Voor en Na: de opbouw van een nieuw hek | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de opbouw van een nieuw hek

Johan van Dijk Johan van Dijk
van ARQUITECTURA E INGENIERIA PUNTAL LIMITADA Eclectisch
Loading admin actions …

Heb je behoefte aan een erfafscheiding bij je huis maar weet je alleen nog niet hoe je het aan wilt pakken? Dit project kan je de nodige inspiratie geven! Het is vooral heel erg leuk om alle stappen te zien die worden genomen om tot een mooi eindresultaat te komen. En aangezien we genoeg foto’s hebben om te bekijken, gaan ze snel van start met het bekijken van dit project dat is uitgevoerd door de experts van het Chileense Puntal Limitada.

Voor: het oude hek

Waarom er een nieuw hek bij dit huis is geplaatst, hoef je eigenlijk niet te vragen als je deze oude erfafscheiding ziet. Eigenlijk was het te laag om echt functioneel te zijn, op het gebied van privacy bood het ook weinig meerwaarde en qua stijl en uitstraling was het ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. De hoogste tijd voor verandering dus! Laten we snel kijken hoe ze hier die transformatie aangepakt hebben.

Tijdens: de fundering

Het aanleggen van de fundering is een zeer belangrijke stap bij het bouwen van een nieuw hekwerk. Hoe zwaarder het hek, hoe steviger de fundering moet zijn. Je wilt toch ook niet dat bij een storm of bij andere weersomstandigheden je nieuwe hekwerk het direct begeeft. Je ziet hier heel goed hoe zoiets in z’n werk gaat. Een bekisting in de grond, stevig metaal die voor de basisstructuur zorgt en uiteraard de juiste professionals die het voor je bouwen.

Tijdens: de contouren worden zichtbaar

Als alle beton en cement is gestort en droog is, dan de houten bekisting verwijderd worden. En dan worden de contouren van het nieuwe hekwerk al heel erg mooi zichtbaar! Dat dit een stevige en solide constructie gaat worden mag duidelijk zijn, maar het totaalplaatje kunnen we nog niet zien.

Tijdens: de beplanking

Er is gekozen voor een permanente schutting met houten planken. Op de foto zie je dat deze beplanking net is aangebracht. Twee grote schuifdeuren zorgen dat de oprit van het huis goed bereikbaar blijft. Je ziet gelijk ook dat deze constructie de privacy in het huis een stuk groter maakt.

Tijdens: een laagje beits

Als je investeert in een stevige constructie, dan is duurzaamheid natuurlijk ook van belang. Dit redelijk moderne hekwerk heeft een rustiek randje doordat er is besloten om de houten planken niet te verven. Maar helemaal ongeverfd laten is vragen om problemen. Een laagje beits biedt daarom de nodige bescherming.

Na: het werk is klaar!

De oprijlaan moet nog even aangepakt worden, maar het is klaar. Je ziet hier heel mooi hoe de straat en het huis van elkaar worden afgeschermd. En je ziet hier vooral hoe mooi deze stevige schuifdeur is uitgevoerd. De constructie is ook zo gemaakt dat je er altijd nog voor zou kunnen kiezen om het geheel te automatiseren.

Na: naar de voordeur

Die grote deuren naar de oprit zijn heel erg praktisch als je met de auto bent, maar voor gasten die naar de voordeur moeten, is het ook wel fijn dat daarvoor een aparte deur is. En die deur die zie je hier!

Na: stijlvol eindresultaat

Een stijlvol eindresultaat is het gevolg. Mooi om te zien en bovendien ook heel erg praktisch en duurzaam. Wat wil een mens nog meer?

Na: detail

Met een laatste detail sluiten we deze Voor en Na weer af. Ook hier zie je weer hoe ontzettende degelijk en mooi het werk is uitgevoerd. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een nieuw hekwerk!

Wil je meer over erfscheidingen weten? Neem dan ook hier even een kijkje!

Op zoek naar een nieuw hek bij je huis? We zijn benieuwd wat je zoekt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!