Creatieve vormgeving van een bedrijfspand door Ontwerpplek | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Creatieve vormgeving van een bedrijfspand door Ontwerpplek

Stoa. Stoa.
Kantoor Knijff trademark attorneys Moderne kantoor- & winkelruimten van ontwerpplek, interieurarchitectuur Modern
Loading admin actions …

De tijd van grijze pakhuizen en onpersoonlijke bedrijfspanden is voorbij, tegenwoordig is ook op de werkvloer een designinrichting een must. Ontwerpplek ontwierp de inrichting van een bedrijfspand op een zeer creatieve wijze. Dit bureau voor interieurarchitectuur gaat uit van de stelling, dat een interieur de ziel van de bewoners of gebruikers moet weerspiegelen, want alleen zo kom je als bureau tot een excellent resultaat. En dat het werk van Ontwerpplek excellent is, daar bestaat geen twijfel over. Hilde Peters-Wopereis en Marjolein van Dort hebben samen Ontwerpplek opgericht en versterken elkaar in het creatieve proces en ondernemerschap. Ontwerpplek ontwerpt voor zowel particulieren als bedrijven. Je moet dan denken aan projecten als: retail- en horeca ondernemers en zakelijke dienstverleners. Ze hebben al een reeks aan opdrachtgevers gehad die stuk voor stuk vol lof zijn over het werk van hun innovatieve Nederlandse bureau. Vandaag nemen we je mee naar een mooi project: de inrichting van een bedrijfspand, waardoor je een goed beeld krijgt van de stijl van Ontwerpplek, natuurlijk willen we je ook inspireren. Dus kijk met ons mee! 

Katine

Ooit zo'n hippe kantine gezien. Onwerpplek heeft alles uit de kast getrokken om deze ruimte hypermodern en comfortabel te maken, waarbij ze sterk aansluiten bij de hedendaagse designstijlen, we zien de immens populaire Hay stoelen bij een lichte houten lunchtafel staan, het geheel krijgt zo een Scandinavische look. Het plafond oogt door zijn grijze kleur sterk industrieel en vormt een prachtige tegenwicht voor de lichte tafels en de gele stoelen. Naast zeer strak en esthetisch is de vloer ook erg praktisch, want vooral in de kantine is het handig dat hij eenvoudig schoon te houden is.

Andere zijde

Hier zien we de kantine vanuit een andere hoek. Vanwege de relaxte sfeer in de kantine komt het geregeld voor dat medewerkers van het bedrijf deze open transparante ruimte gebruiken om individueel te werken of samen met een collega bepaalde taken door te nemen. De verlichting aan het plafond, licht en transparant, zorgt in samenspel met de grote ramen voor een goede toevoer van daglicht. Geen wonder dus dat veel mensen deze ruimte verkiezen boven een veel kleiner kantoor. 

Verlichting

Hier zien we de bijzondere designverlichting van dichtbij. De eenvoudige vorm en de transparante uitvoering maken deze lichtbron een uitstekende en subtiele keuze voor een bedrijfskantine, ze generen een veel betere sfeer dan die ouderwetse tl-bakken.

Vergaderzaal

Aan ruimte geen gebrek in deze stijlvol ingerichte vergaderzaal. In deze ruimte, maar ook in de rest van het bedrijf, zien we het dominante kleurenschema geel, blauw en zwart. Ook wit speelt een belangrijke rol bij de aankleding van de ruimte. Deze expressieve kleuren weerspiegelen de spirit van het bedrijf. Er kunnen 22 mensen aan deze grote tafel zitten, waardoor hij geschikt is voor belangrijke vergaderingen.

Eerste verdieping

We zien hier de lift en de toiletten rechts, ook weer geheel in stijl van het interieurconcept dat Ontwerpplek voor dit bedrijf heeft ontwikkeld. De deuren laten er geen twijfel over bestaan waar de heren en de dames moeten zijn.

Het trappenhuis

We kijk hier in het trappenhuis, met een schitterende moderne trap. Het is goed om in plaats van de lift de trap wat vaker te nemen, zo krijg je voldoende beweging. De eenvoudige inrichting past helemaal bij de hedendaagse trends voor bedrijfspanden, deze is in zijn beperking toch persoonlijk. Dit laatste is een stijlkenmerk van het werk van Ontwerpplek.

Laatste blik

We verlaten het pand alweer. Het was een bijzondere ervaring om te zien hoe persoonlijk en creatief een bedrijfspand ingericht kan worden. Ontwerpplek laat zien dat ze de bedrijfsidentiteit via een schitterend interieurconcept tot uiting weten te brengen. Als je benieuwd bent naar meer mooie projecten van deze Nederlandse architecten, dan kun je op hun homify profiel meer schitterende voorbeelden vinden. 

Van bouwval naar moderne loft, hier zie je de ongelooflijke transformatie!

Zoek je ideeën voor je nieuwe huis, zit je verlegen om een beetje inspiratie? Hier vind je zeker wat je zoekt!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!