Tuinhuis Studio Amsterdam | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tuinhuis Studio Amsterdam

Stoa. Stoa.
Daktuin Dordrecht Moderne tuinen van ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Modern
Loading admin actions …

Het is een prachtige luxe om achter in je tuin te hebben, zeker als je in de grote stad woont waar de ruimte dikwijls beperkt is. We hebben het over deze luxe tuinstudio, een sfeervolle aanwinst, ook in decoratieve zin. Het warme hout zorgt voor een fijne sfeer in de tuin. Atelier Paco Bunnik kreeg de opdracht dit tuinhuis te realiseren en wat hebben ze een schitterend design weten te realiseren! We nemen je vandaag mee voor een tour door het tuinhuis. Kom en kijk met ons mee naar de afbeeldingen die Wouter Jansen van het huisje maakte.

Gevel

De sneeuw valt naar beneden en het is bitter koud, maar in dit tuinhuis merk je daar niets van want de wanden zijn dubbel geïsoleerd met schapenwol, waardoor de kou geen kans krijgt. Het gebouw wordt gebruikt als klassieke muziekstudio, logeerhuis en als zomerverblijf. Er is zelfs een kelder aangelegd om in het gebouw de juiste akoestiek te creëren, onmisbaar bij een professioneel opnameproces. Het gebouw bestaat verder uit een houtskeletbouw, is zeer robuust en oogt natuurlijk prachtig. Ook de gevel bestaat uit hout, gemodificeerd hout om precies te zijn, de kozijnen van Oregon Pine hout en geven het pand zijn unieke uitstraling.

Het interieur

We begeven ons naar binnen, daar waar het warm is en de sfeer huiselijk. We zien minimalistische elementen zoals de trap die ons naar de speciale kelder brengt waar de vleugel of piano opgenomen kan worden. Let eens op de schitterende ramen, ook binnen vinden we de karakteristieke kozijnen die een warm tegenwicht zijn voor de koele betonnen trap. De wanden en het plafond zijn helder en geven het interieur een ruimtelijk en lichte sfeer, echt een perfect kleur voor een relatief laag gebouw.

Andere hoek

Zicht terug op tuin en woonhuis Minimalistische tuinen van Atelier Paco Bunnik Minimalistisch
Atelier Paco Bunnik

Zicht terug op tuin en woonhuis

Atelier Paco Bunnik

Vanuit een andere hoek zie je hoe sterk de connectie tussen het interieur en de buitenwereld is. De ramen zorgen voor het goede daglicht om in te werken, je hebt hier absoluut geen moeite om je partituur te lezen. Door de basic inrichting van de ruimte zul je hier geen afleidende decoraties of franjes vinden, alles aan deze ruimte weerspiegelt het doel waarvoor dit tuinhuis gebouwd is, ter beoefening van de muziek! Natuurlijk kun je toch enkele accessoires of decoraties neerzetten, maar hou het eenvoudig, want dan komt deze ruimte het best tot z'n recht. Tot zover het schitterende tuinhuis , ingericht door Atelier Paco Bunnik. We wensen je veel plezier met de inrichting van je nieuwe tuinhuis. Voordat we dit artikel besluiten willen we je nog één suggestie doen, beschouw het maar als het coda. De eigenaren van het tuinhuis dat we zojuist bespraken gaven het onder andere de functie van een studio, maar je zou er ook iets totaal anders mee kunnen doen…

Privé sauna

Ben je minder muzikaal aangelegd maar ben je wel een echte liefhebber van een tuinhuis, dan is deze sauna echt iets voor jou. Want een tuinhuis, of gedeelte daarvan, kan heel eenvoudig als sauna worden ingericht! Erik van Gelder heeft deze  prachtige sauna gerealiseerd. Een sauna is gezond en gewoon heel ontspannend. Er is niets zo fijn als in de sauna weer een beetje op temperatuur te komen als het buiten vriest. Deze sauna is niet alleen heel comfortabel, hij is ook nog eens geweldig mooi ingericht. Een goede optie om in je tuinhuis te verwezenlijken. 

Tot zover de mooi ideeën. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor de nieuwste trends! 

Wil je mooie ideeën voor een thuisspa? Kijk dan hier

Een oude school uit het begin van de vorige eeuw wordt omgebouwd tot appartementencomplex!

Woning uit de jaren dertig krijgt een supermooie hedendaagse inrichting. Kijk hier het resultaat!

Hoe ziet jouw ideale tuinhuis eruit? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!