Voor & Na: Van vervallen paviljoen naar moderne loft met tuin

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In dit artikel gaan we in op de indrukwekkende transformatie van dit gebouw uit de jaren '40, uitgevoerd door twee alumni van het vermaarde École Boulle. De twee oud-studenten hebben met hun bedrijf BuroBonus getracht om het oude gebouw zo goed mogelijk op te knappen. 

Tot hun ingrepen behoren onder andere het aanleggen van een nieuw balkon boven de voormalige garage en het creëren van een geheel nieuw terras rondom de binnenplaats. Deze nieuwe binnenplaats doet niet onder voor de terrassen die we tegenkomen bij luxe hotels. Het interieur is open en helder geworden, en lijkt in niets op wat het ooit was. Aan de hand van de fotoserie hier onder laten we jullie het verloop van de verbouwing zien.

Voor: In staat van verval

  door BuroBonus

De foto spreekt min of meer voor zichzelf. De muren zijn niet afgewerkt en op de grond vinden we veel rommel terug, oude tegels, kranten en stukken hout. De plaatsing van de deuren en de wilde vegetatie lijken elkaar in de weg te zitten. 

Voor: De binnenplaats

  door BuroBonus

Neem even goed de tijd om deze foto te laten bezinken. Deze rommelige en oude binnenplaats zal omgetoverd worden tot een open en heldere binnenplaats, afgewerkt met het fijnste hout. 

Na: De gerenoveerde binnenplaats

De eens vervallen binnenplaats is geheel onder handen genomen. De kleine ramen hebben plaats gemaakt voor grote openingen die vanuit het huis meer uitzicht bieden en tevens zorgen voor meer lichtinval. De leuningen zijn vervangen door sierlijke, dunne metalen varianten, die de binnenplaats overzichtelijker en transparanter maken.

Na: Een ongeëvenaard terras

Boven de garage heeft men een gigantisch terras aangelegd. De zachte kleuren van de vloer en het meubilair stralen rust en sereniteit uit. De blanke muren en de spaarzame doch opvallende vegetatie geven het terras een aangename mediterraanse sfeer. De grote ruimte vormt de ideale plek om tot rust te komen en om te ontspannen. 

Voor: Een oubollige woonkamer

  door BuroBonus

De oorspronkelijke woonkamer had een donkere en oubollige uitstraling. Tussen de verschillende meubelstukken en interieurelementen bestond weinig samenhang. De woonkamer was weinig uitnodigend en oogde rommelig en onoverzichtelijk. 

Na: Een ruime en multifunctionele ruimte

eclectische Woonkamer door BuroBonus
BuroBonus

rendre les volumes modulables

BuroBonus

Met een simpele ingreep wisten de experts van BuroBonus de ruimte in een klap een stuk vriendelijker en helderder te maken. Door het verwijderen van een aantal muren en het vergroten van openingen oogt de woonkamer gelijk een stuik ruimer en overzichtelijker. De keuken en de woonkamer lopen nu vloeiend in elkaar over.

Na: Comfort

moderne Woonkamer door BuroBonus
BuroBonus

libérer le volume et l'ouvrir le plus possible sur l'extérieur

BuroBonus

Vanuit deze hoek kunnen we goed zien hoe de keuken en de woonkamer nu in elkaar overlopen en daarmee een vloeiende ruimte vormen. Door de combinatie van woonkamer, keuken en eetkamer vormt deze nieuwe ruimte nu een plek waar men maximaal comfort ervaart. De nieuwe panelen zorgen daarnaast voor voldoende lichtinval en het meubilair ziet er hedendaags en robuust uit.

Voor: Smalle trappen

  door BuroBonus

De oude trap bevond zich in een donkere hoek en zag er niet heel erg functioneel uit. De trap lijkt erg smal en ziet er gevaarlijk uit. De scherpe, onverwachte hoek en het ontbreken van een trapleuning dragen daaraan bij. 

Na: Open trappenhuis

 Gang en hal door BuroBonus
BuroBonus

des espaces de circulation généreux

BuroBonus

De nieuwe trap is een stuk ruimer en geeft de bewoners veel meer ruimte om zich tussen de verdiepingen te verplaatsen. De trap vormt een rechte lijn en kent geen scherpe bochten meer. De nieuwe trap ziet er veilig uit en draagt met zijn bijzondere kleurinvulling ook nog eens bij aan het interieur van deze ruimte. Laten we kijken hoe de woning er boven uit ziet!

Voor: Een kleine slaapkamer

  door BuroBonus

De slaapkamer was klein en stond vol met spullen. De twee kleine ramen lijken niet erg praktisch, zien er niet erg fraai uit en geven de slaapkamer een gedateerde uitstraling. Het lage plafond draagt bij aan het lichte gevoel van claustrofobie dat we van deze ruimte krijgen. 

Na: Een heldere slaapkamer

eclectische Slaapkamer door BuroBonus
BuroBonus

grande suite parentale

BuroBonus

Last but not least! De slaapkamer is grondig aangepakt, de plafonds lopen nu schuin af en geven de bewoners meer ruimte en maakt de kamer minder gesloten en claustrofobisch. De grote transparante panelen aan de rechterzijde zorgen nu voor genoeg lichtinval en bieden de bewoners uitzicht op de omgeving. Door het plafond deels te verhogen is een deel van het spantwerk zichtbaar geworden, een fraai detail en een slimme vondst. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!