Ruimtegebrek? Hier is de oplossing!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Home Extension Westervoort, Kumiki Kumiki Moderne huizen Hout Hout
Loading admin actions …

Vandaag hebben we wat foto's voor je van een wel heel bijzonder project. Het ging daarbij om een uitbreiding van de woonkamer van een klassieke eengezinswoning. De wens was om een gelijkvloerse, open slaapkamer te creëren met aangrenzende badkamer en rolstoel toegankelijke entree zowel naar de woonkamer als naar de tuin en het terras. De architect die verantwoordelijk was voor de planning en gehele verbouwing zorgde ervoor dat deze aanbouw zowel in functioneel als in esthetisch opzicht aan alle wensen en verwachtingen van de opdrachtgevers voldeed. Het resultaat? Een prachtige slaapkamer met grote glazen schuifdeuren en uitzicht op de tuin.

De start

Home Extension Westervoort, Kumiki Kumiki

Hier zien we de buitenzijde nadat de aannemer begonnen was met de bouwwerkzaamheden. Voor de nieuwe aanbouw moest zowel een stuk van de oude garage als een deel van de tuin wijken. Op deze manier ontstond een aanbouw van 37 vierkante meter die voldoende plaats biedt voor zowel een royale slaapkamer als aangrenzende badkamer. Op de volgende foto zie je de structuur al beter…

Nu kan begonnen worden met bouwen..

Home Extension Westervoort, Kumiki Kumiki

Hier krijg je al meer een idee van hoe het er straks uit gaat zien. Bij de bouw van deze aanbouw werden hoofdzakelijk hout en grote glasoppervlakken gebruikt. Zo onstond de gewenste moderne maar ook natuurlijke look. De zwarte frames van de ramen contrasteren op zeer fraaie wijze met het lichte hout. 

De plattegrond

Home Extension Westervoort, Kumiki Kumiki

Voordat we je het uiteindelijke resultaat laten zien, tonen we je nog even de bouwplattegrond. De aanbouw is door middel van een deur met het woongedeelte verbonden en via grote glazen schuifdeuren met het terras en de tuin. Een perfect idee om nadat je wakker wordt de dag direct te beginnen met een heerlijk ontbijt op het terras. Een instant vakantiegevoel in je eigen huis!

Het resultaat mag er zijn!

Home Extension Westervoort, Kumiki Kumiki Moderne huizen Hout Hout

Het materiaalgebruik wijkt duidelijk af van het hoofdgebouw dat met zijn rode baksteengevel, zadeldak en witte kozijnen eerder tot de traditionele architectuur behoort. De aanbouw spreekt duidelijk een modernere taal en valt op door het warme hout, de duidelijke belijning en veel glas. Toch past deze moderne stijl uitstekend bij de traditionele stijl van het hoofdgebouw. Hulde aan de architecten die deze aanbouw hebben ontworpen!

Een heerlijk uitzicht vanuit bed..

Home Extension Westervoort, Kumiki Kumiki Moderne slaapkamers Aluminium / Zink Eigendom,Plant,Comfort,Gebouw,Hout,Interieur ontwerp,Armatuur,Kamerplant,Fotolijst,Vloer

Ook aan de binnenkant overtuigt de nieuwe aanbouw ons op alle fronten. Badend in een zee aan daglicht en een zeer ruimtelijk gevoel werd deze fraaie slaapkamer modern ingericht met mooie lichte tinten en natuurlijke materialen waardoor deze er zeer eigentijds en vriendelijk uitziet. Heerlijk om zo wakker te worden met uitzicht op de tuin en het gekwetter van de vogeltjes!

Een warme badkamer in aardetinten

Home Extension Westervoort, Kumiki Kumiki Moderne badkamers Eigendom,Wasbak,Tik,Hout,Sanitair armatuur,Interieur ontwerp,Armatuur,Badkamer,Vloeren,Vloer

Ook de badkamer mag zeker gezien worden! De inrichting is zowel modern als comfortabel en functioneel. En ondanks dat de ruimte zeer klein is, oogt deze badkamer zeer fraai en ruim omdat er geen onderbrekingen zijn. Het ontbreken van een raam wordt gecompenseerd door de opening naar de slaapkamer. Prachtig ook deze natuurlijke sfeer in warme aardetinten in combinatie met ronde witte vormen. Wil je graag meer inspiratie opdoen voor een aanbouw? Lees dan ook even 18 ideeen voor een aanbouw die iedereen kan betalen.

Uitzicht op de tuin wanneer je wakker wordt... heerlijk!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine