De perfecte woonkamer volgens jouw sterrenbeeld | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De perfecte woonkamer volgens jouw sterrenbeeld

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van Wohnraum PE 1940 GmbH & Co. KG
Loading admin actions …

We weten allemaal dat jouw sterrenbeeld iets zegt over je algemene karaktereigenschappen. Maar wist je dat jouw sterrenbeeld ook iets zegt over de woonkamer die goed bij jou past? In sommige ruimtes zul je je namelijk minder prettig voelen om allerlei redenen terwijl je je in andere ruimtes juist als een vis in het water voelt. Zo houdt de leeuw van luxe, ruimte en overvloed en de maagd van minimalistisch, leeg en opgeruimd. We vertellen je wat van de algemene kenmerken per sterrenbeeld en laten je vervolgens zien welke woonkamer daar perfect bij past en waarom. Nieuwsgierig geworden? Wacht niet langer en kijk mee naar deze twaalf indrukkende woonkamers. 

Stier: 21 april – 20 mei

De stier is de eerste van de drie Aardetekens en is creatief, vasthoudend, loyaal en heeft een duidelijk gevoel voor schoonheid. De stier begint niet zomaar aan iets. Hij of zij is weloverwogen, volhardend en werkt volgens een bepaalde methode met een vooraf ontworpen plan. De stier is vitaal, sterk en kan moeilijke en lastige taken met gemak voltooien. De woonkamer van de stier is trendy, georganiseerd en heeft een prettige sfeer, maar is zeker niet zonder persoonlijkheid door zowel de innerlijke als uiterlijke rijkdom van de stier.

Tweeling​ – 21 mei – 21 juni

De tweeling is een luchtteken en wat staat voor een vermogen tot aanpassen en flexibiliteit. Het symboliseert bewustzijn, wijsheid en inzicht. De tweeling heeft een dubbele persoonlijkheid met duizend facetten waaronder een uitzonderlijke behendigheid om zich met glans door allerlei situaties heen te bewegen zonder dat het iemand opvalt. Hij of zij is energiek, snel en veelzijdig. Ook heeft de Tweeling een nieuwsgierige aard en doet graag ervaringen op om zijn kennis te verrijken. De woonkamer van de tweeling weerspiegelt zijn flexibiliteit, aanpassingsvermogen, openheid naar de wereld, intelligentie, maar is pretentieloos.

Kreeft: 22 juni – 23 juli

De kreeft is een waterteken dat staat voor het onbewuste, dromen en poëzie. De kreeft wordt gekenmerkt door zijn of haar gevoelige aard, is vrolijk en vriendelijk met liefdevolle gevoelens en vol begrip. Van nature is de kreeft wat verlegen en beïnvloedbaar en heeft hij/zij soms wat moeite om zich te verbinden met anderen. Bij de kreeft is veel gebaseerd op de rijke innerlijke gevoelswereld. De woonkamer van de kreeft is vol sprekende kleuren, pastels en aaibare materialen waarvan de zachtheid en vriendelijkheid wordt geëvenaard door zijn karakter.

Leeuw: 24 juli – 23 augustus

De leeuw is een dierenriemteken dat wordt geregeerd door de zon. Het is een vuurteken dat wordt geleid door een doel. Met zijn snelle stemmingswisselingen heeft de leeuw een dynamische persoonlijkheid die enigszins lijkt op die van de Ram, maar zijn natuur is veel warmer en genereuzer. Zijn indrukwekkende trots en ongelofelijke moed geven hem een koninklijke charme en daarmee is hij/zij een succesvol leider. De woonkamer van de leeuw is zowel warm, vriendelijk, georganiseerd als praktisch. Je durft gewaagde kleuren te kiezen voor je inrichting op basis van je karakter.

Maagd: 24 augustus – 23 september

De Maagd is een aardeteken en is pragmatisch, gereserveerd en kiest als intellectueel voor een bescheiden leven. Daarbij is de maagd op zoek naar de meest praktische middelen om zijn/haar doel te bereiken. Hij of zij is niet in staat om haastig te handelen, elke beslissing in het leven wordt langdurig afgewogen en pas uitgevoerd na een uitgebreid doordacht plan. De woonkamer van de maagd is volwassen, rationeel en evenwichtig: alles wordt met een doel op een bepaalde plek gezet. Hij is vrij eenvoudig en klassiek, maar er is geen gebrek aan ruimte voor de wensen van degenen die hem of haar dierbaar zijn.

Weegschaal: 24 september – 23 oktober

De Weegschaal wordt geregeerd door de planeet Venus. Het is een luchtteken waardoor hij zich bewust is van de menselijke dualiteit tussen de materiële en de spirituele wereld. De weegschaal zoekt graag naar balans door middel van een eerlijk en onpartijdig oordeel om zo de orde te herstellen en harmonie te creëren. Met zijn passie voor elegantie en zijn diepe liefde voor luxe, houdt hij/zij ervan om te deel te nemen aan een veelheid van maatschappelijke en sociale evenementen. De woonkamer van de weegschaal is gastvrij en weerspiegelt zijn smaak voor goede en mooie dingen en is een verlengstuk van zijn charisma. 

