Het ideale huwelijk van modern en klassiek | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het ideale huwelijk van modern en klassiek

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van innen_architekten BALS + WIRTH Modern
Loading admin actions …

Het ideale huwelijk van modern en klassiek. Misschien klinkt dat wel een beetje raadselachtig, maar als je dit huis hebt bekeken dan snap je direct wat we bedoelen. Een prachtige oude villa met een hele bijzondere moderne aanbouw. Een huwelijk van twee totaal verschillende bouwstijlen, maar wel met een fantastisch resultaat. Ben je net zo benieuwd als wij naar dit geheel? We houden je dan niet langer in spanning en reizen via de digitale weg snel af naar Duitsland om je dit leuke project van de interieurarchitecten van Bals + Wirth te laten zien.

Klassieke gevel

Dit is nog eens een voorgevel! Een prachtig klassiek geheel in een bouwstijl van rond 1900. Uiteraard is dat perfect opgeknapt en straalt het alsof het net is opgeleverd. En dat is natuurlijk ook zo. Maar wat zie je nou aan de linkerkant van de foto? Is dat het huis van de buren of hoort dat toch bij dit huis? Laten we snel even verder gaan kijken!

Een modern huis

Als je aan deze kant van het huis staat, dan zie je een uitgesproken moderne woning. Maar ook dat is niet helemaal waar, want krijg je ook niet een beetje de indruk dat Bauhaus een inspiratiebron is geweest? Ondanks dat deze bouwstijl al heel wat jaren oud is, is die nog steeds springlevend en heel erg modern. En als je dan even denkt aan de klassieke gevel dan zie je een heel erg groot contrast. Toch is het zo dat het contrast zo groot is, dat er weer sprake is van een sprankelende dynamiek. En een dynamisch huis maakt indruk. Hoe zal dat binnen aangepakt zijn?

Klassiek met modern randje

Een kijkje in de woonkamer laat zien dat de klassieke sfeer absoluut niet verloren is gegaan. Het huis leent zich daar natuurlijk ook perfect voor. Wel is er voor gekozen om op subtiele wijze een modern randje toe te voegen. Een perfect eigentijds interieur is daardoor ontstaan. Hoe leuk is het als je in deze ruimte je gasten kunt ontvangen. En als die gasten er niet zijn dan ziet die bank er ook wel erg aantrekkelijk uit om alleen lekker op te liggen en te genieten van je huis…

Stijlvol

De keuken laat niet zo veel klassieks zien, maar heeft wel een hele stijlvolle en daardoor klassieke elegantie. Aan alle details is gedacht, let maar op het mooie plafond en de prachtige verlichting. In de ruimte en in het licht kun je hier heerlijk koken.

Inloopkast

Een groot voordeel van een groot huis zijn de vele kamers. En daarom is het niet zo verbazend dat er voor gekozen is om een van de ruimtes om te toveren tot een inloopkast. Hier slaat de balans wat meer door naar het moderne, maar ook het klassieke gevoel is hier weer duidelijk te voelen. Wat fijn om hier in alle rust je kleding uit te kunnen zoeken.

Minimaal klassiek

Hoe kun je een klassiek tintje op de meest subtiele manier naar voren laten komen? Door een klassiek geïnspireerde lamp op te hangen in een moderne ruimte! En dat is precies wat de interieurarchitecten in de badkamer hebben gedaan. En die badkamer zelf is ook weer een plaatje om heerlijk van te kunnen genieten. Lekker ontspannen in het vrijstaand bad of genieten van een heerlijke douche… In deze badkamer moet dat helemaal goed gaan komen!

Ben je op zoek naar meer huwelijken tussen hele uiteenlopende stijlen? Er zijn natuurlijk meer projecten die je dat kunnen laten zien. Dit leuke voorbeeld mag je ook zeker niet missen als je nog meer inspiratie wilt krijgen.

Enthousiast geworden door deze mooie foto's? We zijn benieuwd naar je reactie! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!