8 briljante tips voor een schoon en opgeruimd huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 briljante tips voor een schoon en opgeruimd huis

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
van Rafaela Fraga Brás Design de Interiores & Homestyling Landelijk
Loading admin actions …

Interieurontwerpers zijn erg bedreven in verzinnen van handige opbergplekken voor spullen, maar het is echt aan de bewoners zelf om het huis ook georganiseerd te houden. Dat dat niet altijd even makkelijk is begrijpen wij maar al te goed. Daarom deze tips om je huis geordend en schoon te houden.

Wij zijn ervan overtuigd deze 10 briljante oplossingen je zullen helpen om je huis mooi en opgeruimd te houden!

​ 1. Opruimen tijdens koken

Wil je je keuken opgeruimd houden? Maak dan gelijk schoon terwijl je kookt. Zo voorkom je dat afval zich opstapelt. Loop alles nog even na voordat je naar bed gaat. Een doek over de tafel en het keukenblad halen is zo gedaan.

2. Rondje woonkamer

Voordat je gaat slapen is het handig om even je woonkamer te ‘resetten’.

Leg alle afstandsbedieningen bij elkaar, de tijdschriften op de plek waar ze horen te liggen en schut alle kussens op de bank even op. Zo begin je de volgende dag ontspannen en zonder ergernissen.

3. Zet alles klaar voor de volgende dag

van ACACIA Scandinavisch

Maak ’s avonds alvast de lunch voor de volgende dag klaar, dek de tafel vast voor het ontbijt en verzamel de spullen die je nodig hebt voor je werk, school of iets anders.

Je zal zien dat het ochtendritueel zo veel meer ontspannen verloopt.

4. Controleer alle verdiepingen

modern  door homify, Modern

Rommel op de grond geeft je huis altijd een rommelige uitstraling. In een paar minuten tijd heb je alles van de grond gepakt en ziet je huis er weer overzichtelijk en opgeruimd uit. Misschien ben je langer bezig als je een gezin met kinderen hebt, maar ook dan is het verzamelen van al het speelgoed op de grond zo gedaan. Tip. Geef alles een vaste plek zodat opruimen een fluitje van een cent wordt.

5. Houd je werkplek leeg

Wil je ’s ochtends gelijk achter je bureau aan het werk gaan, ga dan regelmatig met een bezem door je werkplek. Zo voorkom je dat je 's ochtends alles aan de kant moet schuiven voordat je aan het werk kan.

6. Hang je kleren klaar voor de volgende dag

Het klaarleggen van je kleren voor de volgende dag is niet alleen een geweldige tijdsbesparing, maar geeft je huis ook een heerlijk georganiseerde uitstraling.

7. Doe vuile kleren in de wasmand

Laat vieze kleding niet op stoelen en de grond liggen maar verzamel alles in een grote wasmand. Wil je het helemaal georganiseerd aanpakken. Koop dan verschillende manden. Een voor wit en een voor de bonte was.

8. Maak een lijst voor de volgende dag

De meest georganiseerde mensen maken altijd lijsten met dingen die ze moeten doen. Dus pak een pen en papier en maak een lijst van dingen die je de volgende dag wilt doen. 

homify tip: verf een deur in huis met schoolbordverf en gebruik deze als geheugensteun voor al je klussen. Hoe mooi schoobordverf staat in je huis zie je in dit Ideabook.

9. Leg schone kleren terug in de kast

Klassieke kleedkamers van homify Klassiek

Maak er een gewoonte van om je kleding terug te hangen in de kast. Niets zo vervelend als een slaapkamer of badkamer vol rondslingerende kleren.

Ga jij deze tips gebruiken? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!