Van doorsnee koffieruimte naar gloednieuwe coffeebar | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van doorsnee koffieruimte naar gloednieuwe coffeebar

Stoa. Stoa.
Coffeemania Moderne bars & clubs van ontwerpplek, interieurarchitectuur Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een bijzonder project van Ontwerpplek, een interieurarchitectenbureau gevestigd in Utrecht. Het gaat om een update van een oude horecaruimte in een bestaand kantoor gebouw. Ontwerpplek ontwikkelde een nieuw concept voor deze ruimte, waardoor hij weer jaren mee kan. Het uitgangspunt van deze transformatie was: de creatie van een koffiehuis en expositieruimte, waar een uitgesproken identiteit in zichtbaar is. Het concept is van het bureau, terwijl Coffeemania OH3 de technische uitwerking voor haar rekening naam. Heb je ooit je pauze gehouden in een complete coffeebar, er zijn maar weinig mensen die een dergelijke luxe op het werk treffen.

Ontwerpplek gaat uit van de stelling, dat ´een interieur de ziel van de bewoners of gebruikers moet weerspiegelen,´want alleen zo kom je als bureau tot een excellent resultaat. De ontwerpen van dit bureau zijn dus niet toevallig supermooi! Hilde Peters-Wopereis en Marjolein van Dort hebben samen het bureau opgericht en hebben een wederkerig creatief proces in werking gezet dat al diverse architectonische vruchten heeft afgeworpen. Hun opdrachtgevers zijn zowel particulieren als bedrijven. Verschillende retail- en horeca ondernemers, zakelijke dienstverleners,  maar ook enthousiaste huizenbezitters weten hen te vinden. 

We nemen je mee naar een kantoorgebouw in Amsterdam, zodat je kunt proeven van de stijl van Ontwerpplek. Be inspired!

Koffiepauze

Het is een hoogste tijd voor koffie. Na een aantal uren werk heb je er waarschijnlijk dringend behoefte aan. Vroeger hadden de meeste bedrijven hiervoor een saaie ruimte ingeruimd, waar je liever niet dan wel je koffie dronk. Tegenwoordig pakken we het allemaal een beetje anders aan, hoewel… laat dat beetje maar weg, want de inrichting die we nu zien oogt gewoon als een professionele coffeebar. Dat is niet geheel toevallig, want dit is uiterst professionele bar die compleet ontworpen is door Ontwerpplek. Er is door dit bureau voor een ingetogen kleurenschema gekozen, waardoor de sfeer relaxt is. De bar is laag, prachtig antracietgrijs en past perfect bij de witte wand erachter. Je wordt inderdaad manisch bij het idee dat je hier je koffie lekker koffie mag drinken.

Leestafel

Ben je een echte lezer en heb je een lange pauze, dan kun je aan deze tafel genieten van leuke, interessante of leerzame boeken. Houd je meer van het genre van de roman, dan kun evengoed hier gaan zitten om te genieten van een goed verhaal. De inrichting is zeer hedendaags, de witte wand heeft prachtige popart-achtige muurschilderingen, daarnaast zien we een wand met allerlei posters, waardoor een collage effect ontstaat. De tafel zelf is lang, comfortabel en lekker ruim. De bijzondere lichtbak boven de bank doet denken aan de oude tl-lichtbakken van vroeger, waardoor deze verlichting een industriële en ietwat retro uitstraling heeft.

Zitnis

Voor wie zich graag in de pauze even afzondert, ver weg van de gesprekken over het werk, die ook in de pauze vaak doorgaan, is deze prachtige nis ingericht. Pak een boek, tijdschrift of tablet en lees waar je zin in hebt. De leren stoel geeft je alle comfort die je nodig hebt, je zakt er heerlijk in weg! Let ook even op de mooi wand, die heeft weer de leukste decoraties en schilderijen, natuurlijk hebben deze te maken met het hoofddoel van deze coffeebar, namelijk een heerlijk kopje koffie drinken!

Zitruimte

Op deze afbeeldingen krijgen we een goed zit op de zitruimte, die echt een coffeebar gevoel geeft, je vergeet even dat je op je werk bent, waardoor je helemaal kunt relaxen, om daarna weer vol goede moed verder te gaan met je werk. Het bijzondere plafond oogt industrieel, mede door de lampen die er aan hangen, maar is toch minder ruig dan de meeste open plafond, waar je vaak de buizen en leidingen op ziet zitten, dat laatste is een erfenis van het postmodernisme. De warme houten tafeltjes steken mooi af bij de witte wanden en het plafond en geven de ruimte de nodige huiselijkheid. Je gaat er graag met een collega aan zitten kletsen.

Raamplekken

Net als in een coffeebar in het centrum van Amsterdam, Londen of Parijs mogen de plekken bij het raam natuurlijk niet ontbreken. Hier kun je genieten van het uitzicht op de omgeving, het nodige daglicht vangen en even wegzinken in je genoeglijke kopje koffie. De wekker op de wand geeft de tijd aan, zo te zien duurt de pauze nog wel even… We zijn erg onder de indruk van het design van Ontwerpplek, we hopen dat ook jij geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. 

Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de trends in de wereld van de architectuur en design. 

Meer ontwerpen zien van Ontwerpplek? Bezoek dan hun profiel!

Eenvoudig de keuken transformeren? Hier vind je een aantal eenvoudige ideeën!

Blikvanger is een Groningse kunstenaar die prachtige lichtsculpturen/kunstige lampen maakt! Kijk hier naar zijn werk!

Hoe ziet jouw ideale koffieruimte eruit? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!