Fijne stoffen, eclectisch design: ontwerpen van Roos Soetekouw

Stoa. Stoa.
Fringe Collectie, Roos Soetekouw Design Roos Soetekouw Design Eclectische woonkamers
Loading admin actions …

Vandaag laten we je het bijzondere werk zien van Roos Soetekouw, een creatieve textielontwerper gevestigd in Amsterdam. Ze vertelt met haar uitgesproken design een visueel verhaal, dat vorm krijgt in de zorgvuldig gedetailleerde ontwerpen en wordt gevat in hoogwaardige duurzame materialen. Soetekouw draait het productieproces om: textiel is geen grondstof voor een ontwerp, maar heeft een eigen karakter en zeggingskracht. Textiel is voor haar dus niet iets vanzelfsprekends.

Deze zomer kwam een droom van Soetekouw uit, want ze stond op de Salone del Mobile in Milaan, deze vond plaats van 14 t/m 19 april van dit jaar. Het is goed nieuws dat een Nederlandse ontwerper in het buitenland scoort. We gaan nog veel van haar horen. We hebben hieronder een aantal van haar ontwerpen voor je op een rijtje gezet, gewoon om je bekend te maken met de stijl van Soetekouw. Kijk met ons mee en laat je inspireren!  

Eclectisch

Op de afbeelding zien we een eclectisch interieur met lichte tinten, die ook Scandinavisch aan doen. De gebleekte houten planken vormen de vloer die de basis vormt voor het interieur. De stoel met de lichte houtkleur en het roze kussen geven een bepaalde zachtheid aan dit vertrek, die zeer eigentijds aandoet. Bijzonder eclectisch is het bijzettafeltje, dat met zijn open stalen spijlen een zeker transparantie en lichtheid communiceert. De accessoires er bovenop staan er fleurig en creatief bij. De centrale rol is weggelegd voor het kussen van Soetekouw, de eclectische vormgeving geeft het een expressief aura en de zachte mintgroene kleur past precies in het kleurenschema van deze kamer. Het ambachtelijke werk zorgt zowel voor een prachtige sfeer in je interieur als comfort bij het zitten. Soetekouw vond de inspiratie voor dit werk letterlijk onder de dekens, de vormen van de stof en sensaties die ze had, inspireerden haar tot het maken van de Fringe Collectie, waar dit prachtige kussen, Fringe N°1 – Fun Green, deel van uitmaakt.

Temperament

Dit werk heet: Fringe N°5 – Deep Pink en is op ecologisch verantwoorde wijze gemaakt bij TextielLab, een bedrijf gevestigd in Tilburg. Soetekouw toont hier een temperamentvolle kant van haar creativiteit, want deep pink is als hot jazz: lekker aanwezig en opzwepend. Je interieur krijgt dan ook direct een color boost! Het ingetogen interieur is zeer geschikt voor felgekleurd meubilair en decoraties. De vormen op het kussen zijn lekker eclectisch, vrij en eigentijds: precies wat een kalm interieur van tegenwoordig kan gebruiken. Spice up you room! 

ZoE

Met Zoe verlaten we het vaste land en storten ons in de diepten van de zee, daar zien we zeeanemonen, scholen vissen en de prachtigste koralen. Deze plaid is onderdeel van de bijzondere ZoE Fay! collectie die geïnspireerd is op de wondere kleuren van de onderwaterwereld. De kleuren van deze plaid, geel en roze, doen echt denken aan zeeanemonen. Door de zwartgrijze band past hij precies bij de moderne stoel en vaas.

Hotel The Exchange

In 2010 ontwierp Soetekouw zeven kamers voor hotel The Exchange, waarbij het binnenste van een matras de inspiratie was. Ze haalde het matras uit elkaar en uit de onderdelen creëerde ze nieuwe vormen, die mooi en sterk ogen. Uit de 3D-structuur van ijzeren bedbodems,  gerecycled textielvulling en schuim werd deze bijzondere creatie geboren, de patronen zijn er met een laser ingebrand. Soetekouw dook dus letterlijk in het matras om de vormen en materialen zelf opnieuw vorm te kunnen geven. Een bijzondere toevoeging aan de stoel zijn de touwen er rondom heen, deze zorgen voor een DIY-uitstraling. Het resultaat is een conceptueel sterke kamer waaruit een grote creatieve vindingrijkheid spreekt. 

Tot zover het werk van Roos Soetekouw. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwerpers en trends. 

Zoek je mooie ideeën voor je badkamer? Hier vind je schitterende ideeën!

Hier vind je 6 tips voor een net en fris kantoor.

Designhuizen met een hedendaagse stijl: supermooi!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine