Mega transformatie: je gelooft je ogen niet! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Mega transformatie: je gelooft je ogen niet!

Stoa. Stoa.
Eclectische huizen van Bureau d'Architectes Desmedt Purnelle Eclectisch
Loading admin actions …

Je komt zo nu en dan een woning tegen die er net even wat boven uitsteekt. Zo kan het ook met een transformatie van een huis gaan: soms is het resultaat zo goed gelukt dat je je ogen niet gelooft! En je raadt het al, vandaag hebben we zo’n bijzondere woningtransformatie gevonden. Een oude woning kreeg een prachtige uitbouw, maar dan wel op zo’n manier dat de voorgevel niet uit de toon valt in de straat. De bewoners van dit pand wilden graag meer woonruimte en een beetje een moderne twist in hun interieur. De nieuwe look is ongelooflijk mooi geworden en echt een verrassing. Kijk samen met ons naar deze schitterende woning.

Troosteloos

Het belooft weer een verbazingwekkende trip te worden. Dit huis zat al een tijdje op de grote verandering te wachten. Zoals je kunt zien was het hierachter een beetje een vervallen, troosteloze setting; een prima decor voor een film over neergang en ellende. Alles heeft zo zijn poëtische waarde zullen we maar zeggen, toch woon je niet graag in ruïne als deze. Er moet echt nodig iets gebeuren hier aan de achterzijde van de woning. Let op het rommelige gazon, het bouwafval en de muur met poort die deze achtertuin van de straat scheidt. Het ziet er echt vreselijk uit. En de regen viel nog uren neder… ..

Eerste stappen

Kijk zo pakken we dat aan! Nu is de zaak tenminste in beweging. De oude vervallen delen van de woning zijn weggebroken zodat er plaats gekomen is voor een nieuwe achtergevel. Het was even wachten, maar nu is het project toch eindelijk van start gegaan.

Eerste resultaten

Dit ziet er al geweldig uit en dan staan we nog past aan het begin van de hele operatie. De vorm van de nieuwe gevel is al wel duidelijk. Echt een moderne vormgeving! Nu is het hier buiten nog een bouwput, maar op een of andere manier zijn we een stuk optimistischer over deze setting dan over de oude. De poort tussen tuin en straat is nu ook strak gemaakt. Alles gaat hier de goede kant op! Een expert kan je helpen je nieuwe woning te bouwen. 

Het schiet al lekker op

Nu komt het nieuwe huis serieus een stuk dichterbij. De houtdelen en isolatie materialen zijn al geplaatst. Het wachten is nu op de laatste aanpassingen.

Nieuwe look

Het wachten was zeker niet voor niets. Wat een gave transformatie! En wat is de woning opgeknapt. De verticale geveldelen hebben een natuurlijke look die heel mooi past bij het nieuwe gazon. Dit is nu echt een tuin waar je in de zomer lekker met de hele familie van kunt genieten. Laten we ook snel binnen gaan kijken. Dan zie je ook het verschil tussen vroeger en nu.

Oude situatie

Deze eetkamer was klein en bedompt. Vroeger was het huis ruim genoeg, maar tegenwoordig hebben we toch meer ruimte nodig. Dus dan pak je de slopershamer en breek je een stuk uit de muur. Natuurlijk zorg je ervoor dat alles vervangen wordt door een prachtige nieuwe gevel.

Nieuwe eetkamer

Het verschil kon niet groter zijn. In de kamer word je begroet door een zee aan daglicht. Wij vinden de nieuwe vloer erg mooi. Lekker samen zitten aan de sfeervolle eettafel, dat iets wat de bewoners hier graag doen. Laat je inspireren door een expert bij de inrichting van je woning. 

Goede mix van oud en nieuw

Ondanks de nieuwe uitbouw valt de woning niet uit de toon in het straatbeeld, in deze straat is dat belangrijk vanwege het authentieke karakter van de gevels. Natuurlijk is dit niet in elke straat van belang, het hangt dus van de situatie af. Met de prachtige nieuwe achtergevel hebben de bewoners nu het huis waar ze altijd van gedroomd hebben. Soms is het de vraag of je moet verhuizen of niet, omdat je huis niet meer voldoet, om allerlei redenen; een transformatie als deze maakt die keuze net even wat makkelijker. 

Blijf ons volgen voor meer mooie woontrends.

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!