Fantasierijke woning in het bos | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fantasierijke woning in het bos

Johan van Dijk Johan van Dijk
Van Thiel Landelijke huizen van VAN LAARHOVEN COMBINATIE Landelijk
Loading admin actions …

Sommige projecten trekken direct je aandacht. En net als je denkt dat je een heel bijzonder project hebt gezien van de ene architect dan is er toch weer een andere architect die een nog aparter ontwerp heeft weten te maken. Het project dat nu aan de orde komt is er zo één. De woning roept allerlei vragen op maar gelukkig geeft het interieur ook heel veel antwoorden. Liefhebbers van bijzondere architectuur moeten goed opletten en zeker alle foto’s die bij dit project horen even rustig bekijken. Verbaas je over dit bijzondere ontwerp van de Van Laarhoven Combinatie!

Lord of the Rings?

Ben je op de set van Lord of the Rings of is dit een echt huis? Het laatste is uiteraard het geval, maar we moeten zeker toegeven dat dit huis toch wel heel erg sterk lijkt op de huizen van de Hobbits in de beroemde films van Lord of the Rings! En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, je kunt veel van de Hobbits zeggen, maar mooie huizen hebben ze wel. Terug naar de realiteit: we zien hier een bijzonder vormgegeven woning in een bosrijke omgeving. En aangezien dit huis heel wat vragen oproept is het de hoogste tijd om eens verder een kijkje te gaan nemen.

Geraamte van metaal en hout

Voor we gaan zien wat het eindresultaat van dit unieke project is, wordt op deze foto een heel goed beeld gegeven van de constructie van het huis. Een solide metalen ring ondersteunt de houten overkapping van de koepel. Een mooie combinatie van oude en nieuwe technieken die ook nog eens heel erg duurzaam is. En het eindresultaat dat het oplevert is nog mooier!

De woning in vogelvlucht

Voor het allerbeste overzicht kan het heel vaak verstandig zijn om iets in vogelvlucht te bekijken. Dat geldt ook zeker voor deze woning! Pas als je deze luchtfoto ziet begrijp je hoe groot deze woning eigenlijk is en hoe ook in het grondplan een bijzondere vorm terugkomt. Zeer duidelijk zichtbaar is ook het gat van de koepel die op de tweede foto nog in aanbouw was. Je ziet ook hoe prachtig het huis een eenheid vormt met het landschap. Een bijzondere combinatie van bos en weiland met daarin een riante woning. De omgeving heeft geen hovenier meer nodig, het landschap zelf vormt al een schitterende tuin rond de woning.

Ruim gevoel in het huis

Als je de woning van buiten en van boven bekeken hebt, dan realiseer je je nog niet hoe ruim die van binnen is! Door te werken met verschillende woonlagen hebben de professionals van de Van Laarhoven Combinatie een prachtig ruimtelijk effect weten te creëren. Door de keuze voor natuurlijke materialen zoals de complete boomstammen wordt een prachtige eclectische sfeer opgeroepen. Een bijzondere mengeling van natuurlijke materialen, landelijke elementen en een vleugje moderne stijl zorgt voor dat gevoel. Daarom voelt de ruimte enerzijds groot aan, maar heeft ook iets huiselijks. De keuken die vrijwel direct onder de koepel is gelegen mag met recht het hart van dit bijzondere huis worden genoemd.

Ronde woonkamer

Misschien is de ronde woonkamer wel de meest bijzondere ruimte van dit huis. Hier wordt de vorm van de bomen in het bos gevolgd en dat komt op allerlei subtiele manieren terug. Uiteraard in de eerste plaats door boomstammen zelf maar ook zeker door de zwevende ronde open haard. Wist je dat deze open haard elke kant op kan worden gedraaid? Stel je voor dat je hier heerlijk na een boswandeling bij het haardvuur met warme chocolademelk op kunt warmen… Voor ons een droom, voor de bewoners van dit prachtige huis de realiteit!

Benieuwd geworden naar nog zo’n bijzondere woning met een bijna sprookjesachtige vormgeving? Neem dan hier een kijkje!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!