Kleine tuin en toch een zwembad | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kleine tuin en toch een zwembad

Stoa. Stoa.
Kleine tuin met toch een zwembad Moderne tuinen van Stoop Tuinen Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een zeer bijzonder project. We gaan kijken naar een prachtige tuin bij een echt familiehuis. De familie die woonachtig is in deze schitterende woning had al jaren een grote wens, namelijk een zwembad in de tuin! Waarom de tuin niet eerder gerealiseerd is? Dat heeft te maken met de grootte van de tuin, vele architecten vonden deze te klein, deze beslaat nog geen 100 vierkante meter, en zagen daarom geen mogelijkheden om het gewenste zwembad te verwezenlijken. Kortom, de wens was niet te vervullen. Gelukkig is het zwembad er uiteindelijk toch gekomen, want het kon wel door Stoop Tuinen gerealiseerd worden op een slimme plek. De afmetingen van het bad zijn 3x6 meter. Het zwembad is voorzien van allerlei aangename toevoegingen, zoals een heuse jetstream, waardoor het lekker zwemmen is, iets waar deze sportieve familie gek op is. De overkapping bij het zwembad heeft een strakke vormgeving en correspondeert mooi met de eerste verdieping van het woonhuis. Het bad heeft ingebouwde verwarmingselementen waardoor je tot ver in de herfst kunt genieten van het warme water. Laten we eens een kijkje in de mooie tuin maken.

Eerste blik op het water

Het kleine zwembad ligt mooi in de ruimte Moderne tuinen van Stoop Tuinen Modern
Stoop Tuinen

Het kleine zwembad ligt mooi in de ruimte

Stoop Tuinen

Een kleine scheidingswand onttrekt het bad deels aan het zich vanuit de woning. Zo krijg je een gevoel van privacy als je in het zwembad zwemt en daarom houdt het ook heel praktisch het spattende water tegen, een bommetje doen is zo geen enkel probleem. Natuurlijk heeft deze muur ook een esthetische rol, want hij vormt een grijs tegenwicht voor de witte badrand, het groen naast het bad en de gevel erboven. 

Lekker zonnen

Zwemmen en zonnebaden Moderne tuinen van Stoop Tuinen Modern
Stoop Tuinen

Zwemmen en zonnebaden

Stoop Tuinen

Vanaf deze hoogwaardige luxe houten vlonder heb je als zonneaanbidder een mooi uitzicht op het zwembad. Erg handig als je kleine kinderen hebt die lekker aan het zwemmen zijn, zo houden we het veilig en leuk. Het contrast tussen het minimalistisch vormgeven bad en het groen er rondom heen is treffend. We voelen ons een met de natuur als we even lekker genieten van het verkoelende water. Rechts zien we ook enkele plantenbakken, met een minimalistische bij het zwembad passende vormgeving. De kleuren van tegels, vlonders en stoelen, zijn ingetogen en stralen een zekere rust uit. De schutting, waaraan de hangmat bevestigd is, schenkt deze tuin door zijn rode houtkleur de nodige warmte – zo is het totaalconcept in balans.

Altijd buiten genieten

Moderne overkapping Moderne tuinen van Stoop Tuinen Modern
Stoop Tuinen

Moderne overkapping

Stoop Tuinen

De overkapping die je op de afbeelding ziet sluit perfect aan bij de woning en is een bijzonder fijne toevoeging aan het tuinconcept. Deze veranda staat los van het huis, waardoor daglicht vrijuit naar binnen kan stromen. Naast deze overduidelijke voordelen, is de veranda de ideale plek om van de tuin te genieten, ook als het regent. Niets is zo vervelend als een leuke avond te moeten onderbreken vanwege slecht weer. Nu kun je juist genieten van het tikken van de regen op het dak, terwijl jezelf lekker beschut zit. Een regenbui duurt overigens niet eeuwig, dus voor je het weet zit je weer in de zon!

Binnen en buiten

Zicht op de tuin vanuit binnen Moderne tuinen van Stoop Tuinen Modern
Stoop Tuinen

Zicht op de tuin vanuit binnen

Stoop Tuinen

Hier nemen we een kijken in het interieur van het familiehuis. Het valt direct op, dat het plafond doorloopt in de veranda buiten, dit resulteert in een supermooie verbinding tussen de binnen- en buitenruimte. De sfeer die hierdoor binnen ontstaat is erg bijzonder en maakt dat het vertrek zeer transparant en helder op je overkomt. Wat een ruimtelijkheid! Als het mooi weer is, en vaak is dat in de zomer het geval, dan zet je de schuifwand naar de tuin open, zodat de frisse zomerwind je huis in waait. Een erg fijne sensatie! We zijn verrast door de mogelijkheden die Stoop Tuinen heeft gezien met deze relatief kleine tuin. Een prachtige prestatie! 

Tot zover de grootse inrichting van de relatief kleine tuin. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Alvast veel plezier met de aanleg van je eigen zwembad, want een grote tuin heb je dus niet per se nodig! 

Mooie ideeën voor een excellente keuken vind je hier

Kranen/Gille maak weergaloos mooi design voor elk interieur. Bezoek hun profiel en bewonder het werk. 

Ben je opzoek naar bijzondere designmeubels? Kijk dan eens naar deze prachtige werken van designstudio Label!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!