homify 360º: Villa Rotonda Goirle | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: Villa Rotonda Goirle

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Villa Rotonda Goirle Moderne huizen van Bedaux de Brouwer Architecten Modern
Loading admin actions …

Bedaux de Brouwer Architecten werd al in 1937 opgericht en heeft zowel binnen als buiten de landsgrenzen naam gemaakt. Het bureau, bestaande uit 21 medewerkers kent een kwalitatief hoog oeuvre en legt zich voornamelijk toe op utilitaire werken, woningbouw en stedenbouwkundige plannen. De architectuur van Bedaux de Brouwer staat bekend als mild en tijdloos modern. Daarnaast laten zij zich kenmerken door hun aandacht voor zowel de mens als de omgeving. Scherp gesneden, ingetogen architectuur met een uitgesproken materiaalkeuze en strakke detaillering is het resultaat. 

Gesloten gevel

Aan een drukke rotonde in de Brabantse gemeente Goirle, vinden we dit woonhuis ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten. Vanwege deze rotonde is het ontwerp aan de straatzijde relatief gesloten, zoals we hier op de foto kunnen zien. Door deze enigszins gesloten gevel ervaren de bewoners zo min mogelijk overlast van de rotonde en kunnen zij zoveel mogelijk genieten van hun privacy. De gevel is opgetrokken in grijze bakstenen met antraciete leipannen. Merk op hoe het gebouw vanuit deze hoek een vrij traditioneel uiterlijk heeft. De contouren van het gebouw, met zijn typische zadeldak, wijken niet veel af van de bebouwing zoals deze gebruikelijk is in de regio. 

Open gevel

Het huis kent aan deze zijde een compleet ander gezicht. Hier opent de gevel zich naar de omgeving en biedt het de bewoners vanuit bijna elke ruimte uitzicht op de riante tuin. Het huis heeft een typisch zadeldak, dat werd voorgeschreven door het bestemmingsplan. Door zijn kleur- en materiaalgebruik straalt het gebouw een moderne sfeer uit. De combinatie met het traditionele zadeldak geeft het gebouw een interessante mix van stijlen. De woning is van de nodige luxe voorzien, zo is er de beschikking over een sauna, jacuzzi en een zwembad. Laatstgenoemde zien we rechts op de foto. De woonkamer met keuken is vanaf deze zijde richting de tuin te openen. De bijna onzichtbare grens tussen binnen en buiten kan op die manier in zijn geheel verwijderd worden. 

Water

De villa werd ontworpen door de architecten Pieter en Thomas Bedaux, kleinzonen van oprichter Jos Bedaux. Zij zetten met dit ontwerp de traditie van hun grootvader door: eigentijds traditionalisme en ambachtelijk modernisme. Op de foto zien we hoe een gedeelte van het huis is omringd met water, deze waterpartij versterkt het gesloten karakter van deze zijde van de woning en zorgt bovendien voor een bijzonder ruimtelijke effect. 

Patio

De villa is grotendeels ommuurd. Hier zien we een van de weinige hoeken waar deze ommuring doorbroken wordt. De patio die hier gecreëerd is voorziet de ruimtes daarachter van voldoende daglicht en uitzicht. Stelt u zich dit plaatje eens voor wanneer u het gebouw nadert: het spiegelgladde wateroppervlak en de fel verlichte patio wekken een dromerige en surreële sfeer op.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!