Voor en Na: een nieuwe badkamer in een vijfhoekige ruimte | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een nieuwe badkamer in een vijfhoekige ruimte

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne badkamers van les bains et les cuisines d'Alexandre Modern
Loading admin actions …

Ruimtes en kamers in je huis kunnen naast de meest uiteenlopende groottes, ook de meest uiteenlopende vormen aannemen. Rechthoekige en vierkante ruimtes, maar ook L-vormige of andere vormen zijn mogelijk. Maar dat is niet het enige: veelzijdigheid kan namelijk zowel figuurlijk als letterlijk worden geïnterpreteerd. Vandaag doen we dat letterlijk door een vijfhoekige ruimte te laten zien die een leuke nieuwe badkamer is geworden. Je kunt dit gehele vinden in harte Parijs! De interieurarchitecten van Les bains et les cuisines d’Alexandre. Kom mee een kijkje nemen bij dit interessante project.

Voor/tijdens: de werkzaamheden

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, is misschien wel de bekendste vijfhoek die er is. En dat een vijfhoekig gebouw of een vijfhoekige ruimte opvalt, is dan misschien ook wel niet zo verwonderlijk. Het is namelijk een bijzondere vorm! En dat is dan ook precies het geval met deze toekomstige badkamer. Van oorsprong was dit een kleine ruimte die als slaapkamer gebruikt kon worden, maar bij deze verbouwing is er voor gekozen om er een badkamer van te maken. En als er nog geen sanitair en leidingen aanwezig zijn, dan moet uiteraard eerst een en ander worden uitgevoerd om dit mogelijk te maken. Dat was trouwens niet het enige: ook bij het raam moest een en ander worden aangepakt om het mogelijk te maken hier een wastafel te plaatsen. Dat is gelukkig mogelijk gemaakt. Je ziet dat de structuur van de badkamer op de rechter foto al aanwezig is. Laten we gaan kijken hoe de nieuwe ruimte er uit is komen te zien.

Na: in vogelvlucht

Om deze badkamer, en vooral de vorm daarvan, te kunnen laten zien, moet je eigenlijk in vogelvlucht naar het geheel kijken. En dat zie je hier! Het is maar een klein oppervlakte waar gebruik van kon worden gemaakt. Dat is gelukkig op hele efficiënte wijze gedaan. Alle elementen zijn haast op maat gemaakt lijkt het wel. Kijk maar naar het bad met een schuin randje, het bergmeubel naast het bad, de wc en uiteraard de wastafel. Elk hoekje is hier efficiënt gebruikt en daarmee is een hele sfeervolle badkamer ontstaan. Vanboven is het in ieder geval mooi om te zien, laten we ook vooral even op de grond dit geheel gaan bekijken.

Na: heerlijke sfeer

Nog beter dan vanuit ‘de lucht’, kun je hier zien hoe mooi en efficiënt de badkamer is ingericht. De heerlijke sfeer valt op: klassiek en modern gaan hier op een prachtige manier samen. Met slechts grijs en wit is een prachtige stijlvolle ruimte gecreëerd. Het leuke is verder dat het zo lekker compleet is. Al was voor een aparte douche geen ruimte, het bad kan als zodanig gebruikt worden. Een heerlijke stortdouche zorgt daar voor. En anders is het natuurlijk heerlijk om languit in bad te genieten.

Na: een laatste blik

Nog een laatste keer werpen we een blik in deze leuke nieuwe badkamer. Wederom vanuit een vogelperspectief. Let nog even op het fraai gebruik van natuursteen. Dit project is het ideale bewijs dat werkelijk elke kleine ruimte toch een erg mooie en complete badkamer worden. Misschien wel een idee om ook over na te denken voor je eigen huis. 

Wil je meer badkamerinspiratie op doen? Bij homify vind je heel veel op dit gebied. Dit interessante Ideabook kan je ook erg goed helpen.

Wat zijn jouw ideeën op het gebied van badkamers? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!