Schorpioen: 24 oktober – 22 november

De schorpioen is het achtste teken van de dierenriem en wordt geregeerd door de planeten Mars en Pluto. De schorpioen is een dier dat in het geheim leeft en dat zowel als heilig wordt gezien als verdoemd. De geest van de schorpioen is complex, vrij en vurig. Je hebt een grote vitaliteit die soms naar agressief neigt; maar achter dit uiterlijk schuilt een wezen vol gevoeligheid die in staat is om oprecht en diep liefdevol te zijn. De woonkamer van de schorpioen is zoals in het voorbeeld: je gelooft niet in halve maatregelen: alles of niets! Hij weerspiegelt je diepgang en totale karakter.

Boogschutter: 23 november – 21 december

De boogschutter symboliseert de tussenwereld tussen de harde realiteit en de spirituele kant. Het is een vuurteken. Idealistisch, optimistisch met een uitbundig karakter vol vitaliteit: je bent een zonnestraal van plezier en passie voor je omgeving. Je goede manieren, openhartigheid en spontaniteit zijn je belangrijkste kwaliteiten. Vol vitaliteit en een groot gevoel voor humor. De boogschutter verleidt gemakkelijk zijn omgeving door zijn vrolijkheid en goede humeur. Je woonkamer wordt gekenmerkt door klassiek comfort en is warm en genereus. Hij is rijk aan natuurlijke materialen zoals steen, hout, leer, en roept een gevoel op van reizen, warmte, authenticiteit en vertegenwoordigt goede waarden.

Steenbok: 22 december – 20 januari

Moderne woonkamers van HiCeBeNe Modern

De steenbok wordt gekenmerkt door een onbegrensd optimisme en een zeer open persoonlijkheid. Hij is verlegen, geduldig, heeft doorzettingsvermogen en zelfbeheersing en weet zijn impulsen en hartstochten goed te beheersen. De steenbok is doordacht, slim, zeer consciëntieus en diplomatiek. Kortom, het is een betrouwbaar, hardwerkend en verantwoordelijk persoon. Bovendien is de steenbok in staat om grote verantwoordelijkheden op zich te nemen. De woonkamer van de steenbok is eenvoudig van kleur en relatief licht: beige, grijs en wit. Met de iets warmere kleuraccenten toont hij/zij wat van de wereld van zijn diepere zelf, een zachtaardig en vriendelijk persoon die veel over heeft voor de mensen waar hij/zij van houdt.

Waterman: 21 januari – 19 februari

De waterman, het elfde teken van de dierenriem, is vooral en persoon met een positief idealisme die goed kan communiceren met de mensen om zich heen. Hij valt op door zijn originele ideeën, is soms avant-gardistisch ingesteld met een excentrieke noot. De waterman heeft een sterk karakter en een zeer krachtige persoonlijkheid die halve maatregelen niet aanvaardt; zijn standpunten zijn openhartig en direct, soms wat weinig flexibel, maar altijd zeer origineel. De woonkamer van de waterman toont deze excentriciteit met een beetje gekke ideeën, maar is uiteindelijk goed doordacht met subtiele accenten in heldere kleuren en eclectisch meubilair die alle facetten van zijn persoonlijkheid goed weergeeft.

Vissen: 20 februari – 20 maart

French Shabby Chic Living Room Moderne woonkamers van Katie Malik Interiors Modern
Katie Malik Interiors

French Shabby Chic Living Room

Katie Malik Interiors

De vis onderscheidt zich door zijn emotionele en ontvankelijke natuur waardoor hij ook in grote mate wordt beïnvloed door omgevingsomstandigheden. De vis is vooral dromerig en soms diep verzonken in zijn/haar eigen binnenwereld. Gevoed door dromen en visualisaties wordt de vis vaak geregeerd door zijn impulsen en passie. Vaak vormt dit de basis om zijn hoogste ambities te verwezenlijken. Hij houdt van verwennerij, is tolerant, vriendelijk en gastvrij. De woonkamer van de vis weerspiegelt zijn gastvrijheid. Lichte kleuren en zachte stoffen die bij iedereen in de smaak vallen, nodigen uit tot positiviteit en dagdromen.

​Ram: 21 maart – 20 april

Het temperament van de Ram is geschikt om te vechten, om initiatieven te ontplooien en is bedoeld om intens en gepassioneerd te leven en elke wens die opkomt te vervullen. Zijn karakter wordt gekenmerkt door dominerende krachten van impulsiviteit. Ze zijn vurig en gepassioneerd en bereiken graag hun doel door hun grote nooit aflatende doorzettingsvermogen. De woonkamer van de ram toont een sterk karakter met de kleur rood voor impulsiviteit maar wordt overheerst door traditioneel klassiek meubilair. Wil je ook graag weten wat de perfecte eetkamer is volgens jouw sterrenbeeld? Kijk dan even hier.

En ben je het ermee eens?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!