Verander vandaag nog de manier waarop je eet: fantastische ideeën voor gezonde voeding!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Bread Bin, Sonntagsstaat Sonntagsstaat Klassieke keukens
Loading admin actions …

Gezond eten. Het is hét thema van deze tijd. Biologisch, lactose vrij, zonder gluten. Er zijn wel 100 verschillende opties. Zonder dat we ons er teveel mee willen bemoeien, gezond is nu eenmaal voor iedereen wat anders, willen we je in dit artikel toch iets rond dit onderwerp meegeven. En gezond eten wordt zeker niet in de laatste plaats gestimuleerd door een fijne woonomgeving.

Het begint in de keuken

Uiteraard is het belangrijk wat je kookt, maar ook waar en hoe. Dus een keuken waar je fijn in kan werken is zeker van belang.

Fruit in plaats van koekjes

Iedereen kent dat gevoel, dat je even wat lekkers nodig hebt. Maar kies dan voor fruit in plaats van voor koekjes. Er zijn zoveel verschillende soorten fruit: voor ieder wat wils.

Brood

TAKENAKA BENTO BOX, ABingPlus ABingPlus Aziatische keukens Bestek, servies & glaswerk

Over brood kan een gezonde maaltijd zijn. Kies dan wel voor donker, meergranen of speltbrood. En natuurlijk is ook het beleg van belang.

Zelf eten meenemen

TAKENAKA BENTO BOX, ABingPlus ABingPlus Moderne keukens Bestek, servies & glaswerk

Het is tegenwoordig zeker geen schande meer om zelf je eten mee naar het werk nemen. Kantines worden steeds beter, maar bieden nog niet altijd gezonde maaltijden. Neem dus gerust je havermout, soep of salade mee.

Groente

Fruit is uiteraard erg gezond, maar vergeet de groente niet. Zelfgemaakte salades, soep of rauwkost helpt je op een gezonde manier de dag door.

Grillen

Het grillen of roosteren van je eten is niet alleen lekker maar ook gezond. Dit omdat er geen overbodige olie of vet wordt gebruikt. Dit geldt voor zowel vlees als voor groenten. Grillen kan natuurlijk het beste in de zomer op de barbecue, maar een elektrische grill kan in de koude maanden ook uitkomst bieden.

Maak eten leuk

Complementos cocina , Givensa Givensa Moderne keukens Keukengerei

Gezond eten is een stuk makkelijker als datgene wat op je bord ligt er mooi en leuk uit ziet. Er zijn verschillende hulpmiddelen op de markt om van het eten op je bord een klein feestje te maken.

Weg met wit brood

Wit brood is natuurlijk hartstikke lekker, maar niet erg voedzaam of gezond. Kies dus bij voorkeur altijd voor donker brood met veel granen of spelt.

Bak je groenten

Het simpelweg koken van groenten kan soms een wat saai resultaat opleveren. Een alternatief is om ze in een (wok)pan te bakken. Dan blijven ze lekker knapperig. Beetje zout en peper erbij, knoflook en smullen maar.

Verantwoord snacken

Het is onvermijdelijk dat jij of je kinderen zo nu en dan iets zoets willen. Maar probeer dat verantwoord te doen. Er zijn verschillende manieren om te snacken zonder al teveel suiker binnen te krijgen. Denk daarbij aan gedroogd fruit of bijvoorbeeld zo'n chocolade fondue. Dan krijg je naast een beetje chocola ook nog heel veel vers fruit binnen.

Weg met frisdrank

Bouteille nomade MB Positive S et M, monbento monbento Moderne huizen Accessories & decoration

In frisdrank zit heel veel suiker en dus kun je daar maar beter niet teveel van drinken. Water is natuurlijk het allerbeste, maar als je een beetje smaak wil kun je aan het water fruit toevoegen. Dat is niet alleen lekker, maar zit er vaak ook nog heel leuk uit.

Inspiratie is nooit ver weg

Heb je even geen inspiratie of weet je niet wat je moet koken? Geen probleem. Het internet staat vol met goede ideeën en handige tips. En je kunt natuurlijk ook altijd teruggrijpen op het ouderwetse kookboek.

Prachtige keukens om gezond in te koken kun je trouwens hier bekijken. Deze professionals weten alles over prachtige keukens om gezond in te koken. En in dit Ideabook lees je nog meer handige tips omtrent gezond koken.

Hoe gezond leef jij? Deel je ervaringen in de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine