Londen luxe: Evolutie van een traditionele familiebungalow

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Het huis dat we vandaag aan je laten zien staat in Chiswick en is het resultaat van een prachtig ontwerp van Mzo Tarr Architects. Het heet Tetris, een grappige naam die ons doet denken aan het oude computerspel van vroeger. De familie die in dit huis woonachtig is, was de oude chalet bungalow die zij bewoonden ontgroeid, ze wilde een nieuw huis om hun bouwvallige woning vervangen. Voordat ze Mzo Tarr Architects in de arm namen om de klus te klaren hadden ze al drie mislukte pogingen ondernomen om het gewenste plan op te stellen voor de renovatie van het huis. Ze waren dus al enige tijd bezig voordat ze eindelijk de juiste partij wisten te strikken voor de klus, die fantastisch geslaagd is! De traditionele familiebungalow bevatte een mengeling van 4 verschillende bouwstijlen, de architecten moesten dus een evenwicht zien te vinden tussen deze stijlen en nieuw te bouwen elementen. Daarnaast speelden andere factoren een rol, zoals de buren en het bestemmingsplan. Al met al was het nogal een gepuzzel om het passend te krijgen.

Het uiteindelijke ontwerp is prachtig geworden, zo beschikt het over 4 verdiepingen en 5 slaapkamers, die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van een prachtig met cederhout bekleed exterieur. Het huis ontving haar naam vanwege de pragmatisch gestapelde kamers, waarin elke ruimte de hele dag door voorzien is van prachtig daglicht. In termen van duurzaamheid, zijn er actieve en passieve technologieën aangewend om het huis hypermodern te maken, zelfs is er een geothermische verwarming en een regenwater opvangsysteem gerealiseerd. De hoofdstructuur van het huis is gemaakt van Structural Insulated Panels (SIP), bekleed met duurzaam geproduceerd Western Red Cedar en siliconen. De bijzondere vorm en de hoge kwaliteit van de materialen gaan hand in hand, waardoor het huis een echte wonder van moderne architectuur genoemd mag worden. Laten we snel een tour doen door het huis!

Eerste blik op het huis

Het uitzicht op de voorzijde van het pand is een werkelijk spectaculaire scène. Je ziet de samensmelting van vele tijdperken in de combinatie tussen de verschillende bouwstijlen. De oorspronkelijke grootte van het pand is uitgebreid met een moderne erker en een gedurfde houten uitbouw. De architecten zijn erin geslaagd om grote architectonische verschillen samen een groot effect te laten generen, waardoor ze een huis wisten te creëren dat bijzonder mooi afsteek met de ander panden in de omgeving. Let maar eens op het huis links naast dit nieuwe pand.

Achterzijde

De achterzijde van het huis vertelt een geheel ander verhaal. We zien hier een grotendeels moderne houten structuur, die prachtig afsteekt bij de witte monochrome wanden. De zwarte kozijnen matchen mooi met de langwerpige houten panelen. De orientatie van deze bijzondere ramen is gericht op het noorden, dit betekent dat de kamers binnen de hele dag door beschikken over daglicht. Erg handig als je een atelier of een studiekamer in deze ruimtes gaat realiseren. De houten bekleding van de gevel lijkt op een natuurlijk wijze uit het gazon op te rijzen, en heeft een mooie visuele connectie met de donkere houten schutting.

Transparantie

Deze mooie transparante wand zorgt voor een mooie ruimtelijk en transparante sfeer, waardoor je als bewoner een vrij en luchtig gevoel krijgt, want we voelen ons nu eenmaal minder fijn in een gesloten structuur, dan in een open ruimte. In combinatie met de zwevende trap wordt dit laatste effect versterkt!

Plattegrond

  door MZO TARR Architects
MZO TARR Architects

Ground floor plan

MZO TARR Architects

Voordat we naar binnen gaan, laten we je eens even de plattegrond te zien, zoals vaak blijkt zijn veel dingen op het eerste gezicht niet zichtbaar. Door de plattegrond te bestuderen zien we opeens hoe zeer het pand een open karakter heeft, zoals te zien is ontbreekt in het pand een onnodige verdeling van ruimtes, waardoor de binnenruimte aan openheid wint. Laten we nu nog even naar binnen!

De mooie keuken

We besluiten onze tour met een blik in deze minimalistische keuken en eetkamer. Zoals je al zag op de plattegrond hierboven, heeft het interieur slechts een beperkte scheiding tussen de vertrekken, waardoor de verschillende ruimtes in het huis een open verbinding met elkaar hebben. Zo is communicatie tussen de bewoners, als zij zich in verschillende ruimtes bevinden, een stuk eenvoudiger. Ook de sfeer in het huis wordt er vriendelijk en toegankelijk door. Deze vloeiende ruimte is een belangrijk aspect van het woonconcept en maakt deze gezinswoning direct geschikt voor bewoning in de 21ste-eeuw.

Tot zover de prachtige renovatie van deze Engelse familie bungalow door Mzo Tarr Architects. We wensen je alvast veel plezier met de inrichting van je woning. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends. 

De garage/schuur komt er na de verhuizing qua inrichting vaak een beetje bekaaid af. Met deze handige ideeën richt je eenvoudig je garage/schuur mooi in! 

Carport Harderwijk heeft oog voor je auto, maar ook voor de uitstraling van je huis! Kijk naar de sfeervolle ontwerpen! 

Een sfeervolle vuurkorf is een supermooie toevoeging aan je zomeravonden! Kijk hier naar een aantal prachtige voorbeelden!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!