moderne Badkamer door Lotos Design

10 leuke ideeën voor plankjes in de badkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

In de badkamer is het belangrijk dat je voldoende ruimte het om spullen op te kunnen bergen. De handdoeken moeten hun plekje hebben en wat te denken van al je verzorgingsproducten, zeep, shampoo en ga zo maar door? Een grote kast is niet altijd een optie en daarom kunnen kleine plankjes uitkomst bieden. Om je wat extra inspiratie te geven op dat gebied, hebben we 10 leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Kijk mee naar dit leuke overzicht dat is samengesteld uit het werk van diverse experts.

1. Decoratie

klasieke Badkamer door Cris Nunes Arquiteta
Cris Nunes Arquiteta

Lavabo e banheiros, Maceió AL

Cris Nunes Arquiteta

Moet alle kastruimte in de badkamer voor praktische middelen worden gebruikt? Zeker niet! Als je een beetje ruimte over hebt, dan kan wat leuke decoratie je badkamer helemaal compleet maken. Zoals hier bijvoorbeeld!

2. Naast de wastafel

klasieke Badkamer door Cris Nunes Arquiteta
Cris Nunes Arquiteta

Apartamento no cond Barra Bali, Barra de São Miguel Al

Cris Nunes Arquiteta

Heb je genoeg ruimte voor de wastafel? Een uniek exemplaar als dit zorgt dat je dan ook wat ruimte over houdt voor praktische en decoratieve elementen. En deze badkamer zelf is trouwens ook erg inspirerend om te zien. Je zou er bijna jaloers van worden.

3. Naast het toilet

Naast het toilet heb je soms ook een beetje ruimte over, en wat is er nou leuker dan deze ruimte dan het plaatsen van een paar leuke plankjes? In deze rustieke en moderne ruimte is het heel erg geslaagd.

4. Naast de spiegel

Je ziet het veel vaker: kleine plankjes naast de spiegel. Hier zijn er kleine plantjes op geplaatst, maar dit is vanzelfsprekend ook de ideale plek om je verzorgingsproducten kwijt te kunnen. Let hier verder even op de bijzondere eclectische sfeer die zowel rustiek als modern is.

5. Een verloren hoekje

scandinavische Badkamer door Kali Arquitetura
Kali Arquitetura

SRR | Banho Suíte

Kali Arquitetura

Wat moet je met een verloren hoekje doen? Omtoveren in kastruimte! Dit nisje was anders ongebruikt gebleven en wordt nu op ideale wijze gebruikt.

6. Een smalle kast

klasieke Badkamer door Workshop Interiors
Workshop Interiors

Bathroom Cupboard

Workshop Interiors

Naast alle kleine plankjes kan een smalle kast ook uitkomst bieden. Op die manier weet je ook weer erg efficiënt je spullen op te bergen. En ook hier zie je weer zo’n prachtige rustieke sfeer… Misschien een idee voor jouw badkamer?

7. Onder het dak

moderne Badkamer door Studio Duggan

In sommige woningen heb je het probleem dat een badkamer onder een schuin dak is gelegen. Maar ook dan is er altijd een oplossing te bekenden! Het bad kan hieronder worden geplaatst en hier is nog precies een beetje ruimte overgebleven voor een praktisch en decoratief plankje. En de badkamerinspiratie stroomt je hier ook dankzij de prachtige sfeer weer tegemoet.

8. Verlichting

Als het even mogelijk is, dan kun je achter de planken ook heel erg leuk spelen met verlichting. Dit geeft extra diepte en vooral ook heel veel extra sfeer aan je badkamer. En dat is niet de enige mooie vorm van verlichting die je hier kunt zien. Je kunt hier letterlijk baden in het licht!

9. In de douche en boven de wc

industriële Badkamer door 제이앤예림design

Het nuttige en het aangename combineren is hier wel heel erg letterlijk genomen. Neem nou de douche: hele simpele hoekplankjes voor de zeep en shampoo die toch heel veel extra uitstraling en sfeer geven. En dat geldt niet minder voor de planken die ruimte bieden voor de toiletrollen en de handdoeken!

10. Knaller van een badkamer

moderne Badkamer door MOB ARCHITECTS
MOB ARCHITECTS

BALDUINA#2

MOB ARCHITECTS

We willen dit overzicht spetterend afsluiten en doen dat met deze knaller van een badkamer. Uiteraard ook weer met leuke kleine glazen plankjes, maar je ziet veel meer dan dat. Een ontzettend inspirerende ruimte die maar weer eens laat zien hoe leuk het effect van mozaïektegels kan zijn.

Heb je al je favoriete manier van opbergen in de badkamer kunnen vinden? Als je op zoek bent naar nog meer leuke ideeën voor de badkamer dan kun je hier lekker verder kijken.

Welke badkamer is jouw favoriet? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!