homify 360°: Villa aan de Rijn

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In deze fotoserie laten we jullie kennis maken met deze bijzondere villa aan de Rijn, daterend uit de jaren '30 van de vorige eeuw. Het oorspronkelijke gebouw is in twee fasen gerenoveerd en verbouwd. De eerste renovatie vond plaats in 2001, daarbij is vooral de eerste verdieping aangepakt. In 2011 volgde de rest van het gebouw. Tijdens deze tweede verbouwing heeft men tevens een dakkapel aan de woning toegevoegd. 

Onopvallende façade

We kijken hier vanaf de straatzijde tegen de voorgevel aan. De villa straalt een tijdloze elegantie uit maar valt in zijn omgeving niet erg op. De transparante dakkapel die we vanaf hier zien vormt een subtiele verwijzing naar de verrassing die ons aan de achterzijde te wachten staat. 

Moderne achtergevel

Vanaf de tuin krijgen we een compleet ander beeld van de villa. Vrijwel de gehele gevel is transparant. Voor de verbouwing kende deze gevel een gesloten karakter. De vertrekken waren vooral op de andere richting georiënteerd: deze bood toendertijd zicht op de Rijn. Het gebouw kent nu twee verschillende gezichten, de voorkant is klassiek en subtiel en de achterkant is modern en verfrissend. Het is bijzonder hoe de architecten van Architekturbüro Lehnen deze verschillende stijlen hebben weten te combineren in één ontwerp.

Eethoek in de serre

moderne Eetkamer door Architekturbüro Lehnen
Architekturbüro Lehnen

​Essplatz im zweigeschossigen Wintergarten

Architekturbüro Lehnen

Ook binnen is er veel veranderd. De omgeving is in de loop der jaren zoverre veranderd dat er vanaf de woning helaas geen zicht meer is op de Rijn. Deze grote vide maakt echter een hoop goed. In het centrum van de ruimte staat de houten tafel, de plafonds zijn voorzien van ingebouwde LED-lampen en de ruimte wordt verder verlicht door een lange, sierlijke lamp, hangend boven de eettafel.  

Gemoedelijke woonkamer

moderne Woonkamer door Architekturbüro Lehnen
Architekturbüro Lehnen

Wohnzimmer mit Kamin

Architekturbüro Lehnen

De woonkamer is grotendeels hetzelfde gebleven, zo is de prachtige eikenhouten parketvloer behouden gebleven. De ruimte wordt verder gekenmerkt door een grote open haard, een grote boekenkast en een zeer uitnodigende sofa. Voor nog meer van dit soort luxueuze woonkamers, neem dan ook eens dit artikel door. 

Galerij

Om de nieuwe vertrekken van de aanbouw met elkaar te verbinden, werd er een galerij geïnstalleerd. Niet alleen worden zo de kamers op deze verdieping met elkaar verbonden, ook biedt het de bewoners toegang tot het trappenhuis die we op de achtergrond kunnen zien. Vanaf de galerij is er ook een uitstekend uitzicht op het terras en de aangrenzende tuin.

De verdieping

moderne Woonkamer door Architekturbüro Lehnen
Architekturbüro Lehnen

​Dachgeschoss mit Glasgaube

Architekturbüro Lehnen

Ook vanaf de bovenste verdieping bieden de vele raampartijen een prachtig uitzicht. We bevinden ons hier aan de voorkant van het huis, in de nieuwe dakkapel. Door de aanbouw van deze dakkapel baden ook deze vertrekken nu in het daglicht. Het kleurenpalet van het interieur is ingetogen en rustig, zachte kleuren voeren de boventoon. Het geeft de ruimte een tijdloze ambiance. 

Terras

moderne Huizen door Architekturbüro Lehnen
Architekturbüro Lehnen

Blick über die Terrasse

Architekturbüro Lehnen

We eindigen deze fotoserie met een aanblik op de woning vanaf de tuin. Niet alleen wordt hier duidelijk hoe groot het terras wel niet is maar ook hoe de villa's 's avonds prachtig oplicht. Vanaf hier kunnen we de eetkamer, de galerij en de trap zien. De slaap- en badkamers zijn op de bovenste verdieping gelegen en bieden de bewoners voldoende privacy. 

Wat vind jij van de renovatie? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!