homify 360º: Moderne recreatiewoning in Renesse

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Moderne recreatiewoning, Bongers Architecten Bongers Architecten Moderne tuinen
Loading admin actions …

Het team van Bongers Architecten BNA heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van architectuur. Zij streven ernaar om samen de met de opdrachtgevers dromen te verwezenlijken. Hiertoe werken de verschillende experts binnen het team, denk aan de tekenaars, architecten en projectleiders, nauw samen. De accenten van het bedrijf liggen op esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid. Daarnaast proberen zij om de ontwerpen zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de omgeving. Het architectenbureau heeft onder andere ervaring op het gebied van particuliere woningbouw, bedrijfspanden, verbouwingen, publieke gebouwen en recreatiewoningen. Over deze laatste categorie gaan we het in dit artikel hebben. 

Achtergevel

De vakantiewoningen van Bongers Architecten BNA komen in twee varianten: een moderne variant en een klassieke variant. De recreatiewoningen zijn geschikt voor vier tot tien personen. Op de foto hier zien we de moderne variant, te vinden op het vakantiepark de Horizon in Renesse. Door de grote raampartijen, de strakke afwerking, aluminium beplating en donkere dakpannen krijgt het huisje zijn moderne uitstraling. De gevel aan deze zijde van het huis opent zich naar de omgeving. Een overdekt terras biedt de bewoners de mogelijkheid om beschut van de buitenlucht te genieten, de transparante zijdes van het huis bieden de bewoners uitzicht en daglicht. 

Voorgevel

De voorgevel kent een meer gesloten karakter, het biedt de bewoners de nodige privacy. We krijgen op deze foto ook een beter beeld van de aluminium beplating en het dak dat op inventieve wijze doorloopt. De totale oppervlakte van de zes-persoonswoning bedraagt 129 vierkante meter. 

Begane grond

Op de begane grond is een betonvloer aangelegd inclusief vloerverwarming. Vanuit deze hoek kunnen we de patio op de achtergrond goed zien, ook wordt duidelijk hoe licht en ruim de woning van binnen oogt. Rechts zien we de vurenhouten trap naar de eerste verdieping. Het hekwerk en de trapleuning zorgen ervoor dat de trap ook voor kinderen veilig te gebruiken is, zonder dat de ruimte beperkt wordt. De woning is verder van alle gemakken voorzien. Op de eerste verdieping vinden we de bad- en slaapkamers. De badkamer is volledig betegeld en de kamers op de eerste verdieping zijn allen voorzien van radiatoren. De isolatiewaarde van het huis voldoet daarnaast aan de hoogste eisen. Het interieur is modern en fris. De kleurvolle stoelen steken hier fraai af tegen de zwarte tafel en de verchroomde lampen geven de ruimte een moderne sfeer. Let ook op al het hout dat we hier tegenkomen. Men heeft ervoor gekozen om een deel van de houtconstructie in het zicht te laten, er ontstaat daardoor een interessante mix van stijlen. 

Woonkamer

De muren en plafonds van de woning zijn strak en helder uitgevoerd en dragen daardoor bij aan het grote gevoel van ruimtelijkheid dat men in de woning ervaart. Dat gevoel wordt nog eens versterkt door het gigantische uitzicht dat we vanuit deze woonkamer op de omgeving hebben.  Het meubilair is modern en eigenzinnig, de luxueuze rode sofa steekt fraai af tegen de wit- en grijstinten van de rest van de kamer. De houtkachel links zorgt voor warmte en sfeer. Doordat de recreatiewoning van alle gemakken voorzien is vormt het de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie of overnachting. Wanneer het weer het toelaat kan men de omgeving verkennen of genieten van de tuin en de patio. De architecten hebben er verstandig aangedaan om de woning van zoveel transparantie te voorzien. Stelt u zich deze kamer eens voor tijdens een sneeuwbui in de winter, bijna overal waar we kijken hebben we uitzicht op de buitenruimte en de grote houtkachel zorgt voor de nodige sfeer en warmte. 

Neem ook eens een kijkje in ons magazine, daar vindt u nog veel meer artikelen over bijzondere woningen.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine