homify 360º: Aanbouw aan villa, binnen wordt buiten

Stoa. Stoa.
Aanbouw aan villa, Hoope Plevier Architecten: modern door Hoope Plevier Architecten, Modern
Loading admin actions …

We gaan je in dit artikel meenemen naar een bijzonder project, namelijk naar de realisatie van een nieuwe aanbouw bij een villa. Hoope Plevier Architekten BNA had de eer deze mooie taak te mogen volbrengen, met een geweldig resultaat! Dit architectenbureau is wat we noemen een echte een allrounder. Ze hebben ruime expertise als het gaat om projecten met betrekking tot renovatie, restauratie, herbestemming, nieuwbouw, en interieurarchitectuur. Het is een betrokken bedrijf dat de klantbeleving centraal stelt, ze bieden namelijk een complete procesbegeleiding van de eerste schets tot en met de oplevering. Als klant hoef je zelf niets te doen, Hoope Plevier Architekten BNA levert het huis sleutelklaar aan je op: echt een mooi concept! Je mag rekenen op een geïnspireerd ontwerp dat op jouw persoonlijke wensen is toegesneden. Het voornaamste doel van het bureau is voor jou een leefomgeving te creëren, waarin je optimaal kunt leven, wonen en werken. Complete interieurs worden getransformeerd tot comfortabele, persoonlijke woningen. Ook oude gebouwen, zoals boerderijen, pakhuizen en industriële gebouwen werden al door het bureau tot modern droompaleis omgebouwd. De ontwerpen van Hoope Plevier Architekten BNA stralen liefde voor het vak uit, waar ze met recht trots op mogen zijn! We gaan je meenemen naar één van hun projecten. Kijk dus snel met ons mee en laat je inspireren.

Extra ruimte

Niets is zo fijn als het genieten van de zonnestralen in de lente of in de zomer. Een uitbouw van je huis of villa is dan een geschikte investering. Niet alleen voor je eigen plezier, of dat van de andere leden van je gezin, maar ook omdat zo'n uitbouw de nodige waardevermeerdering met zich meebrengt. Hoope Plevier Architekten BNA heeft een prachtige uitbouw weten te realiseren die perfect aansluit bij de vormgeving en kleurstelling van de bestaande architectuur. De uitbouw hier bij de achtergevel is laag en breidt de woonruimte een flink stuk uit. Toch oogt deze niet recenter dan de bestaande villa, qua stijl sluiten ze naadloos op elkaar aan. De uitbouw loop direct over in het gazon, waardoor een bijzondere relatie tussen de binnen- en buitenruimte ontstaat die zorgt voor een mooie, natuurlijk sfeer.

3D

In een tijd van digitale 3D visualisaties is het leuk om te zien dat naast deze moderne hulpmiddelen Hoope Plevier Architekten BNA ook nog steeds gebruik maakt van de beproefde methode, namelijk die van de mooie ambachtelijke maquette. Een 3D-computersimulatie is prachtig, maar deze visualisatie is tastbaar, en het leuke is dat je hem in je huis kunt zetten als alles af is. We krijgen op deze maquette bovendien een goed beeld van de aanbouw en zijn onderdelen. De aanbouw bestaat uit een open en gesloten onderdeel. 

Buiten zitten

We kijken nu uit op het pergola terras. De ideale plek om in de zomer, middag of avond, te genieten van een goed glas wijn of een gesprek met familie en vrienden. De luxe tuinmeubelen geven je alle comfort die je nodig hebt, heerlijke kussens maken dat de stoel comfortabel zit.

Gesloten

In de zomer kan de zon flink branden, dan is het wel zo fijn om de nodig schaduw op je terras te kunnen creëren. Gelukkig is dit mogelijk met deze prachtige pergola. We zien de pergola hier in gesloten toestand, waardoor hij de nodige schaduw creëert. Hoe heerlijk wil je het hebben! Ook als het regent zit je hier mooi droog, echt een multifunctioneel ontwerp dit!

Door de aanbouw werd het mogelijk om de bestaande keuken te vergroten en deze om te vormen tot luxe woonkeuken, hier op de achtergrond te zien. De harmonica pui maakt het mogelijk om de keuken vrijwel geheel te openen naar de buitenruimte. Binnen wordt buiten, en omgekeerd. Het terras op de voorgrond vormt een transitieruimte tussen het woongedeelte binnen en de omgeving buiten.

Zonnebaden

We houden van licht in ons interieur en zonnebaden op z'n tijd: daar is de Nederlander wel voor te porren. Het is daarom belangrijk dat een pergola, indien gewenst, open kan. Gelukkig is dit het geval. De zon heeft vrij spel en fleurt de hele setting op. Een tip: doe de pergola niet open op het heetst van de dag, als je dit wel doet, wees er dan zeker van dat je een echte zonneaanbidder bent! Hoope Plevier Architekten BNA denkt graag met je mee en vindt het haar passie om je dromen uit te laten komen, fraaier dan jij je kunt voorstellen!  

Tot zover deze schitterende uitbouw van deze villa. We hopen dat je geïnspireerd bent en wensen je alvast veel plezier met je nieuwe interieur en/of uitbouw. Blijf ons volgen, dan blijf je op de hoogte van de nieuwste trends. 

Een zeer luxe toevoeging aan je huis of villa is een prachtige serre: hier vind je legio ideeën om zo'n prachtige kamer in te richting. 

Studio Roderick Vos creëert temperamentvol design dat je woning een creatieve boost geeft. 

Voor & Na: van een vakwerkschuur naar een expositieruimte.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine