Voor & Na: Van vakwerkschuur naar expositieruimte

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Het architectenbureau SeC Architecten werd in 2006 door Michaël Spanjers en Bart Creugers opgericht. SeC Architecten houdt zich onder andere bezig met stedenbouw, architectuur en interieurarchitectuur. Naast hun beroepspraktijk hebben beiden heren ruim tien jaar aan ervaring opgedaan bij diverse andere gerenommeerde architectenbureaus. Ze hebben daardoor ervaring op een groot aantal gebieden, zoals op aan- en verbouw, particuliere woningen, appartementencomplexen, zorgcentra, utiliteitsbouw, restauratie, renovatie en herbestemming van gebouwen. In deze fotoserie laten we jullie een van hun restauratie- en verbouwprojecten zien. 

Vakwerkschuur

Verbouwing Schuur Vijlen:   door SeC architecten
SeC architecten

Verbouwing Schuur Vijlen

SeC architecten

Op deze eerste foto zien we het exterieur van deze oude vakwerkschuur. Het gebouw kunnen we terugvinden in het Limburgse heuvellandschap, waar het voorheen dienst deed als garage en opslagruimte. De experts van SeC Architecten hebben het exterieur met veel respect behandeld. De verschijningsvorm, het materiaalgebruik en de kleuren van het gebouw zijn vrijwel ongewijzigd gebleven. Als we goed kijken zien we dat er rechtsonder een extra raam is geplaatst en de openslaande deuren herbergen nu een transparant paneel. 

Het interieur

Verbouwing Schuur Vijlen:   door SeC architecten
SeC architecten

Verbouwing Schuur Vijlen

SeC architecten

De experts van SeC Architecten kregen de opdracht om het gebouw van garage om te vormen tot expositieruimte annex bijeenkomstruimte, inclusief een sanitaire ruimte en een keuken. Op de foto hierboven kunnen we goed het verschil zien tussen de oorspronkelijke situatie en de ruimte zoals deze is geworden na voltooiing van de verbouwing. Op het linkergedeelte van de foto kunnen we goed zien in welke staat de schuur zich bevond. Deze leek vooral ingericht te zijn op basis van zijn functie, als garage en opslagruimte. Van enige afwerking is eigenlijk geen sprake. De ruimte oogt daarnaast donker en benauwd. 

Etage

Verbouwing Schuur Vijlen: moderne Woonkamer door SeC architecten
SeC architecten

Verbouwing Schuur Vijlen

SeC architecten

We konden het hierboven al zien. De schuur is op een zeer hoog niveau afgewerkt. De strakke witte wanden vormen het perfecte decor voor de kleurrijke kunststukken die we her en der kunnen ontwaren. De gladde donkere vloer contrasteert mooi met al die heldere oppervlakken. De foto die we hier zien is genomen vanaf de etage die men heeft aangelegd. 

Spantwerk

Verbouwing Schuur Vijlen: moderne Slaapkamer door SeC architecten
SeC architecten

Verbouwing Schuur Vijlen

SeC architecten

Voor het indelen van de ruimte heeft men zich onder andere laten leiden door de prachtige houten spanten die we hier goed kunnen zien. De twee dwarsbalken verdelen de ruimte als het ware in drie delen. Het houten geraamte vormt overigens een prachtig gezicht en doet de geschiedenis van het gebouw eer aan. De organische, ietwat grillige vormen van de spanten steken fraai af tegen de strakke, chromen pijp die vanaf de open haard naar boven loopt. Door de strakke witte wanden en de zachte kleuren van het interieur lijkt de ruimte optisch groter. Dit wordt nog eens versterkt door de glazen panelen achter de openslaande deuren en het extra raam dat is geplaatst, deze zorgen ervoor dat de ruimte lichter en helderder oogt. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!