De top 5 prefab huizen van 2017

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
プールのある夢の家, PROSPERDESIGN ARCHITECT /プロスパーデザイン/プールハウス PROSPERDESIGN ARCHITECT /プロスパーデザイン/プールハウス Eclectische huizen Leisteen Hout
Loading admin actions …

Iedereen die tussen het grijze beton met kleine appartementen en onpersoonlijke woonblokken van de stad woont, droomt over een eigen stuk grond met bijbehorend droomhuis. Met prefab huizen is deze droom dichterbij dan ooit. Doordat deze woningen identiek zijn, liggen de productiekosten lager en zijn ze vaak zeer betaalbaar. Je koopt een stuk bouwgrond en plaatst er simpelweg een kant-en-klaar prefab huis op. Hoe simpel kan het zijn? Prefab huisproducenten ontwikkelden nieuwe technieken waardoor de traditionele bouwwijze geleidelijk aan meer verdrongen wordt door deze nieuwe, goedkopere en snellere bouwtechnieken. We tonen je de homify top 5 van 2017 met de mooiste prefab woningen en (in de meeste gevallen) hun prijzen! Wat al deze vijf huizen met elkaar gemeen hebben, is dat ze zeer betaalbaar zijn. Een ideale manier dus om een eigen huis te bouwen met een klein budget. Kijk je mee?

1. Een prachtige modulaire bungalow van 75m2

Modulaire huizen maken het mogelijk om een hele woning te bouwen op basis van modulaire delen die geproduceerd worden in fabrieken. Deze worden op de bouwplaats gemonteerd en getransporteerd met een kraan waarna de woning in elkaar wordt gezet. Naast de lage kosten heeft een modulaire woning als ander voordeel de bouwtijd aanzienlijk wordt verminderd. De elementen worden geproduceerd in de fabriek en op de bouwplaats hoeven ze alleen gemonteerd te worden. Deze prachtige bungalow van ongeveer 75 vierkante meter kost ongeveer € 59.000, een prijs die zelfs voor de Spaanse markt zeer laag is.

2. Een kleine, maar bijzondere low-cost woning op een oppervlak van 29m2

Een mooi huis met een zeer interessante gevel en gezellig balkon met een wel zeer origineel uitstekend raam aan de zijkant van de woning. Deze woning beschikt over 97,5 vierkante meter totaal woonoppervlak (met een vloeroppervlak van ongeveer 29 vierkante meter). Een low-cost prefab huis dat gebouwd kan worden tegen veel lagere kosten dan een traditioneel huis. Een interessante mogelijkheid die een droom van een eigen huis tot werkelijkheid kan maken!

3. Droomhuis met zwembad

Dit huis met zwembad oogt misschien als zeer luxe woning door deze ontspanningsruimte en fraaie buitenruimte. Daarmee ziet het er uit als een huis uit een vakantieresort. Maar je zult het niet geloven. Dit huis werd gebouwd met een budget van rond de 250.000 euro. De voornaamste attractie zijn het fraaie zwembad (al dan niet met drijfkoe) en buitenruimte met zonnedek en ligbedden. Maar ook de woning zelf is zeker zeer fraai en eigentijds. Je kunt een zwembad en traditioneel geprefabriceerd huis dus prima combineren. En belangrijker nog: een droomhuis hoeft dus geen fortuin te kosten!

4. Een gezellige sfeervolle familiewoning

Deze woning is gebouwd met een totaal budget van 76.000 euro met inbegrip van het ontwerp en de afwerking aan de binnenkant en heeft een totaal woonoppervlak van 126,9 vierkante meter. Deze klant was op zoek naar een gezellig huis met een modern interieur en exterieur. Het resultaat is een huis met een elegant, delicaat en modern design waarvan het interieur ons nog enthousiaster maakt dan de buitenkant. Highlights hier zijn de mooie combinatie van steen en hout op de gevel en een met zorg en smaak ingerichte buitenruimte.

5. Een conventioneel woonhuis met hout

En als laatste een ecologisch huis dat werd gebouwd als plek voor ontspanning en rust. Prachtig dit houten huis dat volledig uit natuurlijke materialen werd gebouwd die in de omgeving van de Japanse hoofdstad ook gemakkelijk verkrijgbaar zijn. De totale bouwkosten bedroegen ongeveer 140.000 euro. Dit zijn zeer lage kosten in een stedelijk gebied in de hoofdstedelijke omgeving van Japan. Zelfs de grondkosten zijn hier extreem hoog en dit zien we terug in de zeer beperkte buitenruimte rondom de woning. Het geheim voor ontspanning vinden we op het bovenste balkon dat is ontworpen om alles even los te laten en even met wat privacy tijd door te brengen. Voor meer ideeën en voorbeelden van geprefabriceerde huizen bevelen we ook: prachtige moderne prefab kubushuizen aan.

Wij gaan voor het huis no. 4 met zwembad!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!