's Werelds mooiste zeecontainerwoning! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

's Werelds mooiste zeecontainerwoning!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Grillagh Water Landelijke tuinen van Patrick Bradley Architects Landelijk
Loading admin actions …

Grillagh Water is de naam van deze vooruitstrevende moderne woning, gebouwd door de experts van Patrick Bradley Architects. De woning vinden we terug in de idyllische omgeving van het Noord-Ierse platteland. De woning dankt zijn naam aan de nabijgelegen Grillagh rivier. Men heeft geprobeerd om de bewoners van het huis uitzicht te bieden op deze bijzondere omgeving, op de rivier, het heuvellandschap en de bergen in de verte. Bijzonder aan deze woning is het feit dat deze is opgebouwd uit vier zeecontainers. In de fotoserie hieronder laten we jullie zien hoe dit bijzondere huis in elkaar zit. 

Grillagh Water

De volledig op maat gemaakte woning is deels bekleed met Cortenstaal en donkergrijs metaal, het grijpt daarmee terug op de simpele vormen en materialen die de agrarische gebouwen in de omgeving kenmerken. Ondanks zijn moderne en hedendaagse voorkomen past het gebouw goed in zijn omgeving.

Cortenstaal

Na verloop van tijd krijgt Cortenstaal een verweerde en verroeste uitstraling, dit gebeurt echter zonder dat het materiaal aan stevigheid en kwaliteit inboet. Het bijzondere ontwerp van het gebouw, met zijn overhangende elementen en sculpturale vorm geeft een compleet nieuwe dimensie aan de landelijke architectuur zoals we die kennen. 

Bescheiden

De ontwerpers van de woning hebben geprobeerd om een ontwerp te maken, dat zowel modern en gedurfd als gecamoufleerd en onopvallend zou zijn. Op de foto hier kunnen we zien dat de architecten van Patrick Bradley Architects daar bijzonder goed in zijn geslaagd.

Panoramisch uitzicht

Het panoramisch uitzicht, onder andere te danken aan de iets hogere ligging van de woning, verbindt de woning met zijn omgeving. Buiten en binnen versmelten met elkaar.

Lage kosten, weinig onderhoud

Bij het plannen en ontwerpen van de woning hebben de architecten goed nagedacht over duurzaamheid en kosten. De keuze om de woning op te bouwen uit containers zorgde ervoor dat de woning relatief goedkoop gerealiseerd kon worden. De gebruikte materialen, Cortenstaal en metaal, zorgen ervoor dat de woning weinig onderhoud vergt en lang mee zal gaan.

Het interieur

Ook het interieur is van een hoog niveau, binnen heeft men niet door dat de woning is opgebouwd uit vier zeecontainers. De containers zijn niet alleen goedkoop, ze bieden ook nog eens oneindig veel mogelijkheden. De containers kunnen overal geplaatst worden en eventueel bijgesneden worden. De moderne buitengevels van het huis vroegen om een evenzo bijzonder interieur, de architecten zijn daar wonderwel in geslaagd. 

Hangmatbad

In de badkamer treffen we deze uitzonderlijke badkuip, die de vorm heeft van een hangmat. Zelf zouden wij nooit op zo'n combinatie gekomen zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat dit een hemelse ervaring moet zijn. Bent u benieuwd welke bijzondere woningen er nog meer te vinden zijn? Neem dan een kijkje in ons magazine.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!