Een huis vol verrassingen

Stoa. Stoa.
OUTstee UMBAarchitecten Moderne huizen
Loading admin actions …

UMBAarchitecten is een creatieve kracht van betekenis, ze ontwikkelen concepten, ontwerpen complete gebieden, hebben ideeën voor gebouwen en innovatieve producten. Het maakt niet uit of het project gaat over nieuwbouw, renovatie van gebouwen, of de herstructurering van gebieden, telkens brengt UMBAarchitecten een schat aan ervaring mee om de klus te klaren. Ze werken graag samen in interdisciplinair verband, waarbij ze steevast samenwerken met diverse vakkundige partners. Als het doel bijvoorbeeld waardevermeerdering binnen een gebied is, in economische of sociaal maatschappelijke zin dan weet UMBAarchitecten daar een prachtig concept voor te ontwikkelen, telkens in samenwerking met haar partners. Kortom, het bureau heeft een oog voor actuele maatschappelijk vraagstukken, waarbij zeer concrete cases de revue passeren, zoals leegstaand vastgoed, de situatie op de woningmarkt en verschillende bouwkundige processen. Wetenschap en creativiteit gaan hierbij natuurlijk hand in hand en vormen de peilers waarop gebouwd wordt, in letterlijke en in conceptuele zin. Hoe veelzijdig het bedrijf ook is, ze richten zich toch ook op de alledaagse en concrete woningbouw. Vandaag willen we je graag met dit ´gezicht´ van het bureau in aanraking brengen. Deze prachtig ingerichte woning is een bron van inspiratie, vanwege zijn bijzondere indeling. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even met ons mee!

Eerste zicht op het huis

We komen aan bij het gebouw en zijn direct verrast door de afmetingen. Deze zijn niet alledaags en zetten ons een beetje op het verkeerde been. Als je naar het gebouw kijkt lijkt het net een garage waar je auto´s in stalt. Ook het pleintje ervoor doet ons hier aan denken. Hoewel het dak natuurlijk niet past bij het beeld van een garage. Een bijzondere sfeer straalt dit gebouw zeker uit; onze aandacht is getrokken.

Deuren open

We zien hier het gebouw van de andere kant en het ´geheim´ is nu onthuld. Het eigenzinnige gebouw herbergt een prachtige, heldere en moderne woning. In de zomer zet je de deur lekker open, waardoor de wind lekker door het huis kan waaien. Aan daglicht ook geen gebrek, want dat valt hier met bakken naar binnen. Buiten in de tuin kun je de tuinmeubelen kwijt, deze zijn weer eenvoudig vanuit je interieur te bereiken via de prachtige tuindeuren. Deze kant van het huis verschilt door het open karakter nogal van de voorkant, die gesloten was. Dit moderne woonhuis heeft een schitterende inrichting!

Het interieur

We zagen het zojuist als, maar nu staan we dan toch eindelijk in het interieur. Als we naar boven kijken zien we de schitterende houten balken die deze ruimte een rustieke sfeer geven. Er ligt een gietvloer in deze woonkamer, deze bestaat uit gegoten kunststof en is door dit feit en zijn egale oppervlak eenvoudig schoon te houden, even dwijlen en je bent klaar. Dit huis herbergt nog meer verrassingen, let goed op de lichte houten wand… .

Handig

Omdat de woning bestaat uit één verdieping, moet een slaapzone in de grote ruimte worden gecreëerd. De lichte houtenwand helpt mee met de verwezenlijking van dit doel. Met een paar eenvoudige stappen heb je zo een bed uit de wand getoverd. Een mooie en efficiënte wijze om met de beschikbare ruimte om te gaan. Het donkere dak steekt mooi af bij de lichte ´slaapwand´ waardoor een schitterende visuele dynamiek ontstaat. De rest van het interieur heeft een ingetogen kleurenschema dat zeer ruimtelijk oogt. Let ook op de spiegel aan de wand naast de schildersezel, die zorgt voor een optische illusie, waardoor de ruimte lichter en groter lijkt dan hij is. Goed gevonden!

De badkamer

Hier zien we de badkamer die ook op de benedenverdieping is gesitueerd. Het is een ruim vertrek met een prachtig hoog plafond. Denk je eens in, als de nacht aangebroken is, de hemel helder waardoor je de fonkelende sterren kunt zien! Het minimalistische badkamermeubel is alles wat je nodig hebt, heeft genoeg ruimte om je spullen op te zetten en ook een spiegel ontbreekt hier niet. De verlichting is evenals het meubel minimalistisch, waardoor een verfijnde en delicate sfeer ontstaat die goed past bij een badkamer, want daarin wil je toch helemaal tot rust komen. In deze badkamer vind je geen storende details of overbodige franje, alleen het hoognodige is hier aanwezig, maar dan wel in een prachtige gedaante.

Laatste blik

We sluiten af met een prachtige afbeelding van het bijzondere dak. Het huis bleek diverse verrassingen voor ons in petto te hebben en heeft absoluut een prachtige en functionele indeling die gewoon overspoeld wordt door daglicht. Binnen- en buiten vloeien moeiteloos in elkaar over en zorgen voor een woning waarin het een genot is om te wonen. Een prachtig woonconcept door UMBAarchitecten.

Tot zover het prachtige designhuis. We wensen je alvast veel plezier met de creatie van je eigen woning. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Een ander Nederlands architectenbureau is Joep van Os Architecten. Kijk hier voor hun mooie werk. 

Roos Soetekouw maakt prachtig eclectisch textiel! Kijk hier voor haar ontwerpen. 

Deze villa aan de Costa Brava is de ideale vakantieplek!

Hoe moet jouw designhuis eruit zien? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!