De 6 populairste keukenstijlen van dit moment

Stoa. Stoa.
DanKuchen keukenimpressies, DanKüchen Studio Hengelo DanKüchen Studio Hengelo Moderne keukens
Loading admin actions …

We hebben er lang op moeten wachten maar sinds kort zijn de designkeukens van het Oostenrijkse merk DanKüchen leverbaar op de Nederlandse markt! Het merk heeft een zeer uitgesproken eigen stijl waarbij de liefhebber van exclusief design goed aan zijn of haar trekken komt. In dit artikel laten we je enkele mooie voorbeelden zien van DanKüchen keukens. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Minimal

Deze schitterende minimalistische keuken is een goed voorbeeld van de visuele rijkdom die DanKüchen in haar ontwerpen stopt. Het oranje valt natuurlijk direct op tussen al het wit en geeft een seventies vibe aan de keuken. Let ook even op de verlichting boven het bijzondere keukenblok, dat qua vormgeving het midden houdt tussen de landelijke- en de minimalistische stijl, deze rechthoekige lichtbron geeft een extra geometrische uitstraling aan de strakke moderne keuken. Het kleurenschema van het interieurontwerp is bijzonder treffend gekozen, zwart wordt tegenover wit gezet: een beproefde methode die steevast resulteert in een evenwichtig interieur, als je het tenminste met smaak en inzicht combineert, maar dat laatste is DanKüchen wel toevertrouwd.

Scandinavisch

Een immens populaire stijl die miljoenen mensen in hun hart gesloten hebben: we spreken hier over de Scandinavische stijl. Deze keuken is er het toonbeeld van. De witte houten vloer levert het fundament voor deze excellent ontworpen keuken, de lichte houten keukenmeubels passen er perfect bij, terwijl hun witte deuren in de vloer lijken over te lopen. De wanden en het plafond zijn ook hemels wit, dat creëert de fel begeerde eenheid in het interieur. Een mooi detail is de lichtgroene transparante kastdeurtjes boven de gootsteen, zeer Scandinavisch natuurlijk. Het mooie van deze keuken is, dat de verschillende oppervlakken in een u-vorm in de ruimte gepositioneerd zijn, waardoor je drie praktische draagvlakken hebt, twee om op te koken, een derde voor servies of andere benodigdheden.

Mooi geel

We weten allemaal dat mooi geel niet lelijk is. In het geval van deze keuken is het zelfs erg mooi en gewaagd. Ondanks het feit dat het nog redelijk zeldzaam is, zien we deze kleur steeds vaker in het palet van designers en architecten opduiken, vooral in combinatie met antracietgrijs, wit en zwart. In deze keuken heeft de kleur een centrale positie in de ruimte en trekt direct de aandacht richting het kookgedeelte. Het dakraam is uniek te noemen en zorgt voor een prachtige toevoer van daglicht.

Zenachtige keuken

Veel mensen koken voor de ontspanning, het zorgvuldig toevoegen van ingrediënten aan een gerecht werkt ontspannend en houdt je gedachten af van de dagelijkse beslommeringen. In een keuken als deze moet dat zeker goed komen. Het lichte hout van het meubel in combinatie met het witte aanrechtblad zorgt voor een bijzondere sfeer. Daar tegenover staat het zwart-witte keukenmeubel, waarin de gootsteen en het fornuis geplaatst zijn. Dit meubel heeft een totaal andere uitstraling: het eeuwige begrippenpaar Yin en Yang, licht en donker, zwart en wit maken daar de dienst uit. Deze keuken is dus een contrastrijke visuele omgeving die zijn basis vindt in de lichtgrijze houtenvloer, deze laatste zorgt voor de eenheid. 

Handig en stijlvol

Een moderne keuken kan alleen maar strak ogen als er meubels in verwerkt zijn die speciaal voor dit doel vervaardigd zijn. Dit meubelstuk heeft een prachtig zwart-wit kleurenschema en oogt daardoor erg modern. Er zijn geen handgrepen op de lades te zien, waardoor het meubel er gestroomlijnd uitziet. Dit is een mooie manier om al je bestek en serviesgoed op te bergen.

Vandaag is…

We hebben al een aantal mooie keukens gezien, maar deze passievolle keuken wilden we je niet onthouden. Het interieur is een geslaagde mix van een heerlijke rode wand, moderne stalen meubels met een schitterende lichte houten afwerking. Centrale elementen in deze keuken zijn de witte kastjes, deze maken de keukenwand extra ruimtelijk, die kastjes lijken meer naar voren te komen. Weer zo'n bijzonder design door DanKüchen en nu eindelijk verkrijgbaar in Nederland! 

Tot zover deze prachtig ingerichte keukens. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste trends. 

De yurt is eeuwen oud, maar nog lang geen versleten concept. Zie hier wat dit allemaal inhoudt!

Een fitnessruimte in huis is lekker en gezond. Hier vind je diverse geweldige voorbeelden. 

Leonardus Interieurarchitect ontwerp prachtige binnenhuisarchitectuur. Kijk hier naar zijn projecten.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine