10 feng shui tips die je leven zullen veranderen!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 feng shui tips die je leven zullen veranderen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Woonkamer door CC Construction,
Loading admin actions …

Vaak denken we bij feng shui aan wat bizarre oosterse regeltjes, maar wist je dat veel interieur designers vrijwel allemaal de feng shui filosofie toepassen als basis voor hun designs? Feng shui is een oosterse filosofie die erop gericht is om een zo prettig en aangenaam mogelijke sfeer in huis te creëren. Waar alles goed doorstroomt waardoor het licht en goed aanvoelt. En wie wil dat nu niet? We kennen allemaal het gevoel wanneer we een onprettige ruimte binnenkomen en denken: 'Hier wil ik zo snel mogelijk weer weg'. Het is dus zeer belangrijk dat de ruimte waarin we leven goed, fris, schoon en prettig aanvoelt. Vandaag presenteren we je de 10 beste feng shui tips waarmee ook jij zo'n heerlijk aanvoelend huis kunt creëren. Lees mee en ga vandaag nog aan de slag! 

1. De hal

De positieve energie begint natuurlijk direct al in je hal! Plaats in een kleine hal een spiegel zodat deze ruimer lijkt en zorg voor fraaie decoratie zodat je bezoekers zich direct welkom voelen. De ideale hal is leeg, schoon, opgeruimd en gezellig.

2. De woonkamer

 Woonkamer door CC Construction,
CC Construction

Light and bright!

CC Construction

Volgens de feng shui is de woonkamer een ruimte waarin we ontspannen. Het midden oftewel het centrum van deze ruimte zou (afgezien van eventueel een kleed en kleine tafel) vrij moeten blijven. Zo geniet je van ruimte en heb je ook ruim zicht in je woonkamer wat de sfeer positief beïnvloedt. De meubels plaats je langs een wand met de achterzijde tegen de muur. Plaats verschillende lichtbronnen om gezellige plekjes te maken. Volgens de feng shui leer kies je hier bij voorkeur neutrale of aardetinten en zorg je voor een warme en knusse inrichting.

3. Een frisse atmosfeer

 Woonkamer door homify,

Lucht de ruimtes elke dag om de vuile lucht te verversen en ook de negatieve energie in huis af te voeren door het lekker door te laten waaien. Dat geldt ook voor de zon: deze laat je bij voorkeur zoveel mogelijk in je huis schijnen (met de deuren open!). Een zeer eenvoudige tip die niet veel moeite kost. Kies een vast tijdstip zoals bijvoorbeeld wanneer je thuiskomt.

4. Ordenen

 Slaapkamer door Will Eckersley,
Will Eckersley

Darnley Road

Will Eckersley

Feng shui begint met ordenen. En met ordenen bedoelen we veel meer dan alleen opruimen. Met ordenen bevrijden we ons eigen innerlijk van alle chaos en wanorde. Dat kan dus bijvoorbeeld een propvolle kledingkast zijn met honderden kledingstukken die we nooit dragen. Begin stap voor stap met ordenen. Een lade per week is genoeg.

5. Bloemen in feng shui

 Tuin door Appleyard London,
Appleyard London

Summer Calla Lily Plant

Appleyard London

Bloemen geven vanwege hun schoonheid positieve energie in huis. Volgens de feng shui plaats je daarom altijd bloemen in huis en in alle ruimtes. Zoals bijvoorbeeld Callas die symbool staan voor vrede en harmonie. Wil je niet diverse boeketten per week kopen? Denk dan eens aan een enkele losse bloem in een ranke vaas.

6. Zout

 Huishouden door Oggetto,
Oggetto

Salt Keeper

Oggetto

Wanneer je net verhuisd bent naar een nieuw huis dan raadt de feng shui leer aan om wat (Epsom of zuiverings) zout in alle hoeken te plaatsen (in bakjes). Vergeet ze vooral niet ook weer weg te halen na een paar weken. Het zout neemt alle negatieve energie op en reinigt zo je huis. Een frisse start! 

7. Spiegels

 Woonkamer door Honeybee Interiors,
Honeybee Interiors

Queens Park House

Honeybee Interiors

Je hebt nauwelijks spiegels in je huis of woonkamer? Dan wordt het tijd om er in een paar te investeren! Spiegels trekken volgens de feng shui leer positieve energie aan. Daarom kunnen we ook niet vaak genoeg zeggen dat ze licht reflecteren en zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

8. De slaapkamer

De slaapkamer is een belangrijke plek om je even terug te trekken en waar de energie dus vrij moet kunnen stromen. Bij voorkeur slapen we in een slaapkamer die op het Westen ligt. Zorg voor een serene inrichting zodat je goed kunt ontspannen. Hou electrische apparaten uit je slaapkamer en plaats je bed tegen een wand. Let er op dat je bed zich niet tussen de deur en het raam bevindt: dit verstoort de energiestroom.

9. Wierook

Hou je van de geur van wierook? Perfect want volgens de feng shui leer brand je regelmatig wat wierook of zorg je voor een prettige natuurlijke geur in huis. Met een schone en prettige geur stroomt de energie beter en dat is goed voor lichaam en geest!

10. Hygiëne

Regelmatig reinigen is belangrijk om negatieve energie af te voeren. En dan bedoelen we ook overal! Dus ook de deurklinken, randjes en plinten. Zakt de moed je in de schoenen? Maak dan een enkele kamer per keer grondig schoon. Ben je al toe aan de voorjaarsschoonmaak? Lees dan ook in dit artikel even hoe je je huis reinigt volgens de feng shui principes.

Zout in hoeken plaatsen om een woning te reinigen... Interessant!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!