moderne Huizen door agence MGA architecte DPLG

Van vliegtuighangar tot modern woonhuis

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Loading admin actions …

Vandaag hebben we een zeer interessant project voor je bij homify. Wat ooit een hangar was waarin tweemotorige vliegtuigen werden gerepareerd, is nu volledig getransformeerd tot een moderne familiewoning met bijzondere elementen. Het idee bij deze verbouwing was om de interessante vorm van de hangar te gebruiken in het ontwerp en de architectonische elementen van het gebouw zoveel mogelijk te benadrukken. De samensmelting tussen de interessante vorm van de hangar en de nieuwe moderne setting is zeer uniek. Elke ruimte bevat zeer hoge plafonds en ruimtes die allemaal prachtig verlicht worden door het natuurlijk licht dat in ruime mate binnenstroomt via de fraaie grote ramen en openingen. Een project dat perfect is uitgevoerd door de architecten en de geschiedenis van de hangar volledig in tact laat. Scroll mee naar beneden voor een rondleiding…

Met respect voor de historische structuur

Wat een idyllische setting! De oude hangar is hier zichtbaar als markeringspunt in het landschap waarbij deze een volledig nieuwe bestemming heeft gekregen. Om goed verlichte en prettig leefbare ruimtes te creëren was het noodzakelijk om nieuwe openingen te maken in het gebouw. Deze nieuw gecreëerde ramen en beglazing laten de oude traditionele structuur van de hangar echter volledig in tact. Sterker nog, deze toevoeging lijkt de totale structuur alleen maar te verbeteren. Onze experts voorzagen niet alleen het gebouw van een totaal nieuwe look maar voegden ook een ondergrondse garage toe en maakten een nieuw ontwerp voor de tuin.

De perfecte hangout voor een ontspannen diner met uitzicht!

De 'hangar-woning' werd opnieuw uitgevonden en geeft de bewoners nu toegang tot een prachtig zonneterras met fraaie landschappelijk aangelegde tuin. Voorzien van een sfeervolle eettafel en kleurrijke stoelen is dit een heerlijke plek voor een ontspannen diner of relaxmoment in de avondzon. Het balkon biedt direct toegang tot de grote gemeenschappelijke open leefruimte, waardoor je hier zowel prima in gezelschap kunt samenzijn maar ook alleen even heerlijk kunt ontspannen.

Oud en nieuw in een prachtige samensmelting

Vanuit deze hoek kunnen we de fantastische glazen gevel even bewonderen die het grootste deel van de muren van de woning beslaat en zelfs doorloopt naar de eerste verdieping. Het transparante karakter van glas helpt om de nieuwe moderne toevoegingen naadloos te integreren met de oudere elementen van het gebouw. Het reflecterende oppervlak zorgt ook voor andere voordelen: het licht stroomt niet alleen maar overvloedig naar binnen waardoor het complete interieur wordt verlicht maar reflecteert ook het groen van de tuin.

Een multilevel leefruimte met allerlei leuke hoekjes

De gemeenschappelijke woonruimte bestaat uit twee verschillende aparte delen die verbonden zijn via smalle trappen. In het hogere deel bevinden zich de keuken en eetkamer, terwijl het lagere deel is ingericht als knusse woon- en ontspanruimte. De woonkamer maakt echt optimaal gebruik van de ruimte waarbij elke hoek volledig is benut. Daarnaast zijn er ook ruimtebesparende elementen toegevoegd in de vorm van een mini bibliotheek die tegelijkertijd is ingericht als zitbank met kussens. 

Een perfecte rustige plek om even te werken

En wanneer de tijd is aangebroken om de rekeningen te betalen of om even wat extra kantoorwerk thuis te doen dan is deze werkplek de perfecte plek om dat even te doen. Rustig gelegen onder de trap in een hoek waar precies een klein bureau met bureaustoel past. Zo wordt slim gebruik gemaakt van een ruimte die anders onbenut zou blijven.

Een prachtig lichte monochrome zwart-wit keuken

Een keuken moet altijd helder, fris en licht zijn. De verlichting in deze keuken komt van een aantal verschillende lichtbronnen waardoor deze ruimte altijd verzekerd is van voldoende licht. Het overwegend witte kleurenschema ondersteunt bij de verspreiding van al dit licht. De zwarte accenten vormen daarbij een mooi contrast met het wit. Dit resulteert in een keuken die volledig in balans is met een onweerstaanbaar monochroom thema.

Met doordachte details in elke ruimte

Er zijn weinig kinderkamers die zo leuk en functioneel zijn als deze! De ruimte is volledig benut zodat deze op verschillende manieren kan worden gebruikt. De architecten hebben slim gebruik gemaakt van de extra hoogte in deze ex-hangar door deze te gebruiken als extra vloeroppervlak. Met multilevel gedeeltes en verschillende vides zijn allerlei leuke hoekjes en is zo extra leefruimte ingericht. Aan de linkerzijde zien we een ruime ingebouwde kast die voldoende ruimte biedt voor alle spullen en die daardoor zelfs de rommeligste kinderkamer netjes houdt. Hou je van open ruimtes? Lees dan ook even een loft in een fabriekshal.

Die open structuur met veel glas... we love it!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!