9 kleine en perfecte achtertuinen om van de zomer te genieten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 kleine en perfecte achtertuinen om van de zomer te genieten

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
The Gallery Garden Moderne tuinen van Cool Gardens Landscaping Modern
Loading admin actions …

In ons ideeënboek van vandaag geven we je een aantal tips om je tuin in perfecte staat te houden. De tuin, het terras of tuin zijn buitenruimten die we vaak vergeten tijdens de koudere maanden en daardoor wat verwaarlozen. Als de lente aanbreekt en we dit gebied herontdekken dan willen we het liefst direct in de zon en de frisse buitenlucht zitten. We treffen onze tuin dan vaak in een deplorabele staat aan omdat we deze voordat de temperaturen weer stijgen compleet vergeten waren. Om dit te voorkomen, geven we je wat tips om je tuin netjes en altijd in die op en top perfecte staat te houden.

1. Veeg je terras zo nu en dan

Garden Minimalistische tuinen van Ed Reeve Minimalistisch
Ed Reeve

Garden

Ed Reeve

Geef je tuin regelmatig een veegbeurt (bij voorkeur één keer per week). Zo voorkom je dat droge bladeren zich opstapelen op je terras en gazon. En dit voorkomt weer dat vocht de natte bladeren en zaadjes weer laat uitgroeien tot nieuwe planten. Dit is vooral belangrijk in de herfst.

​2. Overweeg extra verlichting

Wat lage grondspots of sfeerverlichting zijn voldoende om dag en nacht te kunnen genieten van je tuin. Verlichting is van levensbelang voor de landschappelijke effecten en om een nog magischer omgeving te creëren.

3. Neem een paar minuten de tijd om je tuin te onderhouden

Bereid je planten in je tuin voor op de winter zodat ze weer bloeien in het voorjaar. Planten zorgen voor een geweldig mooie bloemenpracht en maken je achtertuin zo tot een veel meer natuurlijke en aantrekkelijke plek.  

​4. Bedek de bodem met grind

Grind is ideaal als bodembedekking in je tuin aangezien het de afvoer bevordert bij regen.

​5. Maak intieme hoekjes

modern  door homify, Modern
homify

Black Wicker Chair

homify

Creëer om te genieten van momenten waarop je even alleen kunt zijn wat intieme hoekjes in je tuin waar je even kunt ontspannen, een boek kunt lezen of een kopje thee kunt drinken terwijl je geniet van de frisse buitenlucht. Deze hoekjes maken het verschil! 

6. Bescherm houten vlonderdekken

Hout is een materiaal dat enige zorg nodig heeft om verwering te voorkomen. Daarom is het belangrijk om de planken met enige regelmaat te schuren en te lakken zodat het vocht er niet in kan doordringen. 

7. Zorg voor stijl in je achtertuin

van homify Aziatisch

Voor spetterende meubels is het belangrijk om deze zorgvuldig uit te kiezen. Naast mooie meubels is het raadzaam om accessoires toe te voegen zoals lampen, kaarsen, vazen, kussens en ornamenten.

8. Kies voor veel bloemen

Het plaatsen van wat potten met bloemen van het seizoen is niet erg kostbaar en zal de ruimte compleet veranderen. En wanneer het wat kouder wordt verplaats je de planten gewoon even naar binnen om ze op warmere dagen weer buiten te zetten. Zo simpel is het om een kleine tuin in te richten.

​9. Gebruik je fantasie

Gebruik je fantasie om je tuin een speciaal tintje te geven. Zoek naar wat creatieve voorwerpen die kunnen worden blootgesteld aan het weer om zo een unieke persoonlijkheid aan je tuin te geven. Wil je graag een onderhoudsvrije tuin? Lees dan ook even 17 tips voor een topklasse tuin zonder veel werk.

We krijgen zin in de zomer en zelfs in tuinieren!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!