Luxe maar betaalbaar huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Luxe maar betaalbaar huis

Stoa. Stoa.
van SOMMERHAUS PIU - YES WE WOOD Scandinavisch
Loading admin actions …

Vandaag willen we je graag inspireren met voorbeelden van betaalbare woningen, die de droom van een eigen huis bereikbaar maken. De prijsklasse van de woningen die we je laten zien is ongeveer € 20.000 tot 200.000 euro. We laten je twee prachtige woningen zien die je hart zeker zullen veroveren. Ze hebben beiden een bijzondere vormgeving en passen precies in het plaatje van de innovatieve architectuur. Daarbij zijn ze zeer geschikt voor bewoning in de zomer. Laten we snel gaan kijken naar deze bijzondere voorbeelden. Be creative!

Eerste prachthuis

Laten we beginnen met dit klein huisje, dat staat op een zeer idyllische locatie. Het project heet PIU 65. Dit huis was de eerste van een hele reeks waarbinnen de huizen variëren qua grootte. Industrieel ontwerper Patrick Frey is de ontwerper van het huis en de architect is Björn Götte. Het ontwerp is door zijn vrijdragende dakoverstekken, die mooie schaduwen creëren in de zomer, wat je noemt een ingetogen schoonheid. Het terras bevindt zich op een verlaagd niveau en beschikt over een eenvoudige zithoek. De gevel van het huis is bekleed met lariks, waardoor een  harmonieuze verbinding met de natuur wordt gemaakt. Het gaat hier om een zogenaamd prefabhuis, waardoor de bouw slechts één dag duurde. De kosten van de bouw worden zo sterk beperkt, waardoor er meer geld over is om het huis mooi in te richten. We gaan nu naar de inrichting kijken.

Interieur

We stappen het interieur binnen en zijn direct blijf verrast: wat een helderheid in deze binnenruimte! We bevinden ons hier in de eetkamer, die via het grote raam een prachtig uitzicht biedt op de natuurlijk omgeving. De materialen die we in het interieur zien, zijn allemaal van natuurlijk oorsprong, waardoor er een connectie tussen de meubels binnen en de omgeving van het huis wordt gemaakt. Deze mooie woningen zijn tussen de 48 en 115 vierkante meter groot, en zijn beschikbar in verschillende lay-outs. Een prachtig huis als dit begint bij 100.000 euro. Naast de mooie serie creëren de architecten: Björn Götte en Markus Stöcklein ook individuele woningen. Wat het ontwerp ook wordt, de klant staat altijd centraal, en de communicatie tussen de architecten en klant is altijd warm en persoonlijk. Het gaat tenslotte om je huis!

Plattegrond

Aan de hand van de plattegrond kun je de functionele indeling van het huis zien. Wie zien hier een blauwdruk van de  keuken en badkamer. De keuken heeft een open ruimte en een functionele indeling. Daarachter zien we de badkamer. De ruimte is verdeelt in een leef- en rustgedeelte. De twee slaapkamers bevinden zich aan de linkerkant, deze worden op hun beurt gescheiden door middel van schuifdeuren. Die is een handige en supermooie manier om ruimte in de woning te besparen. Wie zien ook een gecombineerde woon- en eetkamer, deze bevindt zich aan de andere kant van het huis. Het overdekte terras beschikt over een ruime 35 vierkante meter, en is de ideale plek om in de zomer met familie en vrienden van het weer te genieten. Ook is er een praktische opbergruimte aanwezig die 2,5 vierkante meter groot is. Genoeg ruimte dus!

Containerwoning

van homify

Op het eerste gezicht oogt deze woning misschien wat ongebruikelijk, maar deze trend zal de komende jaren snel de overhand nemen. In het bijzonder in Duitsland zullen we steeds meer van dit soort containerwoningen zien. De voordelen spreken voor zich. Deze bouwwijze is zeer geschikt binnen de sociale woningbouw, want dit huis is gemaakt van een oude  zeecontainer en is eenvoudig te monteren aan de hand van een modulair systeem. Daarbij zijn de ontwerpmogelijkheden zeer uitgebreid. Liefhebbers van de industriële stijl komen helemaal aan hun trekken door het ruige charme van deze containerwoning. De kosten van een 12 meter lange container bedragen 1.000 tot 3.000 euro. Als je hem bewoonbaar wilt maken, dan kost hij tussen de 7.500-10.000, dit hangt af van de mate waarin je hem luxe wilt inrichten. Laten we eens binnen gaan kijken.

Het bijzondere interieur

van homify

Door de rechthoekige vorm van het huis is de  vormgeving van het interieur vrij conventioneel, hier zien we geen bijzonderheden. In de container werd een galerij gebouwd, zodat we bijna vergeten dat we daadwerkelijk in een oude zeecontainer wonen. Eigenlijk herinneren alleen de binnenmuren ons aan de buitengewone oorsprong van het huis. Het voordeel van een container woning is dat de toekomstige eigenaar zeer veel mogelijkheden heeft om deze helemaal naar eigen smaak in te richten. We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat het hier binnen zeer goed vertoeven is! Echt gezellig, industrieel en super modern deze inrichting! We verwachten dan ook veel van dit type woning. Ook voor studenten in de grote steden van Europa is deze architectonische oplossing een gouden greep, omdat deze woningen eenvoudig en snel te realiseren zijn. In één klap zijn de huisvestigingsproblemen opgelost. Een goed initiatief! En waar vindt je als student zo´n luxe compleet huis in een grote stad, en voor dat geld!

Tot zover de bijzondere luxe maar betaalbare woningen. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Een bijzondere interieur vraagt om een bijzonder uurwerk. Bekijk hier de prachtige voorbeelden van diverse designklokken! 

Zoek je prachtige ideeën voor je eetkamer? Kijk hier naar de voorbeelden! 

Het Nederlandse architectenbureau Onix creëert schitterende architectonische hoogstandjes. Bekijk hier de voorbeelden van hun werk.

Wat is de meest bijzondere innovatieve woning die jij ooit hebt gezien? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!