Lampen van kurk, creatief en sfeervol

Stoa. Stoa.
Corkmatters lamps, Tiago Sa da Costa Studio Tiago Sa da Costa Studio Mediterrane woonkamers
Loading admin actions …

Vandaag tonen we je het werk van Tiago  da Costa Studio, dat het midden houdt tussen design en kunst. In de serie Corkmatters, wordt kurk op een bijzondere wijze gebruikt. De werken zijn zeer esthetisch vormgegeven door middel van een unieke lasersnijtechnologie, en ouderwets handwerk, waardoor het milieu niet belast wordt. De prachtige werken hebben een sculpturale uitstraling die je interieur direct op een hoger plan brengen. De lampen die we vandaag aan je laten zien schijnen hun warme en gezellige licht je woonkamer in en creëren daarbij prachtige schaduwen. Dit alles zorgt voor een fijne en huiselijke sfeer.

Alle producten zijn ambachtelijk vervaardigd in de Tiago Sá da Costa Studio, daarbij is er veel zorg en persoonlijke aandacht besteed aan het creatieve proces, want kurk is prachtig, maar het vraagt ook een nauwgezette techniek om deze lampen te kunnen creëren. De gebruikte kurk is puur natuur en afkomstig uit Portugal, zonder extra bindmiddelen en afgemaakt met een schellak coating. Kurk is een duurzaam materiaal en het mooiste is dat het biologisch afbreekbaar. Wist je dat het afkomstig is uit de bast van een boom en slechts om de 7 a 9 jaar geoogst kan worden, waarbij het niet nodig is dat de boom gekapt wordt. Helaas daalt in de wijnindustrie het gebruik van kurk, waardoor vele kurkbomen dreigen te verdwijnen en dat zou erg zonde zijn, want deze bomen absorberen CO2. We stuiten hier direct ook op de conceptuele laag in het werk van Tiago Sá da Costa: keep the forrest alive! Laten we zijn werk eens van dichtbij bekijken!

Bijzondere vormgeving

Deze vloerlamp van kurk en schellak heeft een bijzondere vormgeving, de naam van deze lichtbron is 'Gaea' en heeft met zijn temperamentvolle romantische licht een fijne invloed op je interieur. De kurken structuur wordt omhooggehouden door bamboe, ook al zo'n duurzaam en ijzersterk product! De grootte van deze lamp is 49x43x56 cm, daarmee is het een subtiele factor van belang in je woning! De bijzondere honingraad structuur is erg sterk en resulteert in een prachtig schaduwpatroon op de vloer.

Sfeervolle hanglamp

Deze lamp uit de serie Corkmatters heet Tonatiuh, en is wat we met een mooi woord noemen een pendant lamp. De subtiele inkepingen in het materiaal zorgen voor een sierlijke vorm op de muur, deze lijkt wel met wat fantasie op het silhouet van een vliegende vogel. Daar hebben we ook direct de sfeer te pakken die deze lamp uitstraalt, namelijk die van de vrije vorm, de zwierigheid en de rustige stijl. Deze lamp is gemaakt van kurk en schellak, waarbij het uiterst bijzonder oogt, maar ook zeer milieuvriendelijk is. Zijn afmetingen zijn 58x58x30 cm.

Mooie schaal

Deze mooie schaal draagt de naam Corky Bowl, natuurlijk is deze ook weer gemaakt van kurk en schellak. Zijn afmetingen zijn 25x27x14 cm. Het is een opvallende toevoeging aan ieder interieur en kan zowel als decoratief object of als praktische schaal gebruikt worden. De schaal is onderdeel van de serie Corky Vessels, natuurlijk ontworpen en gemaakt door Tiago  da Costa Studio. Let even op de subtiele schellak op de randen van de schaal, in combinatie met de bruine kurk wordt er een zeer bijzondere visuele intensiteit gecreëerd.

Kunstboom

Dit kunstwerk werd oorspronkelijk gemaakt voor de tentoonstelling Diaris del Suro (dagboeken van kurk) die plaatsvond in Barcelona. Het werk is een reflectie op de kurkboom. Waar ooit de kurk zat ziet men nu een mysterieus licht schijnen, dit zorgt voor een bijzonder geslaagd contrast met de stalen structuur van de stam en takken van de boom, koel en warm vormen hier een esthetisch contrast dat je als kijker beetpakt. In deze mystieke sfeer neemt de maker ons mee naar de kurkbomenbossen en maakt ons bewust van hun belang voor de aarde. 

Tot zover het prachtige werk van Tiago  da Costa Studio, we hopen dat je geïnspireerd bent door het werk, en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan houden we je op de hoogte van de nieuwste trends. 

Bekijk ook het profiel van Tiago Sa de Costa Studio, voor nog meer mooie werken.

Designmeubels van Label zijn de juiste keuze voor een modern interieur! 

Kodde Architecten BNA creëert prachtige en unieke bouwkunst, bekijk hun projecten hier!

Heb jij al kurkdesign in huis? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine