homify 360°: Gerenoveerde terraswoning in Londen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Een boek moet niet alleen op zijn kaft beoordeeld worden, dat geldt niet alleen voor boeken maar ook voor woningen. Een goed voorbeeld daarvan vinden we in London. Door wetgeving en restricties is het niet altijd mogelijk om de façades van bepaalde huizen aan te passen. Daardoor zorgt men ervoor dat het straatbeeld in zijn oorspronkelijke staat behouden blijft. Vaak betreft het woningen met een bepaalde historische of culturele waarde. Echter, dat betekent natuurlijk niet dat er in de binnenkant van de huizen niets aangepast mag worden. De experts van Sophie Nguyen Architects losten deze problemen heel anders op, zij breidde het huis uit door een extra verdieping onder het huis aan te leggen.

De voorgevel

Vanaf de buitenkant kunnen we niet zien wat er allemaal aan de woning is veranderd. We kunnen op deze foto wel zien, als we onze blik richten op de ruimte achter de balustrade, dat er zich een ruimte onder het huis bevindt. Om erachter te komen wat daar schuilgaat moeten we eerst het huis betreden.

Vloeiende ruimtes

Op de begane grond heeft men ervoor gekozen om een aantal muren te verwijderen, hierdoor oogt deze verdieping optisch groter. Dankzij het verwijderen van deze muren valt er nu ook meer licht in de verschillende hoeken van de begane grond. We hadden aan de hand van de ouderwetse buitengevel nooit kunnen verwachten dat het interieur er zo modern en fris uit zou zien. De lampen boven de eettafel stralen een warme gloed uit in de verder heldere en witte woonkamer. Let ook op het subtiele kleurgebruik in deze kamer. Het geel en rood dat we terugzien vormen een mooi contrast met de natuurlijke tinten die de kamer domineren. 

Boven en onder

Vanuit deze hoek hebben we een geweldig uitzicht op de nieuwe ondergrondse verdieping. De architecten hebben er verstandig aangedaan om een deel van de vloer transparant te maken. Een slimme vondst die ervoor zorgt dat er ook beneden voldoende daglicht is. 

Geometrie

Schitterende geometrische vormen sieren het huis, zoals bijvoorbeeld deze indrukwekkende trap die welhaast om de witte kolom lijkt gedraaid. Let ook op het plafond, we zien hier namelijk de transparante vloer van de begane grond die we op de vorige foto beschreven. Het laat ons tevens zien hoeveel licht deze ondergrondse ruimte bereikt. 

Licht en helder

De ruimte lijkt in niets op een donkere en benauwde kelder, in tegendeel, deze ondergrondse verdieping blinkt uit in licht en helderheid. Op de achtergrond zien we het grote glazen oppervlakte waarachter de tuin schuilt. De witte wanden achter deze ramen zorgen ervoor dat het licht wat hierin valt door de gehele ruimte wordt weerkaatst. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!