21 fantastische tips voor je huis (onder 10 euro) – deel 2

The Three Cusps Chalet, Tiago do Vale Arquitectos Tiago do Vale Arquitectos Eclectische slaapkamers
Loading admin actions …

En daar zijn we weer en nu met deel twee van onze geweldige gids om je huis te verbeteren met dingen die je kunt kopen in de lokale discountwinkel. En we denken dat we de 11 beste ideeën voor vandaag hebben bewaard. Je zult niet geloven hoeveel verrassende items jouw discountwinkel op de schappen heeft staan en hoe je ze kunt gebruiken voor een betaalbare designlook. Laten we geen tijd meer verliezen. Kijk mee en laat je creativiteit stromen!

Lees ook deel 1!

12. Een hoela hoep voor extra romantiek

 Een ouderwetse hoela hoep en wat organza stof zijn alles wat je nodig hebt voor je eigen romantische hemelbed! Je kunt er ook een muggennet of iets dat er op lijkt gebruiken. Pak een hete lijmstift en plak de stof vast aan de hoela hoop. Hoe simpel kan het zijn? En kijk eens hoeveel extra sfeer dat geeft in je slaapkamer zo'n hemelbed!

13. Maak je eigen warme nekkussen

Alles wat je nodig hebt zijn wat gedroogde bonen en een paar grote zachte sokken. Giet de bonen in de sokken en naai ze aan elkaar vast en voila: een comfortabel kussen dat je in de magnetron kunt opwarmen om je nek te ontspannen! Homify tip: maak hem van waterproof materiaal zodat je hem ook in bad kunt gebruiken. En ontspannen maar! Want ja, al die spanning gaat in je nek zitten…

14. Maak wat funky kussens

Alle discountwinkels of kringloopwinkels hebben goedkope sjaals en kleedjes dus waarom je lijmstick of textiellijm niet even gebruiken om wat oude kussens een funky nieuwe look te geven? Ben je lekker op dreef? Voeg dan ook wat extra details toe zoals wat bling of pompons die je in dezelfde winkel vindt.

15. Gebruik simpele glazen flessen om je kast te organiseren

Voor een simpele en elegante upgrade van je keukenkast investeer je in wat simpele glazen voorraadpotten en gebruik je deze om wat voorraad op te slaan zoals muesli, meel en andere droge kookingrediënten. Niemand zal ooit geloven dat je deze chique look hebt gecreëerd met potten van de discountshop.

16. Decoratieve borden met funky designs

Koop wat permanente markers en ga helemaal los in je creatieve flow. Teken in een losse mood wat artistieke designs op je saaie borden. Bak ze na afloop op een lage temperatuur in de oven en klaar is je nieuwe design servies!

17. Zorg voor extra vitamines!

En hier een geweldig idee voor de gelukkigen onder ons die een zwembad bezitten. Koop een plastic emmer en een goedkope kinderzwemband en lijm de zwemband vast aan de bovenkant van de emmer zodat deze blijft drijven. Voeg wat ijs, een paar drankjes en misschien wat fruitsalade in plastic bekers toe en je hebt een drijvende poolbar met heerlijke verfrissingen voor de warmere zomerdagen in je zwembad!

18. Voorkom dat kleding van je hangers glijdt

Wikkel kleurrijke pijpreinigers of schildertape rond het uiteinde van je kledinghangers om ervoor te zorgen dat je delicate gladde kleding niet meer van het hangertje afglijdt en op een rommelig hoopje onderin je kast belandt. Je kunt ze zelfs op kleur hangen om zo je kleding te sorteren.

19. Zet je ijs op ijs

Wil je je sieraden op een handige manier organiseren koop dan wat ijsblokjes dozen. Elke discountwinkel verkoopt deze en je kunt prima je oorbellen en andere kleine sieraden kwijt in de vakjes. Zo raak je ze nooit meer kwijt! Plaats ze in een la waar ze goed en veilig zijn opgeborgen.

20. Richt een systeem met 'afvalmanden' in

Koop wat losse manden in de discountshop en plaats er de naam van elk gezinslid op zodat iedereen zijn eigen mand heeft. Wanneer je rondloopt in huis, plaats je alle losse spullen die je tegenkomt in de juiste mand en vraag je aan de eigenaar van deze spullen om ze weer op de juiste plek terug te leggen. Zo ligt de verantwoordelijkheid daar waar hij hoort!

21 Plaats etiketten op je potten

Vond je het idee van glazen voorraadpotten inspirerend maar herinner je je de kookinstructies voor wat erin zit niet meer? Plaats dan wat etiketten op de pot en schrijf met een stift wat er in de pot zit eventueel gevolgd door kookinstructies met je favoriete recept. Simpel, elegant en handig! Lees hier ook even deel 1 van onze huisverbeteringstips.

Kledinghangers waar je kleding niet vanaf glijdt... ohh ideaal!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine