De redding van een huis met een rieten dak... | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De redding van een huis met een rieten dak…

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Architekturatelier Biermann Landelijk
Loading admin actions …

Je vindt ze nog met enige regelmaat in de meer landelijke gebieden of juist in villawijken: huizen met een rieten dak. We willen zo’n huis in die eerste categorie met je gaan bekijken. Een woning die met een compleet versleten dak al bijna ten dode was opgeschreven, maar die dankzij de Duitse experts van Architekturatelier Biermann weer heerlijk bewoonbaar is. We laten je foto’s zien van voor de verbouwing, vooral ook foto’s van tijdens de werkzaamheden en uiteraard blijft ook het eindresultaat niet onderbelicht. De hoogste tijd voor een kijkje!

Voor: het dak was op

Een rieten dak is een hele mooie landelijke manier van dakbedekking, maar als het dak al heel wat jaren z’n diensten heeft bewezen, dan is het op een gegeven moment afgelopen. Dat zie je hier ook: het dak was helemaal op. En dat zorgt voor lekkages en dan gaat je huis heel erg hard achteruit. Tijd voor verandering dus!

Tijdens: afdekken

Voor er een nieuw rieten dak kan worden aangebracht, moest uiteraard eerst het oude riet verwijderd worden. Maar in dit geval zat er niets onder het rieten dak behalve de houten dakconstructie zelf. En dan zijn dekkleden zeker nodig om er voor te zorgen dat het binnen droog blijft tijdens de werkzaamheden!

Tijdens: extra isolatie

Riet heeft naast een hele mooie uitstraling ook een ander groot voordeel: het is een middel dat heel erg goed isoleert. Maar als je er voor kiest om een nieuw rieten dak aan te brengen, dan kun je er voor zorgen dat je huis nog energiezuiniger wordt door extra isolatie onder het riet te plaatsen. En dat is precies wat hier is gebeurd. Ook wel zo fijn trouwens, want hoe leuk riet misschien ook binnen lijkt, zonder isolatie aan de binnenkant kan het een behoorlijke stoffige bedoening worden.

Na: zo goed als nieuw

De oude charme van het huis is zeker gebleven, maar verder is het weer zo goed als nieuw. Dit dikke pak riet kan weer tientallen jaren mee! En ook de muren zijn helemaal opnieuw gevoegd waardoor je bijna het idee hebt dat er een nieuwe woning is gebouwd. Een prachtig resultaat is bereikt. Maar ook binnen is het nodige gebeurd. Laten we daar ook even kijken.

Tijdens: vloerverwarming

Als je toch lekker aan het slopen en breken bent, dan is het altijd verstandig om wensen uit te voeren die al een tijdje op je verlanglijstje stonden. Zo was het hier mogelijk om binnen vloerverwarming aan te leggen. Mooi om te zien eigenlijk hoe zo’n systeem in elkaar zit. En wat zal dit zijn, de nieuwe keuken?

Tijdens: nieuwe muren

De grondige verbouwing hield hier ook in dat er binnen nieuwe muren geplaatst werden. En die werkzaamheden zijn hier al grotendeels uitgevoerd, al is het wachten natuurlijk op de afwerking. Ook de vloer is al in z’n ruwe vorm klaar. Met de afwerking en de inrichting krijgt het huis uiteindelijk z’n nieuwe vorm. Heb jij al ideeën hoe je hier te werk zou gaan?

Na: eigentijdse sfeer

Misschien had je wel een heel ander interieur verwacht, maar hier laten we je zien hoe het uiteindelijk geworden is. Een eigentijdse sfeer waarin een perfecte balans tussen rustiek en modern is gevonden. Ouderwetse charme samen met nieuwe toevoegingen maken dat dit huis weer helemaal bij de tijd is. En zo zie je maar wat het vervangen van een rieten dak allemaal teweeg kan brengen! De bewoners kunnen in ieder geval genieten van een fantastisch resultaat.

Benieuwd geworden naar nog meer spectaculaire verbouwingen? Dit project mag je dan ook zeker niet missen!

Onder de indruk van dit charmante project? We zijn benieuwd naar je mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!