10 droomhuizen onder 300m² incl. plattegrond! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 droomhuizen onder 300m² incl. plattegrond!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Scandinavische huizen van Vesco Construction Scandinavisch
Loading admin actions …

Op huizenjacht gaan is altijd spannend maar wanneer je rondrijdt of online zoekt kan het soms wat onoverzichtelijk en verwarrend worden door het enorme aanbod aan huizen. We helpen je daarom graag om deze keuzes te verkleinen door je wat ideeën te geven. Vooral wanneer je net bent begonnen met je huizenjacht. Vandaag beperken we je zoektocht naar huizen met een oppervlakte onder de 300m² en we beloven je dat ze allemaal even uniek zijn. Een goede optie om eens te overwegen om hiervoor een buitenlands bedrijf in te schakelen want de kosten liggen dan vaak aanmerkelijk lager. En ja, in deze tijden van vervagende grenzen kun je je prefab huis zelfs uit het buitenland laten transporteren.

Eerste huis: 167,5 vierkante meter

De kleinste uit onze lijst maar zeker niet de minste! Deze woning met een prachtig en eenvoudig ontwerp is zowel stijlvol als functioneel. Aan de binnenzijde vinden we in totaal vier slaapkamers, vier (!) badkamers en een ruime veranda die ideaal is voor familiebijeenkomsten of om 's-middags even heerlijk te loungen. De buitenzijde combineert een houten gevelbekleding met beton en natuursteen. Aangezien de voorzijde een iets kleinere veranda heeft dan de achterzijde kan een vijver hier een mooi accent toevoegen en is bovendien leuk voor de kinderen om te spelen.

Tweede huis: 180 vierkante meter

van homify

van homify

Je kunt ook kiezen voor een meer monochroom en klassiek design met deze eenvoudige bungalow in zwart-wit en fraaie stenen details aan de onderzijde en op de trap. Een opvallend kenmerk van deze woning zijn de ramen die zich mooi symmetrisch naast elkaar bevinden. Deze woning is duidelijk geïnspireerd door de traditionele stijl. Aan de achterzijde bevindt zich ook een kleine veranda waar je met het gezin heerlijk buiten kunt dineren als alternatief voor de ruime eetkamer binnenshuis. De woning bevat drie slaapkamers, drie badkamers en een garage met plaats voor twee auto's.

Derde huis: 219 vierkante meter

Dit betreft hetzelfde ontwerp als hierboven maar nu met toevoeging van een tweede terras boven het eerste terras op de begane grond en een verlengd dak boven de voordeur.

Gepleisterde buitenwanden geschilderd in fris licht-oranje met witte en bruine belijning geven dit huis een koloniale look. Het is typisch klassiek en we ons kunnen voorstellen dat het een leuke bed & breakfast zou kunnen zijn vanwege de mooie details zoals de stenen rand aan de onderzijde, de gewelfde entree en de bijpassende lampen die bevestigd zijn aan de muur bij de ingang. Het huis bevat onder andere twee slaapkamers, drie badkamers en twee eetkamers (binnen en buiten).

Vierde huis: 227 vierkante meter

Met natuursteen in tinten van beige tot bruin: deze woning die bestaat uit twee verdiepingen zal waarschijnlijk populair zijn bij wat oudere mensen omdat deze een wat nostalgische en vintage sfeer uitstraalt. Aan de binnenzijde biedt de woning plaats aan vier slaapkamers (drie boven en een slaapkamer op de begane grond), twee eetkamers en twee grote woonkamers.

Vijfde huis: 256 vierkante meter

Dit is een huis met twee verdiepingen in een wit en bruin palet met stenen details en twee prachtige terrassen op de zolderverdieping. Hoe heerlijk zal het zijn om daar in het ochtendzonnetje een kop koffie te drinken. Aan de binnenzijde vinden we vier slaapkamers (drie op de begane grond en een op de eerste verdieping), vier badkamers, twee woonkamers en een garage voor twee auto's.

Zesde huis: 261 vierkante meter

Dit rood-witte huis is geïnspireerd door de klassieke Amerikaanse architectuur. En vanwege die uitstraling neemt deze woning je direct mee naar een luxe Amerikaanse buurt met huizen voorzien van ronde zolderramen zoals dit huis. De binnenzijde omvat drie slaapkamers die zich allen op de eerste verdieping bevinden, drie badkamers en een prachtig open terras op de tweede verdieping. 

Zevende huis: 263 vierkante meter

Een gewijzigde versie van het vierde huis dat we eerder zagen. Deze woning bevat in totaal vijf slaapkamers (vier boven en een op de begane grond), drie badkamers en een smalle maar elegante veranda aan de voorzijde waar het gezin kan dineren. Deze plattegrond bevat ook nog een aparte garage waarin twee auto's geplaatst kunnen worden en die tevens een eigen badkamer heeft!

Achtste huis: 278 vierkante meter

Huizen van baksteen, vooral in rode tinten, stralen een krachtige vibe uit maar wanneer ze een wat roodbruine kleur hebben dan lijken ze meer op een huis dat rechtstreeks van het Engelse platteland lijkt te komen. Dit huis straalt die comfy look uit. De begane grond bestaat uit een garage, een slaapkamer, twee badkamers, een woonkamer en eetkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich nog eens twee slaapkamers, twee badkamers en een mediakamer.

Negende huis: 280 vierkante meter

Gevormd in een halve cirkel: deze bungalow straalt moderne verfijning uit vanwege zijn opvallende dak uit meerdere lagen en witte details. De woning omvat drie slaapkamers, drie badkamers, een kantoor en een woon- en eetkamer. Ook is er een garage die plaats biedt aan twee auto's en een mooie sfeervolle veranda aan de achterzijde met een dak van polycarbonaat panelen. We zijn jaloers op degenen die straks heerlijk eten op dit zonovergoten terras.

Tiende huis: 299 vierkante meter

Met bijna 300 vierkante meter sluiten we onze lijst af met deze woning. Deze woning bestaat uit vier slaapkamers, twee badkamers een garage en aparte woon- en eetkamers. Evenals de andere huizen die we hebben laten zien kan de buitenzijde van deze woning naar wens worden aangepast in andere kleuren of materialen. De stenen kunnen worden vervangen door beton voor een strakkere finish. Het gaat uiteindelijk allemaal om comfort en de wetenschap dat dit huis echt de identiteit en persoonlijkheid uitstraalt waar jij voor kiest.

Bekijk ook deze fraaie en goedkope containerwoningen ter inspiratie.

Wij gaan voor landhuis nummer 5!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!