Van lelijk eendje naar stijlvolle woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van lelijk eendje naar stijlvolle woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
transformatie woonhuis Helmond-Stiphout Moderne woonkamers van Mare Architectuur & Advies Modern
Loading admin actions …

Neem een woning van pakweg dertig jaar oud: de woonruimte is in principe meer dan ruim genoeg en het vrijstaande huis is gelegen op een mooie locatie met een zeer ruime tuin en toch als je de woning ziet dan sta je niet te popelen om daar te gaan wonen. Er mist iets en je hebt eerder het idee dat je voor een bejaardenwoning staat in plaats van voor een mooie vrijstaande woning. In zo’n geval is er iets mis en daar moet zeker verandering in komen. Architect Hans de Mare van Mare Architectuur & Advies heeft er voor gezorgd dat de woning in dit Ideabook weer op alle punten mee mag tellen als een prachtig huis om in te wonen.

Voor: oubollige woning

voorzijde woning voor de verbouwing van Mare Architectuur & Advies
Mare Architectuur & Advies

voorzijde woning voor de verbouwing

Mare Architectuur & Advies

Een lange oprit, een grote tuin en een lelijke woning. Het huis zoals we het op deze afbeelding zien heeft eigenlijk alles mee: een ruime omgeving en genoeg woonruimte. Maar het uiterlijk maakt van de woning een lelijk eendje. Zowel door de bouwstijl als door de inrichting ziet dit huis er uit als een bejaardenwoning en dat is ontzettend jammer. Tijd voor verandering dus! We laten dit beeld snel uit onze gedachten varen en kijken hoe het huis veranderd is.

Na: schitterend wit huis

voorzijde van de woning na de verbouwing Landelijke huizen van Mare Architectuur & Advies Landelijk
Mare Architectuur & Advies

voorzijde van de woning na de verbouwing

Mare Architectuur & Advies

Na de verbouwing zien we dat dit huis z’n volle potentie benut op het gebied van uiterlijk en uitstraling. Het huis past perfect in de omgeving en nodigt uit om verder grondig onder de loep te worden genomen. Er is dan ook eerst heel wat verbouwd om dat mogelijk te maken! Een van de belangrijkste veranderingen is de verhoging van het dak van het huis. Hiermee is een volwaardige bovenverdieping gecreëerd die door middel van mooie dakkapellen ook nog eens extra ruim geworden is. De witte kleur geeft de woning een frisse uitstraling en ook alle ramen en deuren stralen het gevoel van hedendaagse architectuur uit.

Voor: achterkant met hiaten

achterzijde woning voor de verbouwing van Mare Architectuur & Advies
Mare Architectuur & Advies

achterzijde woning voor de verbouwing

Mare Architectuur & Advies

De achterkant van de woning vertoonde voor de verbouwing de nodige hiaten. De ruimte in de tuin en het huis zijn zogezegd op deze foto geen vriendjes van elkaar. Ondanks de tuindeuren verloopt de overgang van huis naar tuin niet soepel en daardoor worden de mogelijkheden die de tuin en het huis bieden zeker niet goed benut.

Na: mooi huis en mooie tuin

achterzijde van de woning na de verbouwing(-en) van Mare Architectuur & Advies
Mare Architectuur & Advies

achterzijde van de woning na de verbouwing(-en)

Mare Architectuur & Advies

Waar de voorkant van het huis al een flinke opknapbeurt heeft ondergaan, daar is aan de achterkant van het huis sprake van een complete transformatie. Het verhoogde dak is voorzien van grotere dakramen. Maar vooral de uitbouw die aan de achterkant van het huis is verschenen heeft de aantrekkelijkheid van het huis vele malen vergroot. Ook de tuin is goed opgeknapt en voorzien van een mooi terras dat door middel van openslaande deuren direct vanuit de woonkamer bereikbaar is.

Voor: oma’s interieur

woonkamer van de woning voor aankoop van Mare Architectuur & Advies
Mare Architectuur & Advies

woonkamer van de woning voor aankoop

Mare Architectuur & Advies

Het interieur wat we hier zien past perfect bij de uitstraling van een bejaardenwoning. De woonkamer had met de juiste meubels misschien een klassieke uitstraling kunnen hebben, maar bij het nieuwe uiterlijk van het huis hoort uiteraard ook een vernieuwd ‘innerlijk’.

Na: woonkamer in stijl met het huis

woonkamer na de verbouwing Moderne woonkamers van Mare Architectuur & Advies Modern
Mare Architectuur & Advies

woonkamer na de verbouwing

Mare Architectuur & Advies

De woonkamer is na de verbouwing ook een heel end opgeknapt! De donkere houten elementen zijn verdwenen en de oude vloer die is blijven liggen komt nu pas echt tot z’n recht. Ook de open haard heeft een mooie moderne transformatie ondergaan! Goede verbeteringen hebben van dit huis zowel binnen als buiten een prachtig effect gegeven. Een geslaagd project dus! Zet de open haard maar aan en hier kan heerlijk van de winter genoten worden.

Dit project heeft gezorgd voor een complete transformatie van een huis en een interieur. Maar dit project is natuurlijk niet uniek, zo’n zelfde soort project kun je hier vinden voor nog meer inspiratie.

Wat vind jij het meest aantrekkelijke aan dit huis? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!