6 dingen die je vergeet schoon te houden! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 dingen die je vergeet schoon te houden!

larapappers larapappers
Moderne keukens van DEULONDER arquitectura domestica Modern
Loading admin actions …

Wie houdt er niet van; een opgeruimd en schoon huis. Toch schiet het er vaak bij in en zijn de weekeindes vooral de dagen wanneer wordt opgeruimd, in plaats van rustgevende dagen. Wij willen hier verandering in brengen en geven jou vandaag 6 tips waarmee je uit de voeten komt. Maak een schema, zorg voor een plan en zonder veel moeite blijft jouw interieur tip top in orde. 

1. Matras en kussens

De slaapkamer is de plek bij uitstek voor huisstofmijt. Jouw nachtkastje, lamp, kast, bureau, stoel en bed vangen namelijk erg veel stof. De gladde oppervlaktes zijn makkelijk schoon te houden met een natte doek en een stofdoek, maar wist jij dat je jouw matras, dekens en kussens ook moet luchten? Was jouw dekbed en kussens regelmatig en vouw 's ochtends jouw dekbed dubbel zodat de frisse buitenlucht (zet het raam open) bij jouw matras kan. 

2. Het afdruiprek

Laten we eerlijk zijn: hoe vaak maak jij jouw afdruiprek schoon? Het lijkt misschien een gekke vraag, maar juist deze plek is de plek bij uitstek waar kalkaanslag veel voorkomt. Maak er daarom de gewoonte van om minstens een keer per week deze plek schoon te maken en op te ruimen. Dit zorgt ervoor dat je niet aan het einde van de maand er met een schrik achterkomt dat de afdruipplek een plek voor schimmel geworden is. 

3. Afstandsbedieningen en toetsenborden

Je maakt er veel gebruik van; je typt op je toetsenbord, zet je TV aan of je draait aan de knop van de radio. Maar maak jij deze handige items eigenlijk schoon? Waarschijnlijk niet. En dat is jammer. Want met een vochtig doekje houd je het iedere week bij en zorg je ervoor dat er geen vuile plekken ontstaan. Plus: vervelende bacteriën verspreiden zich op deze manier minder snel. 

4. Schakelaars

Voor schakelaars geldt in het algemene hetzelfde als wat over de toetsenborden en afstandsbedieningen gezegd is. Houd ze schoon! In feite kun je dit als vuistregel nemen: alle oppervlaktes die door vingers aangeraakt worden, moet je goed schoon houden. Vingers verspreiden namelijk bacteriën en hier kun je ziek van worden. Maar niet als je het goed schoonhoudt! 

5. Het glas met tandenborstels

We weten allemaal hoe belangrijk het is om je tanden te poetsen na elke maaltijd om ziektekiemen en bacteriën te laten groeien in de mond te voorkomen en om ziektes en infecties van de mondholte te voorkomen. Maar laten we eerlijk zijn: we geven niet dezelfde aandacht aan het glas van tandenborstels. Die vergeten we zorgvuldig te reinigen. Toch ontstaat hier een probleem: een potentieel gevaarlijke mix, kan ervoor zorgen dat we last krijgen van problemen in onze mond. Dus vergeet niet om het glaasje van de tandenborstels goed schoon te maken!

6. De filters van de airconditioning

Het is uiterst belangrijk om regelmatig de airconditioning te reinigen en periodiek de filters te vervangen. Dit zijn namelijk stofvangers. Het wordt aanbevolen om de filters minstens een keer per maand te vervangen. Indien een goed onderhoud van de airconditioning niet wordt uitgevoerd, kan dit voor problemen met de gezondheid zorgen op de langere termijn. Vooral bij mensen die gevoelig zijn voor allergieën voor huisstofmijt, stof en pollen. 

Maak daarom in ieder geval aan het begin van ieder seizoen het systeem goed schoon. 

Heb jij na het lezen van deze tips behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook hoe je met weinig geld je huis kunt uitbreiden. Heb jij hulp nodig bij het uitvoeren van deze tips? Vraag dan gerust een professional om hulp!

Welke tip ga jij uitvoeren?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!