Vakantiehuis op Schiermonnikoog | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vakantiehuis op Schiermonnikoog

Stoa. Stoa.
Vakantiehuis Schiermonnikoog van Binnenvorm Eclectisch
Loading admin actions …

Binnenvorm heeft een prachtig vrijstaand vakantiehuis op Schiermonnikoog gerealiseerd, dit vergde een complete verbouwing, interieuradvies en een daadwerkelijke vormgeving en begeleiding bij de realisatie. Het was een bijzondere opdracht voor de interieurarchitecten, want van drie verschillende gebouwen: een voormalig pension, boerderij en aanbouw werd het bureau gevraagd een geheel te maken, namelijk een comfortabel en gastvrij familiehuis dat past in de natuurlijke omgeving.

Uiteindelijk werd in samenwerking met bureau Borren Staalenhoef Architecten de klus geklaard. We kunnen genieten van de schitterende resultaten mede dankzij de foto's van Pieter Kers, die het exterieur fotografeerde. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Aankomst

Vakantiehuis Schiermonnikoog Landelijke huizen van Binnenvorm Landelijk
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

We lopen richting het huis over het smalle pad, op zich al een sfeervolle belevenis, en zien het huis met al zijn charme al liggen. Het staat mooi in het omringende groen met zijn rode authentieke dakpannen en witte muren. Het oogt als een gezellig huisje waarin je graag je vakantie doorbrengt. We naderen het huis en verwachten voordat we naar binnen gaan een traditionele inrichting aan te treffen.

Entree

Vakantiehuis Schiermonnikoog Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van Binnenvorm Eclectisch
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Bij binnenkomst zijn we erg verrast door het moderne lichte interieur, niet direct hetgeen we verwachtten toen we bij het huis aankwamen. We werpen een blik in de woonkamer en zien direct dat deze een bijzonder concept heeft. Zwart en licht hout valt sterk op tegen de achtergrond van de witte wanden.

Mysterieus

Vakantiehuis Schiermonnikoog van Binnenvorm Eclectisch
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Al dat wit op de wanden en het plafond vraagt natuurlijk om donkere of fel gekleurde decoraties en accessoires. Hier zien we een close op van een Afrikaans aandoend houten beeld, die een ketting met een schelp eraan om heeft, een duidelijke verwijzing naar de zeeën waarmee Schiermonnikoog te maken heeft. Het is een mysterieuze sculptuur die voor een spannende sfeer in het interieur zorgt.

De woonkamer

Vakantiehuis Schiermonnikoog Eclectische woonkamers van Binnenvorm Eclectisch
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Het interieurconcept van de woonkamer is bijzonder, dat hadden we al wel geconstateerd, maar de zwarte houten balken op de spierwitte muur, die doet ons toch even verbaast staan. Onder het plateau waar de balk op uitkomt vinden we een ruimte waar hout bewaard kan worden, niet geheel onbelangrijk, want de haard waar we van kunnen genieten, lust dit hout graag. Een warmtebron als deze zorgt voor een hele specifieke warmte die onmiskenbaar en uniek is. De moderne grote banken geven je het comfort waarnaar je opzoek bent in de vakantie. Let ook even op het fijne daglicht dat door de grote ramen naar binnen valt. Een fijne sfeer hangt hier.

Houtkachel

Vakantiehuis Schiermonnikoog van Binnenvorm Landelijk
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Als je zin hebt om de houtkachel eens lekker op te stoken wordt je in deze leeskamer daartoe in de gelegenheid gesteld. Het is een klassiek vormgegeven kachel met een robuuste uitstraling, van het soort dat wel 100 jaar of langer mee kan. Mits je hem goed verzorgt. De rietenmand ernaast bevat de blokken hout die je nodig hebt om de vlammen te voeren. Ook deze warmtebron zorgt voor de specifieke warmte die de liefhebbers met veel genoegen omschrijven, die warmte moet je voelen!

Details

Vakantiehuis Schiermonnikoog van Binnenvorm Tropisch
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

We willen je graag deze mooie donkere houten lampjes laten zien, typisch een design dat de schoonheid in het kleine gebaar zoekt. Daaronder zien we het keukenblad, dat van natuursteen is, waardoor het zeer robuust, sfeervol en goed schoon te houden is. De stalenkraan oogt zeer modern en voegt een industrieel tintje toe aan het geheel.

Eetkamer

Vakantiehuis Schiermonnikoog Moderne eetkamers van Binnenvorm Modern
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

In dit ruime vakantiehuis op Schiermonnikoog staat het familiegebeuren natuurlijk centraal, daarom is er een extra grote eettafel door Binnenvorm ontworpen die pal voor het in licht badende deel van de eetkamer staat. Je hebt een prachtig uitzicht op de omgeving, en natuurlijk op de fijne gerechten die je hier kunt nuttigen. En je ziet elkaar ook als je met elkaar praat, wel zo gezellig! Let even op de zwarte Eames stoelen en hoe ze afsteken bij al dat wit. Een subtiele toevoeging is het lichtbruine kleed op de grijze vloer. Chique!

Douchen

Vakantiehuis Schiermonnikoog: modern  door Binnenvorm, Modern
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Als je van het strand terugkomt is het wel zo fijn dat je even kunt douchen, het liefst een beetje in stijl natuurlijk. In het geval van het vakantiehuisje heb je beschikking over een supermooie douche met een fijne sfeer! De inloopdouche zorgt ervoor dat er een ruimtelijke sfeer in de douche aanwezig is. De glazen wand is prachtig transparant en draagt bij aan de lichte ambiance. De wand bestaat uit prachtig grint, dit is natuurlijk een prachtige verwijzing naar het zand en de stenen van het strand.

Hemelbed

Vakantiehuis Schiermonnikoog Landelijke slaapkamers van Binnenvorm Landelijk
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Het hemelbed is de plek waar je in de avond helemaal tot jezelf komt. De rustieke balken brengen de authentieke sfeer van het huis naar voren, het welhaast magische morgenlicht valt naar binnen en zonder dat je het merkt is de nacht alweer voorbij. De inrichting van deze kamer kunnen we kenschetsen als prachtig in zijn eenvoud.  

Buiten

Vakantiehuis Schiermonnikoog Landelijke huizen van Binnenvorm Landelijk
Binnenvorm

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Binnenvorm

Het ontbijt kun je natuurlijk binnen in de eetkamer nuttigen, maar nog fijner is het om dit buiten te doen, gewoon in de open lucht lekker in de ochtend zon. Er staan al twee steigerhouten stoelen klaar, nog even een tafeltjes erbij en je kunt de ontbijttafel voor twee dekken. Natuurlijk kun je ook voor meerdere mensen hier een ontbijt verzorgen, it's up to you. 

Tot zover dit prachtige huis op Schiermonnikoog, dat ingericht is door Binnenvorm. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen dan ben je altijd op de hoogte van de mooiste trends. 

Wil je meer projecten van Binnenvorm zien? Kijk dan snel op hun homify profiel

Tuinideeën vind je hier, super inspirerend! 

Een wit modern huis in Tirol is een slag apart! Bekijk het hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!