Voor en Na: vrijstaande woning in landelijke omgeving opgeknapt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: vrijstaande woning in landelijke omgeving opgeknapt

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische huizen van Eric Rechsteiner Minimalistisch
Loading admin actions …

Vrijstaand wonen in een landelijke omgeving. Dat klinkt niet verkeerd! En als je deze plaatjes ziet, dan is dat het ook zeker niet. De woning zelf was dan ook zeker niet ten dode opgeschreven, maar we kunnen ook niet ontkennen dat een opknapbeurtje wel wenselijk was. En die renovatie is er dan ook gekomen waardoor er in dit huis nog optimaler van de zowel de woning als de omgeving genoten kan worden. Een prachtig plekje in Frankrijk kunnen we je nu laten zien, met speciale dank aan architect Eric Rechsteiner.

Voor: heerlijk landschappelijk plaatje

We hadden je een landschappelijk geheel beloofd, en dat is dan ook zeker wat je hier ziet! Een vrijstaande woning met een smalle, maar zeer diepe tuin. Beplanting, bomen en een mooi gazon zorgen voor een prachtige tuin. Maar naast de tuin moet het huis natuurlijk ook de moeite waard zijn. Is dat met deze woning, die in de jaren 50 gebouwd lijkt te zijn, wel zo? Laten we de woning even van dichterbij gaan bekijken.

Voor: een klein beetje gedateerd

In de inleiding hadden we het er al over dat het huis zeker niet rijp is voor de sloop. En als je in de achtertuin staat, dan kun je dat ook direct zien. Het terras is zelfs nieuw op deze plek! Maar de woning zelf heeft vooral op het gebied van de gevel en het dak wat extra aandacht nodig. En die kale klimop op de muren is vooral constructief niet zo hel erg goed voor het huis.

Voor: rommelige voorkant

De voorkant van het huis doet enigszins rommelig aan. De begroeiing van de gevel is iets te weelderig geworden. Maar nog steeds zie je hier mogelijkheden en is ook deze kant zeker niet aan het einde gekomen.

Na: een beetje moderner

Na de grote verbouwing van dit huis nemen we weer een kijkje in de achtertuin. Het val direct op dat de uitstraling van het huis een beetje moderner is geworden. Geen begroeide gevel die je meer afleidt, maar strakke gepleisterde muren en bovendien een nieuw en solide dak. Het nieuwe terras lag er al en dat heeft gelukkig de verbouwing overleefd. Wat een lekker plekje om in de zomer te kunnen genieten van aangenaam weer, lekker eten en natuurlijk een fraai huis met een mooie tuin. Laat dat mooie weer maar snel komen!

Na: nieuw dak

Het probleem van oudere huizen is dat er regelmatig wat met de dakconstructie aan de hand kan zijn. Een nieuw dak kan in zo’n geval alle problemen oplossen! En dat is dan ook precies wat bij dit huis is gebeurd: er is een nieuw dak aangebracht tijdens de werkzaamheden. Met een fraaie rand die iets oversteekt, is het een erg mooi nieuw dak geworden. De muren zien er ook weer helemaal spic en span uit. Heerlijk wit en daardoor erg fris. Zou de voorkant net zo mooi geworden zijn?

Na: ook wat moderner

Ook de voorkant van het huis is een beetje moderner geworden. En pas nu kun je goed zien dat dit huis een drive-in garage heeft! De stijl die gekozen is, doet zowel het landschappelijke als het moderne eer aan. Het werk was bijna klaar toen deze foto werd genomen. De bewoners kunnen nu weer aangenaam wonen in een huis dat weer jarenlang mee kan! Modern en landschappelijk: een ideale combinatie!

Het volgen va een verbouwing is altijd een interessant proces. We laten je dat bij homify graag zien! Voor een project dat je heerlijk kan inspireren laten we je graag dit leuke huis zien.

Wat vind jij van deze opknapbeurt? We horen je mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!