5 bijzondere glazen trappen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 bijzondere glazen trappen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

Trappen vinden we in vele vormen en maten. Van grote, robuuste trappen tot fijnzinnige, welhaast zwevende treden. In dit artikel hebben we een aantal bijzondere glazen trappen op een rijtje gezet. Glas kan op meerdere manieren toegepast worden, zo kunnen de treden zelf van glazen panelen gemaakt worden of juist alleen de balustrade. Een geheel transparante trap is natuurlijk ook mogelijk. Hoe dan ook, een glazen trap kan een ware blikvanger zijn en dat laten we jullie in deze fotoserie zien!

Balustrades

Bovenaanzicht trappenhuis Kantoor Hendriksen Tubbergen Industriële kantoorgebouwen van Draw2design Industrieel
Draw2design

Bovenaanzicht trappenhuis Kantoor Hendriksen Tubbergen

Draw2design

De eerste trap die we jullie laten zien is ontworpen door Draw2Design, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in trappen en hekwerken. Zij ontwerpen professionele en aansprekende ontwerpen, variërend van functionele brandtrappen tot exclusieve designtrappen. De trap op de foto is onderdeel van een accountantskantoor en bestaat uit een stijlvolle combinatie van glas, aluminium en staal. De glazen traphekken zorgen ervoor dat de aandacht uitgaat naar de stalen treden van de trap, de transparante balustrade geeft de aluminium leuning een welhaast zwevend karakter. 

Hoekig

Geschilderde stalen trap met glazen treden: modern  door YBIS, Modern
YBIS

Geschilderde stalen trap met glazen treden

YBIS

Het Belgische Ybis is gespecialiseerd in trappen van staal, inox en glas, getuige ook de foto's die we op hun homify-profiel kunnen zien. Op de foto zien we een van hun ontwerpen. Een stalen trap met glazen treden. De hoeking, vierkante vorm van de trap sluit goed aan bij de strakke ruimte waar deze zich in bevindt. Het wit gelakte staal en de glazen treden combineren fraai met elkaar en geven zowel de trap als de rest van de ruimte een moderne uitstraling. 

Bamboe

modern  door homify, Modern
homify

Zwevende bamboe trap

homify

De geschiedenis van Van Bruchem Staircases & Interiors gaat terug naar 1888, toen het familiebedrijf werd opgericht. Tegenwoordig combineren zij de authenticiteit en het ambacht van het oude familiebedrijf met moderne technieken en ontwerpen. De trap op de foto combineert twee bijzondere materialen met elkaar: bamboe en glas. De stevige bamboe blokken, die uit de muur komen, krijgen een lichte uitstraling door de glazen balustrade ernaast. De hoge transparante balustrade zorgt er tevens voor dat deze bijzondere trap niet aan het zicht wordt onttrokken.

Reflecties

Backbone Double van IAM Design Minimalistisch
IAM Design

Backbone Double

IAM Design

Het duurt even voordat we precies doorhebben wat er allemaal gebeurd op de foto. Deze ruimte schittert in transparantie en reflecterende oppervlakken en de trap centraal op de foto is daar een van de hoogtepunten van. De trap is ontworpen door de experts van het Italiaans IAMDesign en bestaat uit roestvrij staal en glas. De trap heeft een zogenaamde dubbele 'backbone', of ruggengraat. Zo'n dubbele ruggengraat geeft de trap meer stevigheid en biedt de mogelijkheid om bredere treden te ondersteunen. 

Ruggengraat

We laten jullie tenslotte nog deze trap van het Turkse bedrijf Visal Merdiven zien. Hier wordt goed duidelijk waar de verwijzing naar de ruggengraat vandaan komt. Het lijkt wel alsof we hier te maken hebben met de reconstructie van een eeuwenoud dinosaurus-skelet. Op onze website vindt u nog veel meer trappen terug, en zit u met een vraag? Dan kunt u altijd terecht op ons forum.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!