Zo doe je het: een inloopkast maken in een kleine slaapkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: een inloopkast maken in een kleine slaapkamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Kleedkamer door Kristina Steinmetz Design,
Loading admin actions …

Een walk-in-closet, of inloopkast, is toch wel de droom van iedere vrouw – en inmiddels geldt dit ook voor veel mannen. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met veel extra, of overige, ruimte voor een grote inloopkast. Gelukkig kun je ook in kleine slaapkamers en appartementen op slimme wijze je eigen walk-in-closet creëren, dit vergt wat creativiteit maar het is zeker mogelijk. Maar waar begin je? Hoe is een kleine ruimte het meest praktisch én stijlvol in te delen? In dit artikel geven we je praktische tips zodat jij straks aan de slag kunt om je eigen perfecte kast te realiseren. Vind je het lastig om te beginnen of om je plannen zelf uit te voeren? Je kunt er ook altijd voor kiezen om de hulp van een professional in te schakelen. Zij kunnen je namelijk heel goed helpen bij het tot leven brengen van je plannen. Je vindt ze heel gemakkelijk, hier bij homify. 

Kijk nu eerst mee en laat je inspireren door onderstaande ideeën!

Kies het gewenste formaat

Het kiezen van het gewenste formaat is altijd lastig. Hoeveel ruimte heb je nodig voor al je huidige kleren, waarbij je ook rekening houdt met toekomstige aankopen? En, hoeveel ruimte hebben we ter beschikking voor deze droomkast? Het is wel van belang om antwoorden op deze vragen te vinden. Het kan veel inzichten geven door een schets van de plattegrond van de betreffende ruimte te maken. Wordt je kast onderdeel van je slaapkamer of heb je juist een kleine (slaap)kamer over? Zorg er in het eerste geval voor dat je inloopkast onderdeel van je slaapkamer wordt, en niet andersom. Zorg dus eerst voor een rustgevend slaapgedeelte en bepaal daarna welke ruimte je tot je beschikking hebt voor je walk-in-closet. 

Bij een aparte kamer bedenk je welke elementen je nog meer terug wilt laten komen in je toekomstige kast. Wellicht wil je hier ook je kleding strijken of stomen? Maak hier dan ook ruimte voor kwijt. Als je van tevoren bepaald hebt wat je graag in je kast terug wilt zien kom je namelijk al een heel eind bij de verdere indeling van de ruimte. Een goed begin is tenslotte het halve werk!

Het kiezen van materialen

Het kiezen van de juiste materialen is van invloed op de algehele uitstraling van je inloopkast. Ook bepaal je door de materiaalkeuze de smaak en stijl van de ruimte. Ga bijvoorbeeld voor het plaatsen van strakke, minimalistische kledingrekken of kies voor moderne deuren van glas. Een wand vol kleding kan, ongeacht je organisatietalent, snel vol en rommelig ogen. Je kunt daarom ook kiezen voor hoge kasten met slimme schuifdeuren, op deze manier kun je net zoveel items kwijt maar oogt het geheel overzichtelijker. Kies voor een mooie variant van hout met een klassieke uitstraling, of ga juist voor een mooie hoogglans zwarte versie. Ga je voor een industriële stijl en kies je voor een strakke gietvloer of ligt je voorkeur bij een warme houten vloer? Bedenk voordat je met de uitvoering van dit project begint welke trend of stijl je graag wilt hanteren. Dit maakt het verdere verloop van je project makkelijker.

Het organiseren van de ruimte

 Kleedkamer door homify,

Het idee van een inloopkast is uiteindelijk om een ruimte te creëren waar je al je kleding, schoenen en accessoires in één oogopslag kunt bekijken. Wanneer je te maken hebt met beperkte ruimte kan dit nog wel eens een lastig klusje worden. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat de uiteindelijke indeling van je kast afhangt van het type kleding dat je bezit. Ben je bijvoorbeeld verslaafd aan schoenen? Dan zul je hier veel ruimte voor willen creëren. Bezit je veel jassen, jurkjes of overhemden? Dan is een redelijk groot hanggedeelte belangrijk om je spullen kwijt te kunnen. 

Broeken kunnen prima gevouwen worden op planken en kleine accessoires zoals riemen, sokken en ondergoed biedt je het liefst op uit het zicht. Kies bijvoorbeeld voor ladekasten of opbergbakken of manden. Meer inspiratie over het inrichten van een inloopkast vind je in dit Ideabook, dat we onlangs publiceerden. 

De juiste mix van accessoires

Accessoires maken een ruimte af, en dit geldt ook zeker voor het inrichten van een inloopkast. Wanneer de basis gezet is kan het inrichten pas echt beginnen! Kijk eerst naar de accessoires die naast sfeer brengen ook nog een functioneel doeleinde hebben. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een mooie, opvallende spiegel. Spiegels zijn namelijk het perfecte middel om de kleine inloopkast optisch groter te laten lijken. Ook kun je denken aan het plaatsen van een mooie poef of hocker in het midden of langs de kant van je walk-in-closet. Handig voor het samenstellen van sets! Verdere afstyling kan gebeuren door een gaaf prikbord waar je je inspiratie op kunt delen, sfeerverlichting en sieradenhouders.

Verlichting

Er zijn verschillende manieren om je inloopkast te verlichten. Belangrijk is natuurlijk dat je de kleding goed kunt zien en daarmee de kleuren goed kunt inschatten. Spots in de plafond doen het altijd goed. Zorg er wel voor dat ze niet te hoog hangen, waardoor niet de kleding maar de kast verlicht wordt. Ook het type verlichting is belangrijk. Te wit licht is niet mooi en zal ervoor zorgen dat je niet graag voor de spiegel gaat staan. Daarentegen laat te geel licht echter de kleuren niet naar waarheid zien. Ga daarom voor een combinatie van warm-wit licht. 

Gebruik manden of boxen

Het werken met opbergmanden en boxen is ideaal! Je kunt er kleine accessoires en/of kledingstukken in kwijt. Denk aan sokken, ondergoed, stropdassen, riemen of andere spulletjes. Op bovenstaande foto zie je een leuk voorbeeld waarbij mandjes onder een plank zijn bevestigd. Wil je liever een optie die juist wat meer afgesloten is? Kies dan bijvoorbeeld voor het plaatsen van afgesloten boxen die je bovenop of in je kast plaatst. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door het gebruik van dergelijke manden en boxen zorg je ervoor dat kleine spullen netjes worden opgeborgen zodat het totaal beeld van je inloopkast netjes en georganiseerd blijft. 

Tot zover dit Ideabook vol inspiratie voor een inloopkast in een kleine slaapkamer. Heb jij voldoende inspiratie op gedaan om aan de slag te gaan of ben je op zoek naar meer voorbeelden? Scroll dan zeker ook nog even door deze foto's

Ben jij al gezegend met een inloopkast? Hoe heb je deze optimaal ingericht? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!