Hedendaagse barbershops, rauw en authentiek | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hedendaagse barbershops, rauw en authentiek

Stoa. Stoa.
Barber Industriële spa's van Studio Aa Industrieel
Loading admin actions …

We stellen je voor aan Studio AA: een bijzonder architectenbureau uit Amsterdam. Het is een team van architecten en ingenieurs die samen zoeken naar de schoonheid via diverse creatieve bouwkundige projecten. In hun ontwerpen staat de mens centraal, degene die de ruimte gebruikt kan hem zelfs nog mede vormgeven. Creatieve vrijheid voor de eindgebruiker is dus een belangrijk punt. Ander punt van aandacht is de eenvoud van de bouwmaterialen en hun intrinsieke schoonheid, die op hun beurt weer het ontwerp verder beïnvloeden. Als klant mag je verwachten dat de ontwerpen op een aanschouwelijke manier worden uitgewerkt, Studio AA doet dit op voortreffelijke wijze door middel van maquettes, verhalen, 3D-modellen en tekeningen. De filosofie van de studio is prachtig, namelijk: ’Duurzaamheid zit volgens ons vooral in mooi ontworpen ruimtes die in de loop van de tijd veranderingen op een natuurlijke manier kunnen absorberen. Hiermee scheppen we ruimte voor nu, en voor later’. Hoe het ontwerp er concreet uitziet? Kijk snel met ons mee naar de voorbeelden!

Eerste blik op het pand

Barber Industriële spa's van Studio Aa Industrieel

We bevinden ons in de hoofdstad en kijken naar een prachtig 19e-eeuws winkelpand in de Jordaan. De authentieke sfeer is zoveel mogelijk bewaard, maar onze huidige tijd heeft er ook alle vrijheid. Studio AA heeft gekozen om een rauwe, warme sfeer te creëren door gebruik te maken van natuurlijke materialen. De vloer werd vervaardigd uit oude verzaagde vloerbalken, de wanden kregen lemenstucwerk en er werd gebruik gemaakt van leer en beton. Laten we snel even binnen gaan kijken.

De stoel

Barber Industriële spa's van Studio Aa Industrieel

Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper: een bekende spreuk en geen wonder, want deze stoel zit heerlijk comfortabel! Het leer heeft een  authentieke, ouderwetse uitstraling die past in een 19e-eeuws pand. Links zien we een glanzende monochrome tegelwand die de verschillende kappersattributen mooi naar voren brengt. Echt een plek waar je even heerlijk kunt ontspannen.

Bijzondere leidingen

Barber Industriële spa's van Studio Aa Industrieel

We zagen ze net al even op de achtergrond, maar we zoemen er nu even op in. We hebben het natuurlijk over de bijzondere koperen leidingen,  die zich als boomwortels door het hele interieur lijken te vertakken. Het is niet overdreven om te stellen dat deze wanddecoraties de blikvanger van de salon zijn! De mooie lampen zijn er mee verbonden en geven een welhaast magische sfeer aan het interieur.

Ouderwets mooi

Barber Industriële spa's van Studio Aa Industrieel

Het schoolbord is helemaal hot. We zien dit analoge energiearme uithangbord overal opduiken, het is een milieubewust alternatief voor de elektrische varianten. De hipster-subcultuur heeft een grote focus op ecologische en milieubewuste producten, waardoor het niet geheel toevallig is dat het bord in dit establishment te vinden is. Het steekt prachtig af bij de geglazuurde tegelmuur, die heeft een ouderwetse hoge kwaliteit. De betonnen tafel heeft een prachtige ruwe look en past perfect in het totaalconcept.

Delicate verlichting

Barber Industriële spa's van Studio Aa Industrieel

Het is een wonderlijke verschijning deze nis. De verlichting komt uit de koperen buis en dringt door in de sfeervolle nis, waarin de producten uitgestald zijn. Als dit geen poëtische schoonheid gevangen in design is… Let ook even op de toonbank, het transparante glas geeft zicht op de diverse producten en geeft deze ruimte een transparante swung. We zijn zeer onder de indruk van het design door Studio AA en we hopen je snel nog meer werk van hun te kunnen laten zien. 

Tot zover de prachtige inrichting van de Barbershop in de Amsterdamse Jordaan. Blijf ons volgen, dan ben je steeds op de hoogte van de nieuwste trends en de beste Nederlandse ontwerpers. 

Voor & na: van vakwerkschuur naar expositieruimte! Bekijk de transformatie hier

De kinderkamer is een geliefd onderwerp voor designers. Bekijk de mooiste ideeën hier!

Leonardus Interieurarchitect, zijn werkterrein is excellente interieurs ontwerpen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!