Een schitterend modulair huis in het bos | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een schitterend modulair huis in het bos

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Allegre + Bonandrini architectes DPLG Modern
Loading admin actions …

Wonen in of bij het bos: een prachtige manier om landelijk te wonen. Het huis aan de rand van het bos waar we vandaag een kijkje gaan nemen, past heel goed in deze omgeving. En toch is het ook een modern bouwwerk dat je gemakkelijk op een andere plek tegen zou kunnen komen. Dat het een modulaire woning is heeft daar ook zeker mee te maken. Op elke plek kan dit huis namelijk verrijzen en het kan ook verplaatst worden als dat nodig is. Benieuwd hoe het er in de praktijk uit is komen te zien? Reis snel mee naar Frankrijk om dit ontwerp van de experts van Allegre + Bonandrini Architectes.

Sfeervolle bungalow

Modulaire woningen worden vaak uitgevoerd als bungalow. En dat is ook niet zonder reden: op de begane grond kun je de verschillende onderdelen gemakkelijk aan elkaar koppelen. Vanuit de tuin zie je een sfeervol en stoer geheel. Een groot terras is daarbij ook onmisbaar. De overstekende dakrand maakt dat er ook bij regen nog altijd een plekje overblijft om de frisse boslucht op te snuiven. Inspirerend genoeg om van de buitenkant te bekijken, zal dat binnen ook het geval zijn?

Artistiek interieur

Het eclectische interieur dat je in dit huis aan kunt treffen, mag gerust artistiek genoemd worden. Retro, modern, minimalistisch en zelfs een beetje rustiek en klassiek lopen op bijzondere wijze door elkaar. De sfeer is daardoor heel erg hip en eigentijds. De lichtinval wordt daarbij door de kleurstelling ook nog eens heel erg goed geholpen.

De keuken

Een kijkje in de keuken laat de bijzondere manier van inrichten nog beter zien. Een flinke portie minimalistische inspiratie valt hier niet te ontkennen. De keuken valt namelijk bijna weg en in toch een heel erg duidelijk op zichzelf staand element. Op leuke wijze kan het kookeiland daarbij als extra tafel en als bar dienst doen.

De smalle gang

De smalle gang geeft ook een heel eigen karakter aan het huis. Zeker met de fraaie glazen wand die het huis van de omgeving scheidt. Om die manier zijn de woning en de omgeving een hele bijzondere en dynamische eenheid geworden.  Het bijzondere plafond, dat je zostraks in de leefruimte ook al kon zien, is ook hier weer te vinden. Juist dat aspect houdt het landelijke randje ook in tact.

Natuursteen

In de badkamer speelt natuursteen een belangrijke rol. En dat terwijl je hier misschien wel een hele andere badkamer had verwacht. Maar dat maakt deze ruimte natuurlijk niet minder mooi. Erg bijzonder is hier vooral het bad dat ook gelijk de douche is. Deze aparte vorm kom je niet vaak tegen!

Terras

In het begin hebben we je het terras ook al laten zien, maar je ziet hier nog een keer deze plek. De inrichting is nu misschien nog niet zo spectaculair, maar je hebt hier meer dan voldoende mogelijkheden om er iets ontzettend leuks van te maken. Erg leuk is daarbij ook de buitenhaard die je achter kunt vinden. Leuk als sfeermaker en ook als barbecue prima te gebruiken.

Entree

Vaak beginnen we de rondleiding door een huis bij de entree van een huis, maar nu eindigen we er juist. Eigenlijk zie je hier het beste hoe ontzettend karakteristiek dit huis is. En dat voor een modulair gebouwde woning! De overkapping kan perfect als parkeerplaats voor de auto(‘s) gebruikt worden en op die manier mis je een garage ook niet. Een heerlijke manier om te wonen en als je nog een negatief beeld van modulaire woningen had, dan hopen we dat we dat beeld veranderd hebben.

Wil je meer over modulaire woningen weten? Dit overzicht kan je dan ook heel erg goed helpen!

Wat vind jij van een modulaire woning? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!