12 fantastische tips bij een smalle keuken die je nog niet kende!

Plush Colours, ZERO9 ZERO9 Moderne keukens
Loading admin actions …

Denken we aan een keuken, dan denken we ongetwijfeld aan zo'n zeer luxueus kookeiland vol ultramoderne benodigdheden. Omgeven door een paar stijlvolle kasten en een leuk tafel met wat stoelen. Toch kun je ook met een kleinere keuken relatief veel kanten op. Op het eerste zicht lijkt het misschien alsof je niet veel kunt doen met een kleine keuken, maar als je creatief met de ruimte omgaat kun je er meer mee dan je denkt. Om te bewijzen dat ook smalle en kleinere keukens er top, grandioos en kwaliteitsvol kunnen uitzien, geven wij maar al te graag deze fantastische tips mee. Ontdek onze designs hier, laat je inspireren en begin dan alvast te plannen met onze keukenplanners.

1. Geweldig met een terras

Deze keuken is smal, maar het voelt heerlijk open dankzij het raam. Wat ook meewerkt, is het prachtige terras aan de linkerzijde.

2. Mooi in blauw

Deze unieke en maakt een indruk door de opvallende blauwe tegels.

3. Extreem open

Deze smalle keuken maakt deel uit van een geweldige open ruimte met een open verbinding naar het terras en de tuin. Wil je het groen van buiten nog meer binnenhalen? Plaats dan wat mooie plantjes of bloemetjes op je aanrecht of keukentafel en laat ze nog beter groeien via een van deze lampen.

4. Minimalistisch

Is minimalisme meer jouw ding? Dan zul je deze witte langwerpige keuken zeker prachtig vinden.

5. In een kleine studio

Deze kleine kookruimte past perfect in het bescheiden bemeten appartement. Voor de ontwerper van deze keuken was het ongetwijfeld een hele uitdaging om hier een keuken te maken.

6. Modern en mediterraan

Deze mooie met licht gevulde moderne mediterrane keuken ziet er prachtig uit met haar turquoise kasten.

7. Indrukwekkende industrieel

Deze ongelooflijke industriële keuken en het zien er super-cool met zijn nieuwe lampen en trendy tegels.

8. Design en klassiek

Deze mooie kleine keuken maakt deel uit van een grotere open ruimte. De architecten hebben op een prachtige manier design combineert met een vleugje klassiek.

9. Moderne en elegant

Deze keuken is smal, maar straalt elegantie uit door het oogverblindende moderne design.

10. Een briljante ontbijttafel

Deze koele moderne keuken heeft een iets Scandinavisch en staat op onze lijst om zijn unieke design.

11. Enorme tegels

Een keuken met een slim ontwerp, maar wat echt opvalt zijn de tegels op de muur en de vloer. U

12. Opgenomen in een kleine ruimte

Een kleine keuken die opvalt door zijn compacte en rustieke stijl.

Tijd om eraan te beginnen!

Ben je klaar om je kleine keuken een make-over te geven of om het voor de eerste keer echt uniek in te richten? Dan moet je je zeker laten inspireren door bovenstaande voorbeelden. Als je daarbij ook nog eens deze tips in het achterhoofd houdt, dan zal je keuken er tiptop uitzien:


  • Optimaliseer de ruimte in de keuken door hoge keukenkasten te plaatsen. Hoe hoger de keukenkasten, hoe meer apparatuur en accessoires je er kunt insteken. Plaats het nu ook wel niet te hoog, je moet er namelijk nog bij kunnen.


  • Ga voor een open of transparante smalle keukenkast want daardoor oogt je keuken direct veel groter. Probeer ook te voorkomen dat je keukenkasten te vol zitten.


  • Kies ook voor slimme opbergruimtes en vergeet daarbij ook vooral de hoeken niet. Zo is het installeren van een draaicarroussel in de hoek van je keukenkasten altijd een aanrader en nog meer als je een kleine keuken hebt. Op die manier benut je elke cm van de opbergruimte en kun je gemakkelijk bij al je benodigdheden.


  • Ga voor een proper aanrecht want dan ziet je keuken er direct veel groter uit. Als je regelmatig kookt, dan weet je hoe vervelend de opruim achteraf wel niet kan zijn. Toch is het belangrijk om je aanrecht en keuken op te ruimen na het bereiden van eten want door die nette look wordt je keuken direct ruimer.
Welk voorbeeld spreekt jou aan? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine