10 materialen voor de bestrating van je tuin (die je geweldig vindt!)

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
NAHARRO SHOWROOM, Naharro Naharro Moderne balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

Soms wil je wel eens wat anders in de tuin. Nieuwe bestrating is een goede manier om je tuin een compleet andere look te geven. Maar voor welke bestrating kies je dan? Wat past goed bij de rest van je tuin en waar word je zelf blij van? In dit Ideabook hebben we tien manieren voor je op een rijtje gezet waarop je jouw tuin kunt betegelen. Ga je voor duurzaam, makkelijk in onderhoud of het type bestrating dat je gewoon het mooist vindt? Les snel verder om inspiratie op te doen voor je eigen terras en tuin.

Houten vlonders

De warmte van hout is altijd spreekwoordelijk geweest, maar dat neemt niet weg dat hout elke ruimte wat aangenamer maakt. Dat geldt ook zeker voor houten vlonders in je achtertuin. Met houten vlonders kun je een comfortabele patio creëren waar je met familie en vrienden heerlijk kunt ontspannen. En een groot voordeel is natuurlijk dat behandeld hout de invloeden van buitenaf prima kan weerstaan.

Kunstgras

Als je op zoek bent naar makkelijk aan te leggen en eenvoudig te onderhouden bestrating, dan is kunstgras een goede optie. Het gras blijft het hele jaar door groen en hoeft geen water te krijgen. Je hoeft het gras niet te maaien, het is bestand tegen hitte, extreme regenval en koude winters. Makkelijker kan niet, toch?

Tegels

Het meest gangbare type bestrating is de tegel. Vele tuinen zijn van tegels voorzien. Niet zo gek aangezien ze in vele kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Je kunt verschillende type tegels met elkaar combineren of je hele tuin met één type tegel betegelen. Tegels zijn erg duurzaam en over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden.

Bijzondere stenen

De stenen in de tuin op de foto hierboven zijn in veel verschillende tinten en kleuren te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor grijze, bruine en zelfs roodachtige tinten, en natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende tinten met elkaar te combineren. Het type steen op de foto hierboven is uitstekend te combineren met een scala aan sierplanten, waardoor een romantische sfeer wordt gecreëerd.

Zeer bijzondere stenen: mosaïc

Vind je ‘gewone’ tuin bestrating in een kleur maar saai en wil je je tuin betegelen met vrolijkheid en kleuren? Dan is misschien een mozaïek iets voor jou? Je kunt helemaal zelf kiezen hoe het eruit mag zien. Wil je grote stenen of kleine, heel bont of alleen bepaalde kleuren, een afbeelding zoals hier te zien of gewoon bonte vormen, type mandala? Je kunt dit ook combineren met gewone bestrating of een vlonder leggen en alleen hier en der kleine vormen in mozaïek leggen. Dan zal het bijna lijken alsof je een tapijt in de tuin hebt liggen. Als je bang bent, dat je fantasie ervan door gaat en zeker ervan wilt zijn dat het allemaal bij elkaar past, spreek dan eens met een professioneel. Als je dan ook meteen jouw tuin onder handen wilt nemen, laat je van dit ideabook inspireren.

Los grind

Het is niet altijd nodig om voor tegels of stenen als bestrating te kiezen. Los grind is ook een prima manier om je tuin te betegelen. Het is vooral leuk om een klein wandelpad in je tuin van grind te voorzien. Natuurlijk kun je ook een voorbeeld nemen aan de foto hierboven. Met het grind, de bank, de bomen en de verlichting wordt hier een romantische sfeer gecreëerd.

Keien

Met keien kun je allerlei kanten op. Ze zijn zeer duurzaam, in verschillende kleuren te verkrijgen en veelal gemakkelijk te onderhouden. Bovendien kun je al je creativiteit kwijt bij het bedenken van de manier waarop je de keien gaat leggen.

Gras en hout

In de tuin op de foto hierboven wordt gras met hout gecombineerd. Op het gras zijn ronde houten planken gelegd die een wandelpad door de tuin creëren. Het is een leuke manier om je tuin echt helemaal anders te bestraten dan de meeste andere mensen doen. Door de verlichting in de tuin weet je ook ’s avonds als het donker is waar je precies moet lopen.

Gebakken klei

Gebakken klei staat er om bekend een patio of terras een vleugje elegante te geven. Het is een natuurlijk product met een lange levensduur en een goede bestendigheid tegen de schadelijke invloeden van buiten.

Synthetische vloeren

Synthetische terrasvloeren zijn een zeer praktisch en relatief goedkoop alternatief voor tegels. Bovendien is het zeer aangenaam om er met blote voeten op te lopen. Synthetische vloertegels zijn in een verscheidenheid van stijlen en kleuren te verkrijgen. Daarnaast zijn ze afwasbaar, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor terrasvloeren waarop nogal eens wordt geknoeid.

Gepolijst beton

Beton is een van de producten die we momenteel op steeds meer plekken in het interieur terug zien komen. Op de foto hierboven heeft het beton in de tuin een lichte kleur en een gepolijste afwerking. Beton is zeer duurzaam en makkelijk te combineren met andere elementen in de tuin, zoals sierplanten en tuinmeubilair.

Wil je meer inspiratie opdoen voor in de tuin? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je tuin te betegelen? Laat hieronder je reactie achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine