20 luifels en pergola's voor in je tuin | homify

20 luifels en pergola's voor in je tuin

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Realizzazioni MD WORK SRL Moderne zwembaden
Loading admin actions …

Het terras is een van de favoriete plekken in de tuin, omdat het ruimte biedt om te ontspannen, plezier te hebben met familie en vrienden, en te genieten van het contact met de natuur. Om onszelf op ons terras te beschermen tegen zon en regen zijn luifels en pergola’s onmisbare accessoires voor in de tuin. Ze zijn niet alleen functioneel, maar kunnen onze tuin ook net weer een beetje mooier maken. In dit Ideabook hebben we 20 mooie luifels en pergola’s voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om te kijken of jouw favoriet er ook tussen zit!

1. Lichte stoffen

Deze luifels op de foto hierboven zijn gewoon prachtig. De lichte stoffen en de combinatie van kleuren van de accessoires op de tafel maken dit terras een stijlvolle plek om te genieten van een hapje en drankje.

2. Past perfect bij de rest van de inrichting

Het type luifel of pergola dat je uitkiest hangt grotendeels af van de afmetingen van de ruimte en de inrichting van de rest van je tuin. Op de foto hierboven hebben ze gekozen voor een zwarte luifel. Deze ziet er zeer stijlvol uit, past goed bij de kleuren van het meubilair en contrasteert fantastisch met de witte muren.

3. Een spectaculaire tent

Pergola's creëren meer dan luifels een intieme sfeer op je terras of patio. Ze beschermen je tegen de zon, maar kunnen ook een spatje regen doorstaan. De spectaculaire tent op de foto hierboven laat ons zien hoe decoratief je in de tuin kunt zijn.

4. Met metalen structuur

De elegante luifel op de foto hierboven heeft een prachtige metalen structuur. De lichte kleuren van de meubels op het terras passen perfect bij de lichte stof van de luifel.

5. Voor alle gezinsleden

Deze pergola is aanzienlijk kleiner dan de vorige tent die we hebben gezien, maar niet meer sensationeel. Het wordt gecombineerd met een comfortabele rieten bank met kleurrijke kussens, waar je met het hele gezin van kunt genieten.

6. Een modern design

Luifels zoals degene die je ziet op de foto hierboven zijn zeer modern. Je kunt ze op verschillende manieren opbouwen, waardoor ze op elk terras goed uit de verf komen.

7. Klein maar fijn

Dat een luifel niet altijd heel groot hoeft te zijn kun je zien op de foto hierboven. Een kleine luifel kan boven een klein terras ook voldoende bescherming bieden.

8. PVC

Deze kleurrijke luifel is gemaakt van PVC. Dit is zeer weerbestendig materiaal dat  goed beschermt tegen de regen.

9. Twee in één

Dit ontwerp is fascinerend omdat het op twee manieren kan worden gebruikt. Het kan worden uitgeklapt om als zonnescherm te fungeren, maar ook worden uitgebreid met gordijnen waardoor een tent worden gecreëerd.

10. Een vaste luifel

Er zijn tal van verschillende soorten luifels. Deze vaste luifel biedt het gemak dat je er niets voor hoeft te doen. Je hoeft alleen maar te gaan zitten op je terras en te genieten van de zon of te schuilen voor de regen.

11. Een romantisch tintje

De pergola op de foto hierboven bevindt zich boven een terras midden in de tuin. De delicate stoffen en de bijpassende tuinmeubels creëren een romantische sfeer.

12. Modern en spectaculair

Voor iedereen die heel iets anders wilt en wel durft te kiezen voor een gedurfd design, is de moderne en spectaculaire pergola op de foto hierboven de juiste keuze.

13. Levendige kleuren

Zoals gezegd dient een luifel of pergola ook een decoratieve functie. Daarom is het zeer aan te raden om voor een kleurrijk exemplaar te kiezen, zoals de luifel op de foto hierboven.

14. Neutrale kleuren

Realizzazioni MD WORK SRL Moderne zwembaden
MD WORK SRL

Realizzazioni

MD WORK SRL

Als je niet zo’n fan bent van felle kleuren en je tuin vooral een plek is waar je wilt ontspannen, dan zijn neutrale kleuren juist zeer aan te raden.

15. Voor een middagdutje

De pergola's op de foto hierboven bieden genoeg privacy om bij mooi weer in je tuin te genieten van een heerlijk middagdutje.

16. Compleet met verlichting aan het plafond

De pergola op de foto hierboven is uitgerust met verlichting aan het plafond. Hierdoor kun je er ook ’s avonds als het donker is nog prima onder zitten.

17. Elegant en modern

De zwarte pergola op de foto hierboven is modern en elegant. Het donkerbruine hout en de zwarte stof passen perfect bij elkaar en creëren een warme sfeer.

De pergola op de foto hierboven hebben zoveel verlichting dat je op elk moment van de dag van je terras gebruik kunt maken. De lichtbronnen zijn op een prachtige manier in de pergola verwerkt.

19. Houd het simpel

Op de foto hierboven kun je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf een pergola te bouwen. Met wat houten palen en stof ben je al een heel eind op weg.

20. Heerlijke bedbank

Als je op zoek bent naar een bank waarop je beschermt tegen de zon kunt genieten van het mooie weer, dan is de bedbank op de foto hierboven precies wat je zoekt. Het past in bijna elke tuin en is de ideale plek om te ontspannen.

Wil je meer weten over pergola’s? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog mooie luifels of pergola's die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!