7 inrichtingsfouten in de slaapkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 inrichtingsfouten in de slaapkamer

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Klassieke slaapkamers van homify Klassiek
Loading admin actions …

Denk je erover na om je slaapkamer opnieuw in te richten zodat je eindelijk kunt genieten van de slaapkamer van je dromen? Lees dan voordat je begint eerst dit artikel eens door! Hierin hebben we zeven dingen voor je op een rijtje gezet die fout kunnen gaan bij het inrichten van je slaapkamer. Altijd handig om dat in je hoofd te hebben voordat je met het opnieuw inrichten van je slaapkamer begint.

1. De slechtste kamer van je woning gebruiken

Er wordt wel eens gedacht dat de slaapkamer alleen is om in te slapen en dat het daarom niet belangrijk is welke kamer je kiest. Zeker in een kleinere woning wordt de kleinste kamer daarom vaak als slaapkamer gebruikt. Dit is niet heel erg verstandig. Om goed te kunnen slapen en uitgerust wakker te worden is de ruimte waarin je slaapt heel belangrijk.

2. Slechts 1 lichtbron

Klassieke slaapkamers van homify Klassiek

Slechts één lichtbron in de kamer is een veel voorkomende fout die je beter niet kunt maken. De slaapkamer is zo'n plek waar slechts één lichtpunt aan het plafond er niet goed uitziet. Het is daarom om aan te raden om voor meerdere lichtbronnen te kiezen. Rondom je bed kun je het beste voor verlichting kiezen dat je kunt dimmen..

3. Besparen op het bed

Het is duidelijk dat het bed het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer is. Als het er niet comfortabel uitziet, kan de kamer nooit de slaapkamer van je dromen worden. Bespaar daarom nooit op de uitgaven voor een bed. Zeker niet omdat je er als het goed is minimaal acht uur per dag in doorbrengt.

4. Je slaapkamer alleen 's avonds en 's nachts gebruiken

Mediterrane slaapkamers van dmesure Mediterraan

De slaapkamer is niet alleen om in te slapen. Je kunt er ook overdag wat tijd doorbrengen om tot rust te komen. Dat kan door een middagdutje te doen of door gewoon even te ontspannen. Je hebt dan misschien niet altijd zin om in bed te liggen. Schaf daarom een comfortabel meubelstuk aan voor op je slaapkamer. Wat dacht je van een comfortabele stoel met zachte kussens? Je kunt er even helemaal in weg kruipen en een boek lezen.

5. Bang zijn voor originaliteit

Je slaapkamer moet een kamer zijn die honderd procent bij je past en veel zegt over je smaak. Kijk eens naar de slaapkamer op de foto hierboven, die heeft een origineel en modern interieur. De donkerblauwe muren, industriële lampen en grote ronde spiegel verraden dat de eigenaar van deze slaapkamer niet van een standaard inrichting houdt.

6. De gordijnen vergeten

Een van de sleutels tot succes in het ontwerpen van de perfecte slaapkamer zijn passende gordijnen of jaloezieën. Ze vormen een perfecte barrière tegen te fel zonlicht. Zonder gordijnen wordt het daarnaast natuurlijk moeilijk om ’s nachts de slaap te vatten. En als je voor extra dikke gordijnen kiest, kun je ’s ochtends als het al licht is nog lekker uitslapen.

7. Onpersoonlijke inrichting

Eclectische slaapkamers van homify Eclectisch Hout Hout

De slaapkamer is een intieme ruimte, die vaak een weerspiegeling van onze persoonlijkheid is. Zorg ervoor dat je slaapkamer een persoonlijk tintje krijgt door te kiezen voor populaire decoratieve accessoires, zoals bloemen en schilderijen. Richt je slaapkamer in op een manier die jou gelukkig maakt. Er is niets erger dan een onpersoonlijke, steriele ruimte die wordt geassocieerd met een hotel.

Wil je meer weten over het inrichten van je slaapkamer? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je slaapkamer in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!