De schitterende transformatie van een Groningse achtertuin! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De schitterende transformatie van een Groningse achtertuin!

Stoa. Stoa.
Moderne tuinen van homify Modern
Loading admin actions …

Het is weer de tijd van het jaar dat we over de tuin na gaan denken. Want de lente is in aantocht en de tuin licht er in de winter, geheel in overeenstemming met de cyclus der seizoenen natuurlijk,  schijnbaar verwaarloosd bij. Dit was ook het geval in de achtertuin die we troffen in Groningen. De bewoners hadden behoefte aan een nieuwe look voor hun tuin. Ze wilden graag een inrichting die hen in staat stelde om in het warme seizoen lekker te genieten van hun achtertuin. Gelukkige wisten de experts wat ze moesten doen. Kijk met ons mee naar de schitterende voorbeelden en laat je inspireren door het mooie design!

A long way to go

Moderne tuinen van homify Modern

Je kijkt naar buiten vanuit je strak ingerichte woonkamer, waar het lekker warm en behaaglijk is, en ziet dit tafereel. Niet echt iets om vrolijk van te worden. Natuurlijk wil je dan dat de tuin aangepakt wordt. De mooiste ontwerpen kun je hier verwezenlijken want het aantal vierkante meters is hier riant te noemen. Echt een gaaf gezicht als het straks af is, neem dat maar van ons aan! Hieronder laten we je nog even een andere foto van de oude tuin zien. Een expert helpt je de tuin aan te pakken

Linkerzijde

Moderne tuinen van homify Modern

We hebben het vermoeden dat hier een strak perk gemaakt gaat worden. Wat we nu zien zijn de restanten van wat ooit een mooie tuin moet zijn geweest. De schutting is begroeid met planten die het nu een vervallen look geven. Kan zijn dat je daar van houdt, maar het ziet er in ieder geval niet modern uit. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Stevige aanpak

Moderne tuinen van homify Modern

Men heeft het grootschalig aangepakt: de tuin is compleet gesaneerd! Een mini graafmachine bracht uitkomst, dat schiet dan echt snel op! Een project als dit kost even wat tijd, misschien wil je het liefst aan de experts over laten, maar dan heb je op het eind ook echt een geweldig resultaat.

Superstrak

Moderne tuinen van homify Modern

Het resultaat is een ongelooflijke tuin waarin we geen spoor meer kunnen herkennen van de oude verwaarloosde tuin. Het pad door de tuin (een houten vlonder) is het centrum, daarnaast zien we de prachtige geplaatste palen, zo krijgt de tuin een meditatieve kwaliteit. Mooi ook hoe de vegetatie aan de basis van deze palen groeit. Naast de vlonder is grind gestrooid, dat zorgt voor een oosterse look, net zoals de palen dat doen.

Prachtig perkje

Moderne tuinen van homify Modern

Weet je nog hoe de tuin er aan de linkerzijde uitzag? Die is precies die kant van de tuin waar we echt een mooi perkje in zagen. Die dagdroom is met de renovatie van de tuin uitgekomen! Dit is vegetatie die op het Groninger Hogeland voorkomt. Daarmee leggen de bewoners van de woning een verbinding naar dit schitterende gebied in het noorden van Nederland.

Volledig resultaat

Moderne tuinen van homify Modern

We zijn al weer aangekomen bij de laatste foto van de trip door verleden en heden. Op deze afbeelding zien we het totale resultaat in een oogopslag. Het terras aan onze denkbeeldige voeten ligt vlak tegen de woning aan en vormt de plek waar gemakkelijk de tuinset neer gezet kan worden. Via de prachtige vloer loop je door je tuin en geniet je van de natuurlijke kracht die deze uitstraalt. Je komt dan helemaal tot rust! Zie je hoe mooi de verschillende perken in de tuin zijn? Het gaat dus niet alleen om de linkerzijde van de tuin, maar rondom de vlonder zijn prachtige, perken gemaakt die trapsgewijs omhoog lopen. Het plaatje wordt compleet door de verlichting aan de voet van de bomen. Dat zorgt voor een krachtige uitstraling! We hopen dat je enthousiast bent en net zo geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen voor meer mooi ideeën en woontrends.

Wat vind je van deze tuin? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!