Hoe kunt u met beperkte middelen de keuken transformeren? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe kunt u met beperkte middelen de keuken transformeren?

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
VOOR & NA keuken 3 van RENO GROUP
Loading admin actions …

U heeft een oude en gedateerde keuken maar niet het budget om een geheel nieuwe keuken aan te schaffen? Daar is helemaal niets vreemds aan. Het is bovendien zonde om de bestaande kwaliteiten van de oude keuken zomaar overboord te gooien, is het niet veel verstandiger om de keuken te renoveren? In sommige gevallen kan men met een paar gerichte ingrepen tot prachtige resultaten komen. Vandaag gaan we kijken naar enkele geslaagde keukenrenovaties van het Belgische bedrijf Reno Group, gespecialiseerd in keuken- en traprenovaties en al sinds 1988 actief op dit gebied. 

Materiaal en kleur

Keuken renovatie van RENO GROUP
RENO GROUP

Keuken renovatie

RENO GROUP

We zien hier een goed voorbeeld van hoe men met een paar gerichte ingrepen een complete transformatie kan bewerkstelligen, zonder de vorm van de keuken ingrijpend te veranderen. Merk op hoe de keuken nog precies dezelfde indeling en vorm als voorheen heeft maar een totaal andere uitstraling heeft gekregen. De oude keuken oogt door zijn oubollige kleurencombinatie ouderwets en onoverzichtelijk. De experts van Reno Group hebben de keukenkastjes door middel van poederlak een nieuwe kleur gegeven, een nieuw werkblad geplaatst en de wanden voorzien van een andere kleur. En zie welk uitzonderlijk resultaat ze daarmee bereikt hebben! De keuken oogt nu ruim en overzichtelijk. 

Voor: Druk

VOOR & NA keuken 3 van RENO GROUP
RENO GROUP

VOOR & NA keuken 3

RENO GROUP

Op de foto zien we de oorspronkelijke situatie van een van de keukens die Reno Group onder handen heeft genomen. De keuken wordt gekenmerkt door een veelvoud aan kleuren, oppervlakten en materialen. De keuken heeft daarnaast te maken met een gebrek aan samenhang. De kleuren en materialen lijken niet erg goed op elkaar aan te sluiten en de grote houten kasten zorgen ervoor dat er verschillende onpraktische hoeken zijn ontstaan.

Na: Helder

VOOR & NA keuken 3 van RENO GROUP
RENO GROUP

VOOR & NA keuken 3

RENO GROUP

Wat ons als eerste opvalt zijn de heldere vloeren en wanden. In één klap oogt de ruimte optisch een stuk groter. De ingebouwde spotjes zorgen ervoor dat ook zonder daglicht deze keuken voldoende verlicht is. Men heeft er daarnaast voor gekozen om het aantal kleuren en structuren terug te brengen. Het keukeneiland hier in het midden vormt daardoor een combinatie met de keukenwand daarachter. Het groene gedeelte links geeft een bijzondere en kleurrijke draai aan het geheel. 

Specialismen

VOOR & NA keuken 1 van RENO GROUP
RENO GROUP

VOOR & NA keuken 1

RENO GROUP

In zijn lange bestaan hebben de experts van Reno Group een aantal specifieke expertises ontwikkeld. Zo hebben zij veel ervaring met het toepassen van poederlak en massief hout. In drie dagen tijd is het mogelijk om een gehele keuken te renoveren. Naast het eerder genoemde poederlak en massief hout, gebruiken zij daarbij ook hoogwaardig MDF-folie en melamine. Oude tegels kunnen bedekt worden met laminaat, composiet of inox. Oude scharnieren vervangen zij voor een praktisch soft-close systeem en de gebruikte werkbladen bestaan uit laminaat, massief hout, quartz composiet, natuursteen of graniet. Bij al deze ingrepen gaan zij uit van maatwerk, elke keuken heeft een andere benadering nodig. En elke keuken vergt een andere aanpak. Op de foto hierna zien we wat ze van deze keuken hebben weten te maken.

Het resultaat

VOOR & NA keuken 1 van RENO GROUP
RENO GROUP

VOOR & NA keuken 1

RENO GROUP

Ook voor deze keuken geldt dat men met een aantal specifieke ingrepen een grote verandering tot stand heeft gebracht. De karakteristieke vloer en het houten plafond heeft men behouden. De keukenkastjes zijn vervangen door een modernere variant, met hun verticale belijning geven ze deze keuken een klassieke doch eigentijdse uitstraling. De oven, magnetron en het fornuis zijn op een fraaie manier weggewerkt en vormen niet langer een obstakel. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!