Oude school met negen schitterende nieuwe woningen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude school met negen schitterende nieuwe woningen

Stoa. Stoa.
De Omscholing Klassieke huizen van Gunneweg & Burg Klassiek
Loading admin actions …

De gebouwen uit begin 20ste eeuw zijn in Nederland lange tijd als saai en zielloos beschouwd, maar tegenwoordig komen we hier van terug. Ontwerpers en architecten laten zich nu juist inspireren door deze sobere bouwstijl en weten een uniek contrast tussen het interieur en het exterieur te bereiken dat aanstekelijk en verrassend werkt. Vandaag nemen we je mee naar Rotterdam, waar we een oude school uit 1916 gaan bezoeken. In deze school heeft het architectenbureau Gunneweg & Burg negen schitterende appartementen gecreëerd, zowel boven- als benedenwoningen. We nemen je mee voor een tour door deze woningen en laten je zien wat de architect heeft weten te realiseren in dit historische pand. Kijk met ons mee, laat je inspireren en wees creatief!

Oude school

Voorgevel na verbouwing Klassieke huizen van Gunneweg & Burg Klassiek
Gunneweg & Burg

Voorgevel na verbouwing

Gunneweg & Burg

Gunneweg & Burg zet de opdrachtgever centraal bij het verwezenlijken van zijn dromen. De bewoners van de woningen in dit schoolgebouw zagen hun droom uitkomen en waren dol enthousiast. Dat kan ook niet anders, want de woningen zijn prachtig. Alle nieuwe bewoners van de appartementen vormden een kopersvereniging en spraken samen met de ontwikkelaar de plannen door, ook werden ze voortdurend van de vorderingen op de hoogte gehouden, zo hadden ze van begin tot einde de touwtjes in handen, daarbij leerden ze elkaar direct kennen. Gunneweg & Burg leggen het initiatief dus bij jou neer, waardoor jij en niet de projectontwikkelaar, woningbouwcorporatie of gemeente bepaalt hoe je woning eruit ziet. Het bureau heeft ten alle tijden een adviserende en begeleidende rol, totdat je de sleutel bij de oplevering in het slot omdraait. Gunneweg & Burg staan dus voor een woning op maat.

Historische plek

Dit voormalige schoolgebouw in Rotterdam West is onderverdeeld in 9 appartementen, zowel boven- als benedenwoningen. Het karakteristieke schoolgebouw is in 1916 gebouwd en ademt de serieuze ingetogen sfeer uit die jaren. Het pand is van binnen helemaal verbouwd en gereedgemaakt voor bewoning naar moderne wooneisen. Zo is er een ordentelijk isolatie aangebracht en zijn de kozijnen hier en daar vernieuwd. Het authentieke karakter van het gebouw is blijven bestaan, maar de criteria voor modern wonen zijn ook eerbiedigt, waarmee de droomhuizen binnen een feit konden worden. Laten we snel even binnen gaan kijken. 

Doorkijk eetkamer naar keuken bovenwoning

Doorkijk eetkamer naar keuken bovenwoning Moderne eetkamers van Gunneweg & Burg Modern
Gunneweg & Burg

Doorkijk eetkamer naar keuken bovenwoning

Gunneweg & Burg

Helderheid, moderne lichte wanden en veelkleurige elementen, het zijn allemaal woorden die passen bij deze grandioze inrichting. Niets aan deze kamer doet vermoeden dat we ons in een oud schoolgebouw uit 1916 bevinden. De kamer is onderverdeeld in twee niveaus, de tweede wordt door een entresol gevormd, waardoor er veel extra woonruimte ontstaat. Het hedendaagse brede raam zorgt voor de toevoer van daglicht, waardoor deze kamer baadt in helderheid. We kunnen ons goed voorstellen dat je in deze kamer optimaal geniet. Door de witte wanden oogt het vertrek ruimtelijk en biedt de rustige ondergrond voor al die mooie accessoires.

Andere hoek

Woonkamer bovenwoning Moderne woonkamers van Gunneweg & Burg Modern
Gunneweg & Burg

Woonkamer bovenwoning

Gunneweg & Burg

Hier zien we hoe handig de entresol is, de wand eronder is een boekenkast. De stijlvolle moderne trap leidt ons naar het tweede niveau, waar een slaapgedeelte is gerealiseerd. Let ook even op het groen in de open ruimte, dit zorgt voor een natuurlijke sfeer. Natuurlijk is comfort erg belangrijk in een hedendaagse woning, daarom vinden we hier een schitterende groende sofa en een blauwe stoel. Vergelijk dat maar eens met de schoolbankjes van vroeger!

Woonkamer benedenwoning

Woonkamer met tuindeuren benedenwoning Moderne woonkamers van Gunneweg & Burg Modern
Gunneweg & Burg

Woonkamer met tuindeuren benedenwoning

Gunneweg & Burg

Waar de vorige kamer een hedendaags breed raam had, zien we hier juist authentieke hoge ramen in de tuindeuren, die de sfeer van weleer terugroepen in het interieur. Het meubilair is hedendaags, laag en minimalistisch van vormgeving. De vloer heeft een prachtige parket look en zorgt voor een luxe ambiance. Het vorige vertrek is ietwat expressiever qua kleur en vorm, in vergelijking met de ingetogen basiskleuren van deze woonstee. Het is en blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

Werken

Woonkamer met entresol benedenwoning Moderne woonkamers van Gunneweg & Burg Modern
Gunneweg & Burg

Woonkamer met entresol benedenwoning

Gunneweg & Burg

Ook in deze ruimte is gedacht aan een goede plek om te werken. We nemen de trap naar boven en komen op het tweede niveau aan. Hier is een bureau geplaatst waaraan je heerlijk kunt werken, terwijl je een mooi overzicht hebt over de woonkamer en de tuin buiten. Ook in deze open ruimte is er efficiënt omgesprongen met de beschikbare ruimte, waardoor dit oude klaslokaal een hedendaagse droomwoning kon worden. Gunneweg & Burg laten zien hoe een relatief oud gebouw een nieuwe functie kan krijgen. Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden en be creative! 

Tot zover de voorbeelden van het werk van Gunneweg & Burg. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de mooiste architectuur en trends in de designwereld. 

Roos Soetekouw maakt prachtige ontworpen textiel voor thuis! Kijk mee naar de voorbeelden! 

Deze functionele wand van Sep Blauwdruk Architecten in supermooi! 

Atelier 10 creëert prachtige designmeubels! Zie hier de voorbeelden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!